خبرگزاری مهر ، گروه سیاست: جلسه امروز مجلس شورای اسلامی زودتر از همیشه آغاز شد اما قبل از آغاز جلسه علنی، جلسات مجمع عمومی فراکسیون های ولایی و امید به صورت جداگانه برگزار شده بود. البته در این میان برگزاری جلسه هم اندیشی حامیان لاریجانی که به ادعای مهرداد لاهوتی سخنگوی فراکسیون مستقلان مجلس با حضور ۱۷۱ نماینده برگزار شده بود از همه جالب تر بود.
برخی می گویند لاریجانی قبل از وزن کشی با حاجی بابایی و عارف در صحن مجلس با برگزاری این جلسه قصد داشته خیالش از ریاست مجلس در اجلاسیه سوم نیز راحت شود.
پس از آغاز جلسه بلافاصله انتخابات هیات رئیسه مجلس در دستور کار صحن علنی مجلس قرار گرفت.
عارف، حاجی بابایی و لاریجانی به عنوان نامزد های انتخابات هیات رئیسه معرفی شدند؛ در دور اول رقابت، عارف ۱۱۴ رای، حاجی بابایی ۵۴ رای و لاریجانی ۱۰۱ رای از مجموع ۲۱۲ رای را با احتساب سه رای باطله اخذ کردند و با توجه به اینکه هیچ کدام حائز نصاب لازم نشده بودند این انتخابات به مرحله دوم کشیده شد.
بعد از اعلام آرا تعداد زیادی از حامیان لاریجانی اطراف حاجی بابایی جمع شدند، آن ها تلاش داشتند وی را حاضر به انصراف به نفع لاریجانی کنند.
حمیدرضا حاجی بابایی با توجه به میزان آرای خود نسبت به دو کاندیدای دیگر، اعلام انصراف کرد؛ وی پشت تریبون سخنرانی مجلس حاضر شد و اعلام کرد که به نفع علی لاریجانی انصراف داده است.
به همین صورت، در مرحله دوم انتخابات ریاست مجلس، لاریجانی تنها با فاصله ۲۴ رای نسبت به محمدرضا عارف، مجددا رییس مجلس شد. در مرحله دوم عارف ۱۲۳ رای، لاریجانی ۱۴۷ رای از مجموع ۲۷۹ رای ماخوذه را با احتساب ۹ رای باطله کسب کردند.
بعد از آن علی مطهری و مسعود پزشکیان از سوی فراکسیون امید و هادی قوامی و عبدالرضا مصری از سوی فراکسیون نمایندگان ولایی و مستقلان برای نائب رئیسی مجلس نامزد شدند.
مجلس برای سومین سال پیاپی با ابقای پزشکیان و مطهری در این پُست موافقت کردند.
علاوه بر این محمدعلی وکیلی ، علی اصغر یوسف نژاد ، سیدامیرحسین قاضی زاده هاشمی ، علیرضا رحیمی ، احمد امیرآبادی فراهانی و اکبر رنجبرزاده به عنوان دبیران هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی انتخاب شدند.
اسدالله عباسی، بهروز نعمتی و محمد آشوری نیز به عنوان کارپردازان هیات رئیسه مجلس انتخاب شدند. بدین ترتیب ۵ عضو هیات رئیسه از فراکسیون امید، ۲ عضو از میان مستقلان و ۳ عضو از میان اعضای فراکسیون امید انتخاب شدند. در واقع با خروج فرهنگی و کاتب از هیات رئیسه و ورود یوسف نژاد و رحیمی وزن فراکسیون امید در هیات رئیسه مجلس افزایش یافت.
لاریجانی از ریاست به first speaker تنزل جایگاه یافت
پس از انتخاب ریاست مجلس دعوای کواکبیان و لاریجانی از حاشیه های گَزنده مجلس بود در واقع به نظر می رسید کواکبیان تلاش دارد کاهش آرای لاریجانی در اجلاسیه سوم را به رُخ او بکشد.
وی لاریجانی را بد اخلاق خواند و نسبت به اعلام انصراف حاجی بابایی به نفع لاریجانی انتقاد کرد.
کواکبیان اصلاح طلبان را پیروز کارزار انتخابات هیات رئیسه مجلس خواند و خطاب به لاریجانی گفت: امیدواریم شما از این به بعد first speakerما باشید. خیلی هم رئیس نباشید.
دکتر و مهندس های مجلس فاکتور گرفته شدند
در زمان قرائت نامزد های پُست های دبیری و ناظری هیات رئیسه مجلس، امیرحسین قاضی زاده هاشمی که باید اسامی ۲۲ نامزد دبیری و ۱۳ نامزد ناظری مجلس را قرائت می کرد خطاب به نمایندگان گفت: دکتر و مهندس ها را فاکتور می گیرم ممکن است اشتباه شود.
ابراز تعجب لاریجانی از چپی شدن نقوی حسینی
در خلال برگزاری انتخابات هیات رییسه، دو طرح دو فوریتی در دستور کار مجلس قرار گرفت. در جریان بررسی یکی از این طرحها سیدحسین نقوی حسینی که میخواست توجه رئیس مجلس را به خود جلب کند، خطاب به وی به مزاح گفت: من سمت چپ شما هستم، اینکه شما گاهی هم به چپ توجه کنید بد نیست. شما همیشه به راست توجه میکنید.
علی لاریجانی هم به وی گفت: اینکه شما چپ قرار گرفتهاید عجیبتر است.
نادر قاضیپور هم در موافقت با یکی از این طرحها، با اشاره به صحبتهای برخی نمایندگان با رییس مجلس درباره آرای کاندیداهای هیات رییسه، گفت: اجازه دهید رییس به حرفهای ما گوش دهد، ایشان هنوز حکمش خشک نشده است.
پس از برگزاری انتخابات هیات رئیسه محمدرضا عارف نزد علی لاریجانی رفت و پیروزی در انتخابات هیات رئیسه را به وی تبریک گفت. عارف همچنین نزد پزشکیان و مطهری نیز رفت و ابقای آن ها در هیات رئیسه را نیز تبریک گفت.
نظر شما