به گزارش خبرنگار مهر، محمدصالح ترکستانی پیش از ظهر امروز در مراسم تودیع و معارفه رئیس بنیاد نخبگان استان خوزستان اظهار کرد: شاید برای شما جالب باشد که بدانید تقریبا در هیچ جای دنیا ساختاری شبیه بنیاد نخبگان نداریم. در کشور هم این ساختار با دستور مقام معظم رهبری و پیگیری ایشان شکل گرفت و این واقعا یک دوراندیشی است که در سطح بالای نظام در بالاترین سطح اداری ممکن، یک ساختار تشکیل شود .
ترکستانی بیان کرد: ساختاری با چنین شکل و هدف مشخص حمایت و هدایت استعدادهای این مرز و بوم یا مدیریت منابع انسانی کشور تشکیل شد. اینکه چقدر به این هدف رسیده ایم یا نه خودش موضوع یک جلسه دیگر است ولی از سال های گذشته موفقیت های بسیاری داشته است.
وی گفت: حتی برخی از موضوعاتی مثل فرار مغزها که در زمانی خیلی سر و صدا کرد بنیاد نخبگان با مدارک و مستندات خلاف آن را ثابت کرد. یکی از مأموریت های بنیاد، مهاجرت معکوس بود؛ اگر کسی دانشجوی دانشگاه استنفورد شود، فرار مغزها نیست و اثربخشی وی بعد از فارغ التحصیلی مهم است.
معاون توسعه و مدیریت بنیاد ملی نخبگان با اشاره به برگزاری جلسات مستمر مقام معظم رهبری با نخبگان گفت: یکی از مشکلات کشور نخبه باوری مسئولان است. در بنیاد ملی نخبگان می توانیم شعار بدهیم که مسئولان نخبه باور نیستند و موضوع را تمام کنیم ولی اینطور نیست.
ترکستانی تصریح کرد: هرچیزی در اجتماع یک عرضه و یک تقاضا دارد، از نظر من نخبگان هم به این شکل است یک طرف تقاضای نخبگان و دیگر هم عرضه است. در حوزه تقاضا طبیعی است که وقتی اقتصادی داریم که اساس آن رقابت هست و عزل و نصب ها شاید بر اساس توانمندی نباشد، طبیعی است که مدیریت به فکر نخبگان نباشند یعنی برای سازماندهی نیازی به این قشر ندارند.
وی تاکید کرد: متأسفانه در خیلی از مراسم، نخبگان برای تأیید ظاهری که مثلا از آنها نظرسنجی شده حضور پیدا می کنند.
ترکستانی عنوان کرد: توان تغییر دادن برخی مسیرها را نداریم، یعنی نمی توانیم بگوییم در فلان سازمان به سمتی حرکت کنید که ما می گوییم. در حال تلاش برای تغییر یک اکوسیستم هستیم، دنبال توسعه یک اکوسیستم کارآفرینی هستیم، اکوسیستمی که سیستم های ناکارآمد غیررقابتی را کنار می گذارد و در آن کسی غیر از نخبه نمی تواند کار کند و بنابراین گریزی از نخبگان نخواهد بود.
ترکستانی تصریح کرد: حمایت از دانش آموزان نخبه در طرح شهاب (شناسایی و هدایت استعدادهای برتر) در هشت شاخص ورزشی، هنری و اینکه الزاما استعدادها درسی نیست، در دستور کار قرار گرفت. این طرح برای پایه هفتم اجرا می شود و موقع فارغ التحصیلی از مقطع دیپلم هر دانش آموز با توجه به استعدادش در رشته ای که مستعد آن است مورد حمایت قرار می گیرد
وی با بیان اینکه در بنیاد نخبگان به دنبال ایجاد اعتدال در عرضه و تقاضای نخبگان هستیم، اظهار کرد: هیچ کالای ایرانی مهمتر از نیروی انسانی نیست و باید از مغزهای این کشور حمایت کرد؛ از طرفی امید و نشاط در آنها زنده می شود و با این امید و نشاط می توان کشور را شاداب تر کرد.
نظر شما