خبرگزاری مهر، گروه بین الملل ـ حنیف غفاری: «لیندسی گراهام» سناتور شناخته شده ای در ایالات متحده آمریکا محسوب می شود. از او در رسانه های آمریکایی به عنوان سناتور افراطی و در عین حال صاحب نفوذ یاد می شود که برخی سناتورهای دیگر حزب متبوعش( حزب جمهوریخواه) را نیز تحت کنترل خود دارد.
اظهارات اخیر لیندسی گراهام در خصوص تقابل ایالات متحده آمریکا و کره شمالی، جای بسی تامل دارد! گراهام در پیامی در صفحه کاربری توییتر خود مدعی شد در صورتی که کره شمالی به تهدید آمریکا ادامه دهد، حکومت پیونگ یانگ نابود خواهد شد!
این سناتور جمهوریخواه ادعا کرده است: «آمدهام تا به کره شمالی بگویم رئیس جمهور ما خط قرمزی ترسیم کرده است. اگر به تهدید خاک آمریکا با تسلیحات اتمی ادامه بدهید، حکومت شما را نابود خواهیم کرد. به همین سادگی!»
پیام ارسال شده از سوی لیندسی گراهام، نشان می دهد که ایالات متحده آمریکا حتی در زمانی که در ظاهر از مقولاتی مانند «صلح» و «بهبود دو طرفه روابط» سخن می گوید، ماهیت متوحش خود را در مواجهه با پدیده های بین المللی حفظ می کند.
اگرچه در دوران حضور دموکراتها در راس معادلات سیاسی و اجرایی ایالات متحده آمریکا، آنها سعی در حفظ ظواهر بیشتری در این خصوص دارند، اما در دوران حضور جمهوریخواهان این روند به صورتی کاملا آشکار، قابل لمس و مشاهده می شود.
اظهارات اخیر لیندسی گراهام، نقشه راه را به مقامات کره شمالی نشان می دهد : اینکه حتی در صورت انعقاد یک توافق مقطعی با ایالات متحده آمریکا( که احتمال آن نیز بعید به نظر می رسد)، طرف آمریکایی در صدد نابودی پیونگ یانگ و تبدیل آن به حیاط خلوت واشنگتن است! در این خصوص، نگاه راهبردی مشترکی میان سیاستمداران آمریکایی، اعم از دموکرات و جمهوریخواه حاکم است.
صورت مسئله این است که کره شمالی طی روزهای اخیر، ملاقات با مقامات بلندپایه کره جنوبی را لغو کرد. پیونگ یانگ دلیل لغو این دیدار را ادامه مانورهای نظامی مشترک سئول و واشنگتن اعلام کرد.همچنین مقامات پیونگ یانگ اعلام کرده اند که احتمال فسخ دیدار مقامات ارشد آمریکایی و کره شمالی نیز به دلیل برگزرای مانور نظامی اخیر وجود دارد.
فراتر از آن، مقامات کره شمالی اعلام کرده اند در صورت اصرار ایالات متحده آمریکا مبنی بر خلع سلاح هسته ای کره و ارسال سلاح های هسته ای پیونگ یانگ به واشنگتن، دیگر مذاکره ای میان طرفین صورت نخواهد گرفت. بر اساس اظهارات مقامات پیونگ یانگ، ممکن است نشست احتمالی میان کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی، و دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، که قرار است ماه آینده در سنگاپور برگزار شود نیز لغو شود.
اظهارات اخیر لیندسی گراهام، بدون هماهنگی با دونالد ترامپ صورت نگرفته است. رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا به گراهام ماموریت داده است تا به عنوان یک سناتور برجسته و صاحب نفوذ در کنگره، پیام " تهدید پیونگ یانگ" را به کره شمالی مخابره نماید. طی روزهای آتی، هماهنگی بیشتری میان سنای آمریکا ( که دارای اکثریت جمهوریخواه می باشد ) و کاخ سفید بر سر تهدید پیونگ یانگ صورت خواهد گرفت.
بدون شک، مقامات کره ای باید این مواضع را به عنوان نقاط آشکار سازی در نظر بگیرند که پیام آور «عدم اعتماد به آمریکا» می باشند. بسیاری از تحلیلگران مسائل بین المللی معتقدند که حل و فصل بحرانهای جاری در شبه جزیره کره، در گروی حذف ایالات متحده آمریکا و دخالتهای آن در این منطقه راهبردی و استراتژیک می باشد.
نظر شما