خبرگزاری مهر - گروه استانها، رضا زرگر؛ در سفر اسفند ماه سال ۹۶ دکتر حسن روحانی رئیس جمهوری ایران به استان هرمزگان یکی از درخواست های مهم نماینده ولی فقیه در هرمزگان، نمایندگان هرمزگان در مجلس و استاندار هرمزگان آبرسانی به روستاها و تامین آب شرب شهرهای بزرگ استان هرمزگان بود. راهکارهای مختلف از جمله اتمام مجتمع های آبرسانی و شیرین سازی آب برای تصریح و رفع مشکل آب روستاها ارائه شد.
استان هرمزگان جزو محدود استانهای کشور به حساب می آید که نیمی از جمعیت آن در روستاها زندگی می کنند و همچنان زندگی روستایی را به زندگی پرهیاهوی شهری ترجیح می دهند.
نماینده ولی فقیه در هرمزگان در سخنرانی رئیس جمهوری در جمع مردم شهر بندرعباس یکی از دغدغه های مهم هرمزگان را خشکسالی و خشک شدن چاههای آب و کمبود آب در پشت سدها عنوان کرد و خواستار رسیدگی جدی به موضوع آب به خصوص روستاها شد.
آیت الله غلامعلی نعیم آبادی عنوان کرد: بی آبی و عدم آب در روستاها موجب افزایش مهاجرت از روستاها به شهرها شده است. نباید بی تفاوت از کنار این موضوع عبور کنیم، خواسته اصلی مردم تامین آب شرب هم در شهرها و هم روستاها است.
احمد مرادی رئیس مجمع نمایندگان هرمزگان در مجلس در گفتگو با خبرنگار مهر خواستار توجه جدی به امر آبرسانی در روستاها و همچنین تامین آب شرب شهرها به روشهای نوین شد.
مرادی عنوان کرد: سال گذشته مجلس برای تامین آب استانهای جنوبی کشور از طریق شیرین سازی آب دریا مصوبه ای را به تصویب رساند. همچنین روستاهایی هم که در کنار دریا حضور دارند با ایجاد مجتمع های آبرسانی به طریقه شیرین سازی آب دریا تکمیل شود.
نماینده مردم حوزه انتخابیه بندرعباس در مجلس ضمن تشکر از فعالیت ها و زحمات مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی هرمزگان افزود: طی سالهای اخیر شاهد تلاش های شرکت آب و فاضلاب روستایی هرمزگان برای تامین اعتبار و ایجاد مجتمع های آبرسانی به روستاها بوده ایم که یکی از حرکات بزرگی که در دولت یازدهم رقم خورد برخورداری روستاهای جزیره قشم از آب آشامیدنی از طریق شبکه سراسری آبرسانی بود.
تصویب مصوبه تخصیص اعتبار برای تکمیل پروژه های مجتمع های آبرسانی روستایی
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی هرمزگان از تصویب تخصیص اعتبارات لازم جهت تکمیل ۱۴ پروژه آبرسانی روستایی در سفر رئیس جمهور به استان هرمزگان خبر داد.
عبدالحمید حمزه پور در خصوص این مصوبه عنوان کرد: در سفر اسفند ماه سال ۹۶ مصوبه ای توسط رئیس محترم جمهوری به تصویب رسید و اعتباری برای تکمیل پروژه های آبرسانی به استان هرمزگان متخصیص یافت. در این سفر دکتر حسن روحانی نگاه ویژه ای به عمران و آبادانی و حل مشکلات زیرساختی از جمله تامین آب شرب روستاها داشتند.
وی اضافه کرد: در دولت یازدهم و ابتدای دولت دوازدهم اعتبارات خوبی از طریق صندوق توسعه ملی و بودجه های ملی و استانی به امر آبرسانی و تامین آب روستاها به استان هرمزگان اختصاص یافته است. این روند نوید بخش حل مشکل آب در روستاها است.
حمزه پور افزود: با توجه به خشکسالی ۱۷ ساله در استان هرمزگان و خشک شدن دشت های آبی استان و خشک شدن و شوری چاههای آب باید از طریق آب شیرین کن ها به فکر تامین آب شرب باشیم.
وی خاطرنشان کرد: بر اساس این مصوبه میزان هزار میلیارد و ۲۵۰ میلیون ریال از صندوق توسعه ملی و ردیف بودجه طی دو سال در راستای اتمام مجتمع های ابرسانی روستایی در هرمزگان اختصاص یافته است.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی هرمزگان در خصوص تامین این اعتبارات توضیح داد: ۶۰ میلیارد ریال از صندوق توسعه ملی و ۶۵ میلیارد ریال از ردیف بودجه طی دو سال جهت اتمام مجتمع های آبرسانی روستایی اختصاص می یابد.
وی خاطرنشان کرد: مجتمع های تیاب جاعر، سرپاهان و شهدادی در حاجی آباد، شهوار و جانشینی، امام توکهور، کنار ترش، گرو سندرک و کریان حلوایی در میناب، کرتی و گابریک کمبکی، سورک در جاسک، کشار، جیحون کیشی کرمران در بندرخمیر، نازدشت و فاریاب در رودان، روستای ساحلی در پارسیان و مجتمع حسن لنگی در بندرعباس ۱۴ مجتمع مصوبه تامین بودجه از سفر رئیس جمهور هستند.
مدیرعامل آب و فاضلاب روستایی هرمزگان درباره تعداد روستاها و جمعیت بهره بردار گفت: تعداد ۱۹ روستا با جمعیتی بالغ بر ۱۳۶ هزار و ۷۶۴ نفر از این پروژه ها بهره مند می شوند.
حمزه پور اظهارداشت: با توجه به شرایط آبی کشور و استان هرمزگان اتمام مجتمع های آبرسانی روستایی به میزان قابل توجهی مشلات کم آبی روستاهای استان را رفع خواهد کرد.
نظر شما