خبرگزاری مهر، گروه استان ها- حجت الاسلام صفی یاری*:جلوههای معنوی ماه شعبان، ماه شریف شعبان ماهی پربرکت و نورانی است که پیامبر گرامی اسلام (ص) آن را به خود نسبت داده و در نگاه پیشوایان دینی و اولیای الهی جایگاه بسیار برجسته و والایی داشته و دارای جلوههای زیبای معنوی و عبادی است که باید موردتوجه قرار گیرد.
روزه گرفتن در ماه شعبان:
سفارشهای اکیدی که در خصوص روزه گرفتن در این ماه شده و آثار و پاداشهای بینظیری که برای روزهداران شعبانیه منظور گشته است ازجمله این جلوههای معرفتی است. دعای ویژه ملائکه، شفاعت پیامبر خدا، همراهی و همگامی با پیامبران و اولیاء الهی، برآوردن شدن حاجات، محفوظ ماندن از شر دشمنان، ترمیم مشکلات معیشتی، برطرف شدن وسوسههای روحی و آشفتگیهای روانی و ... تنها بخشی از عنایت ویژه الهی به روزهداران ماه شعبان است.
انس با مناجات شعبانیه:
مناجات شعبانیه یادگار ارزنده امیرالمؤمنین علی (ع) و سیره و سنت ائمه اطهار است. از دعاها و مضامین بسیار غنی معرفتی است که در تکامل معنوی انسان و نیل او به مقامات عالیه و کمالات اخلاقی نقش بسیار ارزندهای دارد. مناجاتی سرشار از اظهار خضوع و خشوع و حضور عبد در پیشگاه معبود و تمرینی برای سیر و سلوک معنوی و عبودیت خالصانه و خاضعانه در محضر حضرت حق و رسیدن به عرفان حقیقی.
حضرت امام خمینی (ره) که خود عارفی زاهد و کامل بودند در خصوص این مناجات میفرمایند: مناجات شعبانیه از مناجاتهایی است که کمنظیر است. مشتمل بر اسراری است که دست ما از آن کوتاه است. مناجات شعبانیه از بزرگترین مناجات و از عظیمترین معارف الهی و بزرگترین اموری است که آنهایی که اهلش هستند تا حدود ادراک خودشان استفاده کنند.
حضرت امام در فرازی دیگر مناجات شعبانیه را سند حقانیت شیعه و اهلبیت دانسته و میفرماید: اگر نبود در ادعیه الا دعای مناجات شعبانیه کافی بود برای اینکه امامان ما بر حقاند.و دربیانی دیگر مناجات شعبانیه را کلید عرفان حقیقی دانسته و میفرمایند: تمام مسائلی که عرفا در طول کتابهای طولانی خودشان میگویند در چند کلمه مناجات شعبانیه هست.
خواندن صلوات شعبانیه:
از دیگر اعمال معنوی و معرفتی این ماه معظم قرائت روزانه صلوات شعبانیه است که از امام سجاد (ع) روایتشده است. به تعبیر علامه جوادی آملی؛ در صلوات شعبانیه انسان خود را در سایه رحمت بیانتهایی که خدا نصیب پیامبر میکند مشمول ادعیه سعه رحمت ذات اقدس الهی مینماید.
توبه، استغفار، نماز و پرهیز از گناه:
ماه شعبان مقدمه ورود به ضیافت الهی است و بستری برای آمادگی کامل برای ورود به ماه مبارک رمضان، ازاینروی سفارشهای زیادی در خصوص پالایش روح و روان، توبه و استغفار در این ماه وجود دارد. ذکر صلوات بسیار، نمازهای خاص، ذکرهای ویژه، صدقه دادن و سایر مراقبات و محاسبات که باید موردتوجه قرار گیرد.
تقویت محبت و مودت به اهلبیت و نشاط مؤمنانه:
ماه شعبان ماهی سرشار از شادی، خیر برکت نشاط معنوی است ازجمله مهمترین مصادیق آن مناسبتها و میلادهای مبارکی است که در ماه شعبان قرارگرفته است که هر یک از آن میتواند رشته محبت به اهلبیت پیامبر (ص) و علقه معنوی و مودت به آل الله را ارتقاء دهد. میلاد پربرکت سیدالشهدا، امام حسین (ع)، میلاد نورانی قمر بنیهاشم حضرت ابوالفضل العباس، میلاد پر سر سعادت سید الساجدین امام سجاد (ع)، میلاد ناز دانه اباعبدالله حضرت علیاکبر (ع) و همچنین مناسبت ویژه این ماه، نیمه شعبان سالروز خجسته میلاد فخر عالم بشریت حضرت مهدی، (عج) همه نویددهنده لحظههای نورانی و معنوی هستند که میتوان با تمسک به آن، عشق و دلدادگی به اهلبیت رسولالله را تقویت کرده و با بهرهگیری از زلال معارف اهلبیت و توجه به اعمال، آداب وارده این روزها و شبها ی خجسته و مبارک بهخصوص احیاء شب نیمه شعبان که بهمنزله لیلهالقدر است در آسمان عشق و عرفان به پرواز درآمد و مسیر سعادت و خوشبختی واقعی را طی کرد.
نظر شما