به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از بنادر و دریانوردی هرمزگان، قاسم عسکری نسب با تشریح جزییات این خبر اظهار داشت: در قالب این محموله و با استفاده از دو فروند شناور لندینگ کرافت ، میزان ۲۰۰ تن کالای غیرنفتی که عمدتاً شامل میوه و تره بار بود، به بندر دبی در کشور امارات متحده عربی صادر شد.
وی مزیت مهم بندر لنگه را فاصله ۶۷ مایلی آن با بنادر دبی و شارجه برشمرد و گفت: این مسیر دریایی به عنوان نزدیکترین فاصله سواحل جنوبی ایران با بنادر اصلی کشور امارات متحده محسوب می شود.
عسکری نسب ضمن اشاره به تخصیص محوطه اختصاصی در بنادر غرب هرمزگان برای صادرات کالا به کشورهای حاشیه خلیج فارس، خاطرنشان کرد: در تلاش هستیم تا از تمامی ظرفیت های موجود برای رونق بخشی به صادرات کالاهای غیر نفتی دارای ارزش افزوده استفاده کنیم.
مدیر اداره بنادر و دریانوردی بندرلنگه با اشاره به موقعیت استراتژیک بندر لنگه در زمینه صادرات و واردات کالا، اظهار داشت: علاوه بر انجام طرح توسعه دریایی و افزایش اراضی پسکرانه طی سال های اخیر، تخصیص محوطه ویژه نگهداری کانتینرهای خالی ورودی و کانتینرهای در انتظار نوبت ارسال و همچنین تسهیل شرایط ورود و خروج کانتینر و پهلودهی شناورها از دیگر اقدامات انجام شده و در دستور کار در این بندر به شمار می رود که زمینه ساز افزایش تبادلات تجاری ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس خواهد شد.
عسکری نسب افزود: ایجاد شرایط مناسب برای بارگیری انواع کالاهای معدنی و مصالح ساختمانی، برخورداری از تجهیزات مناسب، افزایش آبخور اسکله ها تا عمق ۵.۵ متر در تمام نقاط دسترسی حوضچه جهت پذیرش شناورهایی با تناژ پنج تا ده هزار تن و برخورداری از مزیت های گمرکی و بندری و تسهیل و تسریع در ترخیص و تخلیه کالاها دستاوردها و پیامدهای مثبتی همچون افزایش استقبال صاحبان کالا و صادرکنندگان مواد معدنی و کالاهای غیر نفتی برای فعالیت بیشتر در این بندر را به دنبال داشته است.
وی خاطرنشان کرد: بندر لنگه و بنادر تابعه آن، زیر ساخت های مناسبی در زمینه صادرات انواع کالاها از جمله مصالح ساختمانی، کانتینرهای یخچالی و کالاهای معدنی داراست و آماده خدمات رسانی در زمینه صادرات کالا به تجار و سرمایه گذاران است.
شایان ذکر است، بندر لنگه به عنوان اصلیترین بندر تجاری منطقه غرب هرمزگان علاوه بر ترانزیت کالا، فعالیتهای صادراتی، وارداتی و کاپوتاژ را نیز پشتیبانی میکند.
موقعیت جغرافیایی و ترابری دریایی بندرلنگه از یک سو، آن را به بهترین پایانه لجستیکی برای جزایر ایرانی حوزه خلیج فارس(سیری، لاوان، کیش، هندرابی، تنب بزرگ و کوچک و ابوموسی) تبدیل نموده و از سوی دیگر، داشتن حداقل فاصله دریایی با شیخنشینهای امارات متحده عربی از جمله «دبی - شارجه»، این بندر را از بعد کاهش هزینه ی حمل و کاهش استهلاک شناورها از دیگر بنادر مشابه متمایز کرده است.
نظر شما