۱۲ اردیبهشت ۱۳۹۷، ۱۰:۵۱

معاون وزیر بهداشت مطرح کرد؛

ایران در آستانه حذف مالاریا/ چالش های بیماری در کشور

ایران در آستانه حذف مالاریا/ چالش های بیماری در کشور

معاون وزیر بهداشت، گفت: بر اساس برآوردهای سازمان بهداشت جهانی پیش بینی می شود در منطقه مدیترانه شرقی(امرو)، ایران و عربستان تا سال ۲۰۲۰ می توانند به مرحله حذف مالاریا برسند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علیرضا رئیسی در همایش روز جهانی مالاریا، افزود: تنها کشور منطقه که پیش بینی می شود تا سال ۲۰۲۰ بیش از ۴۰ درصد کاهش موارد مالاریا داشته باشد، ایران است.

وی اظهار داشت: در سال ۲۰۰۰ ، ۱۰ کشور در این منطقه عاری از مالاریا بودند. در سال ۲۰۱۶ نیز ۱۴ کشور موفق به حذف مالاریا شدند.

رئیسی افزود: ایران تنها کشوری در دنیاست که تعداد مالاریا در آن نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

وی با اشاره به همجواری ایران با کشورهای مالاریا خیز دنیا مثل افغانستان و پاکستان، اظهار داشت: این همسایگی موجب انتقال مالاریا به ایران می شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت، تصریح کرد: برخی کشورها مثل امارات که گواهینامه حذف مالاریا هم دریافت کرده اند در سال ۲۰۱۶ بالغ بر ۳۸۴۹ مورد مالاریای وارده داشتند.

وی با اشاره به اینکه شاخص مالاریای وارده را نباید به حساب شکست برنامه حذف در نظر گرفت، گفت: در ایران از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۶ موارد انتقال محلی کاهش ولی موارد وارده افزایش نشان می دهد.

معاون وزیر بهداشت افزود: سال ۹۶ تعداد ۸۹۱ مورد مالاریا گزارش شده است که ۶۸ مورد بومی بوده و ۴ مورد مالاریای فالسیپاروم کشف و درمان کامل شده اند.

رئیسی تصریح کرد: این ارقام پیشرفت چشمگیر ایران در پیشگیری  را نسبت به دو دهه پیش که موارد ابتلا در کشور تا ۱۴ هزار مورد هم می رسید، نشان می دهد.

وی ادامه داد: ایران در آستانه حذف مالاریا است و اگر موارد وارده از افغانستان و پاکستان نبود، تاکنون به این مرحله رسیده بودیم.

معاون وزیر بهداشت در خصوص چالش های موجود نیز اظهار داشت: ترددهای مرزی کنترل نشده در مرزهای طولانی جنوب شرق کشور، کاهش و در برخی موارد توقف کامل اختصاص منابع مورد نیاز برنامه و حذف اولویت برنامه حذف مالاریا در برخی استان ها، مهم ترین چالش ها هستند.

رئیسی گفت: سازمان بهداشت جهانی اگر می خواهد کمکی در خصوص این بیماری به ایران داشته باشد باید به کمک کشورهای همسایه ما بپردازد زیرا استان بلوچستان پاکستان در همسایگی ما، بیشترین موارد ابتلا به مالاریا را در دنیا دارد.

وی در پایان، راه اندازی سامانه ثبت داده های ۱۰ سال مالاریا به تفکیک کانون های آن در کشور و ایجاد ۱۶ پست تشخیصی و درمانی مالاریا در نقاط صفر مرزی با پاکستان و اجرای برنامه حذف در جنوب و جنوب شرق ایران را برخی اقدامات مهم دیگر در راستای حذف مالاریا در کشور عنوان کرد.

کد خبر 4286446

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha