به گزارش خبرنگار مهر، امرالله احمدجو ظهر شنبه در نشستی با امرالله احمدجو با موضوع مخاطب و فیلم از سلسله کارگاههای آموزشی هفتمین جشنواره ملی فیلم کوتاه حسنات اصفهان اظهار داشت: پیش از آغاز فیلمسازی نیازمند مقدماتی مانند کسب آموزشهای لازم هستیم و در این راه فیلمساز میتواند از فیلم کوتاه به عنوان سیاه مشق استفاده کند.
وی با بیان اینکه در ساخت این سیاه مشقها گاهی حتی نیاز به تمام کردن ساخت فیلم نداریم، ابراز داشت: دستیابی به فیلمنامه قابل قبول و دارای انسجام داستانی گام بعدی در ساخت فیلم است و در این میان جذابیت فیلمنامه اهمیت بسیاری دارد.
بخش گفت و گو در فیلمنامه حائز اهمیت ویژه است
کارگردان سریال روزی روزگاری بخش گفت و گو در فیلمنامه را حائز اهمیت ویژه برشمرد و ابراز داشت: تکیه اصلی کارگردان در انتخاب فیلمنامه باید در این بخش باشد.
احمدجو با بیان اینکه سرمایه، نیروی انسانی، ابزار و انتخاب لوکیشن در مراحل بعدی فیلمسازی مهم است، تصریح کرد: گاه در برخی فیلمها این مراحل با دقت انتخاب شده است اما فیلمنامه بسیار ضعیف است که موجب ضعف کلی فیلم میشود.
فیلمساز باید در ساخت فیلم مخاطبان آینده جامعه را نیز در نظر بگیرد
وی با بیان اینکه فیلمساز باید در ساخت فیلم مخاطبان آینده جامعه را نیز در نظر بگیرد، گفت: ممکن است فیلمی در زمان خود به خوبی دیده نشود اما به تدریج با ارتقای سطح دیدگاه مخاطب، یک فیلم شاهکار جایگاه خود را در میان جامعه پیدا خواهد کرد.
احمدجو ادامه داد: تاثیر فیلم شاهکار بر سایر فیلمسازان و در راه فیلمسازی بسیار مهم است و بر این اساس فیلمساز باید همه مخاطبان را مدنظر داشته باشد.
وی گفت: ساختن فیلم نازل با جذابیتهای کاذب و نشانه رفتن غریزهها به منظور جذب مخاطب هنر نیست بلکه برخی فیلمها مانند زیر درخت زیتون کیارستمی بدون جذابیتهای کاذب بسیار هنرمندانه و شاهکار محسوب میشود.
تعریف کمدی و لودگی متفاوت است
کارگردان کشورمان در بخش دیگری از این کارگاه با بیان اینکه تعریف کمدی و لودگی در فیلم متفاوت است، ابراز داشت: فیلم کمدی و طنز نیز با یکدیگر تفاوت دارند چراکه فیلم کمدی عبارت از شوخی برای شوخی یا به عبارتی خندیدن است اما فیلم طنز بدهکار خنده نیست بلکه شوخ طبعانه موضوعی را نقد میکند.
وی اضافه کرد: در این میان فیلمهایی مانند لورل هاردی و فیلمهای چارلی چاپلین آمیختهای از طنز و کمدی محسوب میشود.
احمدجو با بیان اینکه ارتقای سطح مخاطب وظیفه فیلمساز است اضافه کرد: شاید بخش زیادی از عامه تماشاچیان بسیار سهل پسند باشد اما نباید فیلمساز از این امر سوء استفاده کند یعنی ساخت فیلم ضعیف به این دلایل موجب می شود تا در این میان نقد بیشتر از مخاطب متوجه فیلمساز باشد.
توقع مخاطبان را بالا ببریم
وی تاکید کرد: باید فیلم خوب ساخته و توقع مخاطبان را بالا ببریم و پس از ساخت فیلم نیز نیازمند برگزاری جلسات نقد یا جشنوارههایی هستیم تا تحلیلهای درست حد درک مخاطبان را ارتقاء دهیم.
داور فیلم کوتاه در بخش دیگری از این کارگاه درباره اهمیت فیلم کوتاه نیز ابراز داشت: فیلم کوتاه شبیه دو بیتی و رباعی در شعر است و بر این اساس علاقهمندان فیلم گاه از فیلم های کوتاه چه بسیار بیشتر از فیلم های بلند لذت میبرند.
فیلم مستند و گزارشی تفاوت دارد
وی در بخش دیگری از این کارگاه در ارتباط با فیلم مستند گفت: فیلم مستند با فیلم گزارشی با وجود مشابهت ظاهری فاصله بسیار دارد به نوعی که واقعیت نکته اشتراک آنهاست اما مستند باید دارای طرح و خلاقانه باشد.
احمدجو تاکید کرد: فیلم مستند نباید برای زمان خاص باشد بلکه آیندگان نیز باید از آن لذت ببرند و این در حالی است که گزارش شاید تنها سندیت تاریخی داشته باشد.
وی اضافه کرد: بر این اساس سینماتوگراف در فیلم مستند مطرح است و این نوع فیلم دارای طرح، ساختار و فیلمنامه است.
تعزیه را جدی بگیرید
داور فیلم کوتاه تاکید کرد: پیشنهاد من به فیلمسازان جوان این است که تعزیه را جدی بگیرید، تعزیه برترین هنر نمایشی و آموزنده برای افراد علاقهمند به یادگیری است.
نظر شما