۲۶ فروردین ۱۳۹۷، ۱۳:۵۸

با پیام آیت‌الله صافی گلپایگانی؛

نکوداشت «صاحب جواهر الکلام» در قم برگزار می‌شود

نکوداشت «صاحب جواهر الکلام» در قم برگزار می‌شود

قم - دبیر علمی نشست نکوداشت صاحب جواهر الکلام از برگزاری این نکوداشت با پیام آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی در روز ۳۰ فروردین سال جاری در قم خبر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، حجت‌الاسلام محمد عشایری در نشست خبری نکوداشت صاحب جواهر که ظهر یک‌شنبه در سالن جلسات مدرسه عالی خاتم الاوصیا برگزار شد، بیان کرد: از نخستین سال‌های تأسیس مدرسه عالی خاتم الاوصیا، این مدرسه توجه ویژه‌ای به تراث فرهنگی شیعه و بزرگداشت شخصیت‌های فقهی داشته است.

دبیر علمی نشست نکوداشت صاحب جواهر الکلام اظهار کرد: مراسم نکوداشتی تا پیش از این برای شخصیت‌های مهم تاریخی جهان شیعه مانند مرحوم آخوند، شیخ انصاری و شیخ عبدالکریم حائری برگزار شده است.

وی با بیان اینکه نظرات صاحب جواهر از میان مکاتب فقهی، بیتشر به مکتب وحید بهبهانی نزدیک بوده است، خاطرنشان کرد: خصوصیت مکتب وحید بهبهانی مقابله با کسانی بود که می‌خواستند فقه را به چالش بکشانند.

عشایری عنوان کرد: در گفتمان امام خمینی(ره) ‌ و مقام معظم رهبری فقه جواهری به‌عنوان الگویی که در پیدایش و بقای انقلاب مؤثر بوده یاد می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: در این نشست بار دیگر نام این عالم بزرگوار مطرح می‌شود تا دیدگاه‌های وی دوباره و با دقت مورد بررسی و برداشت دقیق قرار بگیرد.

دبیر علمی نشست نکوداشت صاحب جواهر بیان کرد: انقلاب اسلامی ایران در پیدایش و بقای خود مبتنی فقه جواهری بوده است و چنین فقاهتی همواره در آن تأثیر داشته است.

وی به مقالات ارائه شده در  زمینه روش‌شناسی فقه صاحب جواهر اشاره کرد و گفت: برخی از مقالات برگزیده شده در این زمینه با ارائه ویژه‌نامه‌ای در هنگام این همایش منتشر می‌شود و مقالات دیگر نیز پس از اصلاحات و ارتقا در ویژه‌نامه دوم ارائه خواهند شد.

عشایری به تشریح محورهای سخنرانی این همایش پرداخت و ادامه داد: اخلاق علمی و پژوهشی محقق نجفی و روش‌شناسی فقه صاحب جواهر از جمله محورهای سخنرانی‌ها در همایش نکوداشت صاحب جواهر است.

وی از برگزاری نکوداشت صاحب جواهر در ۳۰ فروردین سال جاری خبر داد و خاطرنشان کرد: این مراسم ساعت ۹ در مدرسه آیت‌الله گلپایگانی برگزار خواهد شد.

دبیر علمی نشست نکوداشت صاحب جواهر بیان کرد: صاحب جواهر فقیهی تحول‌گرا بودند ولی در تحولات مورد نظر خود الگو و سرمشق را رعایت کرده‌اند؛ چراکه تحولی که پارادایم و الگوی فقاهت را به هم بزند تحول نیست.

کد خبر 4271366

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha