به گزارش خبرنگار مهر، مطالعه و بررسی اثر موازنه خواص فیزیکی- شیمیایی ترکیبات مزوحفره منظم ساخته شده در کنترل انتخابگری واکنش های شیمیایی برای دستیابی به نسل جدیدی از کاتالیزورهای هوشمند (Smart Catalysis) یکی از کارهای مهم در حوزه شیمی است.
محققان کشور درصدد برآمدند تا پروژه ای در این زمینه انجام دهند. در طرح «طراحی و ساخت کاتالیزورهای انتخابگر بر پایه ترکیبات مزوحفره منظم و کاربرد آنها در تبدیلات شیمیایی» که توسط محققان کشور انجام شده خلق ترکیبات مزو حفره منظم جدید (بیش از چهل ترکیب با ساختارهای شیمیایی و فیزیکی و تقارن های گوناگون) انجام شد.
کاربرد این ترکیبات و ارائه مفاهیم جدید برای تهیه کاتالیزورهای ناهمگن نسل نو گوناگون با استفاده از این ترکیبات در عرصه جهانی توسعه یافته است که شامل « طراحی و ساخت انواع اورگانو- سیلیکاهای مزوحفره تناوبی (Periodic Mesoporous Organosilicas, PMOS به ویژه مزوحفره های بر پایه کالبد مایع یونی ایمیدازولیوم» است.
«طراحی و ساخت انواع کربن های مزوحفره منظم Ordered Mesoporous Carbon جدید حاوی هترواتم های نیتروژن و گوگرد»، «طراحی و ساخت بسپارهای مزوحفره منظم (Ordered Mesoporous Polymers) جدید و کاربرد این ترکیبات در حوزه های کاتالیزوری و تبدیلات مهم شیمی آلی و زیست توده، جداسازی و الکتروشیمی» از دیگر دستاوردهای این طرح است.
به گزارش مهر، طرح « طراحی و ساخت کاتالیزورهای انتخابگر بر پایه ترکیبات مزوحفره منظم و کاربرد آنها در تبدیلات شیمیایی» توسط دکتر بابک کریمی، در دانشگاه تحصیلات تکمیلی علوم پایه زنجان انجام گرفته است.
این طرح در سی و یکمین جشنواره بین المللی خوارزمی موفق به کسب رتبه اول پژوهش های بنیادی در گروه تخصصی فناوری های شیمیایی شده است.
نظر شما