به گزارش خبرگزاری مهر، حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی قاضی عسکر در مراسم تواصی بحق در جمع نمازگزاران سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری عید فطر را عید غلبه بر هواهای نفسانی و شیاطین دانست و گفت: بسیاری از علما و اندیشمندان بر این باورند که مسلمانان در ماه مبارک رمضان درجنگ با شیطان و عناصر وابسته به شیطان به پیروزی می رسند و آن را در عید سعید فطر جشن می گیرند.
وی خواستار توجه همگان به استمرار و بهره مندی از برکات ماه مبارک رمضان در طول سال شد و اظهار کرد: راهکارهای مختلفی در قرآن و روایات برای نهادینه کردن و ادامه یافتن آثارمعنوی این ماه در وجود انسان مطرح شده است.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت از استمرار توجه انسان به خدا و معنویت در فضای بعد ازماه مبارک رمضان به عنوان نخستین راهکار نام برد و گفت: باید یاد خدا وعدم غفلت از آن را جدی گرفت، آنچه موجب می شود انسان از خدا جدا شود و مسیر غیرالهی را انتخاب نماید غفلت از یاد خداست.
وی افزود: دردعا نیز می خوانیم « الهی لَا تَکِلْنِی إِلَی نَفْسِی طَرْفَةَ عَیْنٍ أَبَداً » خدایا مرا یک چشم به هم زدن به خودم وامگذار، چون درهمان لحظه غفلت ممکن است تمام دستاوردهای گذشته را ازدست بدهم.
وی با اشاره به اینکه در یک لحظه تمام دستاوردهای شش هزارسال عبادت شیطان در پیشگاه خداوند از دست رفت، اظهار کرد: شیطان با سرپیچی از دستورالهی و برخورد متکبرانه، به آدم سجده نکرد و بخاطر یک غفلت، دستاوردهای شش هزارسال عبادت را از دست داد.
نماینده ولی فقیه درامور حج و زیارت تاکید کرد: این مسئله نشان می دهد اگر به دنبال حفظ دستاوردهای معنوی در پیشگاه الهی هستیم باید پیوسته به یاد خدا باشیم و خدا را شاهد و ناظر بر اعمال خود بدانیم.
وی با اشاره به اینکه امکان ندارد انسان خدا را شاهد و ناظر بر اعمال خود بداند و همزمان گناه کند، گفت: لحظه ای که انسان مرتکب گناه می شود دچار غفلت است چرا که اگر توجه واقعی به خدا داشت سراغ گناه و معصیت نمی رفت.
وی استفاده از توبه و استغفار را دومین راهکارب رای نهادینه کردن و ادامه دادن آثار معنوی ماه رمضان در وجود انسان دانست و افزود: همه انسان هستیم و در تضاد بین غرائز و ایمان ممکن است گاهی سمت غرائز برویم و همان لحظه گرفتار ضعف ایمان شویم در چنین شرایطی اگر گناه اتفاق افتاد باید با استغفار و توبه مسیرخود را اصلاح کنیم و از استمرار گناه بپرهیزیم.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر تصریح کرد: زمانی که متوجه شدیم مسیر را اشتباه رفته ایم و اگر ادامه دهیم برای همیشه به هدف مان نخواهیم رسید با بازگشت و قرار گرفتن در مسیر اصلی، می توانیم راه را دوباره پیدا و اشتباه خود را جبران کنیم.
وی ادامه داد: خداوند برای اینکه انسان بتواند بلافاصله پس از متوجه شدن خطا، معنویت را حفظ کند راه استغفار را قرار داده است.
وی با تبیین معنای استغفار تصریح کرد: انسان نباید خدا را به بازی بگیرد و تصور نماید می تواند در دوران جوانی گناه کند و در کنهسالی به زیارت برود و توبه کند، چرا که هیچکس از آینده خود خبر ندارد و نمی داند چه زمانی از دنیا خواهد رفت.
وی با تاکید بر اینکه مرگ دست انسان نیست، افزود: اگر انسان گناهی مرتکب شد باید بلافاصله استغفار و توبه کند، شرایط توبه هم پشیمانی و ترک گناه و تقاضای بخشش ازخداوند است.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر با بیان اینکه زمانی که انسان عمل نیکی انجام می دهد، خداوند از دو فرشته ای که اعمال او را می نویسند می خواهد این عمل خوب را ثبت کنند، گفت: اما اگر انسان مرتکب گناه شود در برخی روایات آمده است خداوند از این فرشتگان می خواهد تا هفت ساعت این گناه را ثبت نکنند چرا که ممکن است این بنده پشیمان شده و توبه کند.
وی افزود: قلب انسان مانند یک شیء سفید است، گناه که می کند یک لکه سیاه روی قلب می نشیند و با ادامه دادن به گناه به جایی می رسد که لکه های سیاه تمام قلب را فرا گرفته و او به مرحله قساوت می رسد، در این مرحله انسان حتی نسبت به بدترین جنایات واکنش نشان نمی دهد.
وی با تاکید براینکه اصرار بر صغائر موجب ارتکاب گناهان کبیره می شود، اضافه کرد: انسان اگر گناه صغیره ای مرتکب شد باید بلافاصله توبه کند و بازگردد زیرا در صورت ادامه، کم کم قبح گناه نزد او از بین می رود و به جایی می رسد که دیگر آن گناه برای او اهمیتی ندارد و گناهان بزرگترهم مرتکب می شود.
نماینده ولی فقیه با بیان آیه ۸۷ سوره یوسف " لَا تَیْأَسُوا مِنْ رَوْحِ اللَّهِ " اظهار داشت: انسان در هیچ شرایطی نباید از رحمت الهی مایوس شود، یاس ازرحمت حق خطرناک و گناهش از گناهی که مرتکب شده بالاتراست.
وی تصریح کرد: در هر حالی باریتعالی راه را باز گذاشته است، اگرگناه بین انسان و خداست با استغفار و ترک گناه ، خدا او را می بخشد و اگر حق الناس است باید حقوق مردم را بدهد و با طلب استغفار، خود را نجات دهد.
وی افزود: درامور دینی به بن بست رسیدن معنا ندارد و درهر شرایطی انسان به درگاه الهی بیاید و واقعا توبه کند باریتعالی می پذیرد.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکربه آیه "اسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلاه " اشاره کرد و خطاب به حاضران گفت: درمواقع خطر با خواندن نماز و گرفتن روزه از خدا کمک بگیریم و به درگاه الهی پناه ببریم .
وی با بیان اینکه ما هر روز در حال امتحان هستیم و خداوند در قرآن قسم یاد می کند که ما را با مال و جانمان آزمایش خواهد کرد، افزود: امتحان الهی حتمی است و اگر می خواهیم از این امتحان سربلند بیرون بیاییم باید تمرین و مقدماتی را فراهم نماییم که می تواند به ما کمک کند.
وی آثار معنوی نمازاول وقت و نماز شب را یادآور شد و اضافه کرد: نمازهای روزانه و نمازشب به ما کمک می کنند تا از گناه فاصله بگیریم و روحیه معنوی مان تقویت شود.
نماینده ولی فقیه با تاکید براینکه انسان با کارخیرازجمله انفاق ، صدقه و هم نشینی با اهل طاعت پرودگار می تواند خود را بیمه کند، اظهار داشت: در دستورات دین تصریح شده است مجلس گناه و معصیت را ترک کنید.
وی افزود: اگرایمان فرد ضعیف است به جایی که احساس می کند ممکن است فریب بخورد و در معرض خطر قرار گیرد نباید برود.
وی درپایان تصریح کرد: تمسک به این راهکارها می تواند به حفظ و استمرار بخشیدن به ارزش هایی که در ماه مبارک رمضان بدست آورده ایم، کمک کند.
نظر شما