به گزارش خبرگزاری مهر، اولین گروه مسلمان از تجار عرب و هند بودند که در قرن 12 میلادی به منظور داد و ستد و تجارت به رهبری سلطان مظفر شاه وارد منطقه فتانی تایلند شده و در آن حکومت کردند. پس از ورود این گروه مسلمان رفتارهای عادلانه و منصفانه آنها و استفاده از تعالیم اسلام باعث شد تا مردم تایلند اسلام آورند و این دین به سرعت در تایلند اشاعه یافته و ساکنان آن با اعراب به صورت منسجم و متحد فعالیت کنند.
تایلند کشور سرسبزی است که باغها و مزارع اطراف شهر بیشترین مساحت آن را تشکیل می دهند، مساحت آن به 520 هزار کیلومتر مربع می رسد و میوه های فراوانی از جمله سیب ، آناناس ، گریپ فروت و بادام هندی در مزارع آن کشت می شوند.
تعداد سکنه این کشور61 میلیون نفر است که یا در مزارع، کشاورزی می کنند یا در کارخانه های خودروسازی ژاپنی و آلمانی و کارخانه های نساجی و پوشاک به فعالیت می پردازند.
مسلمانان تایلند
80 درصد از مسلمانان تایلند از ملایو و بقیه از اصل تایلندی هستند که در جنوب این کشور و برخی از نژادهای چینی، هندی، برمه ای، عربی و فارسی در مرکز تایلند زندگی می کنند. مسلمانان جنوب تایلند به زبان ملایو و یا تایلندی سخن می گویند.
تعداد مسلمانان در تایلند 8 میلیون نفر است . منطقه فتانی در جنوب تایلند بخشی از جزیره ملایو محسوب می شود که بیشترین مسلمانان را در تایلند دارد. این جزیره که مالزی از جنوب و تایلند از شمال و اقیانوس هند ازغرب و دریای چین از شرق آن را احاطه کرده است، مساحتی حدود 16 هزار مایل دارد . این منطقه از 4 بخش تشکیل شده است (جالا، ناراتیوات، ستول و فتانی ) .
مساجد و مراکز اسلامی تایلند
تعداد مساجد موجود در تایلند به 3 هزار و 500 مسجد می رسد که در برخی از شهرهای آن و به ویژه جنوب تایلند پراکنده شده اند. در جنوب تایلند که مسلمانان بیشتری زندگی می کنند 2 هزار و 900 مسجد و در بانکوک پایتخت تایلند 200 مسجد وجود دارد و بقیه در دیگر شهرها و استانهای این کشور پراکنده شده اند.
مسجد جامع بانکوک به عنوان مرکز بزرگ اسلامی این شهر به شمار می رود.
200 مدرسه اسلامی ویژه در این کشور با حمایتهای مالی از حکومت، با نظارت دولت به تدریس و آموزش فرهنگ اسلامی به زبان تایلندی می پردازند. همچنین سازمانها، شوراها و دانشکده های اسلامی نیز در این کشور وجود دارد.
مدارس اسلامی تابستانی نیز در تایلند وجود دارد که در اوقات فراغت تابستان به آموزشهای دینی اقدام می کنند.
حکومت تایلند قانونی رسمی درباره امور مساجد، ائمه و مؤذنان تایلند در سال 1947 صادر کرده است که بر اساس آن شورایی برای هر مسجد تشکیل شود تا علاوه بر مدیریت بر فعالیتهای مساجد، اعضایی را برای رسیدگی به فعالیتهای مسجد طی 4 سال انتخاب کنند.
فتانی در جنوب تایلند مراکز یادگیری علوم اسلامی نیز دارد که گروههای بسیاری از مالزی و اندونزی و سایر مناطق به آنجا می روند و به یادگیری علوم دینی و زبان عربی و قرآن می پردازند . معلمان و اساتیدی که در آنجا تدریس می کنند سالهای زیادی به فراگیری معارف اسلامی در کشورهای اسلامی و عربی پرداخته اند .
به گزارش مهر، مدارس اسلامی در تایلند چنان گسترش یافته که حتی روستاها نیز به تأسیس آنها پرداخته اند. از جمله مدرسه "دعوت به اسلام" تأسیس سال 1974 میلادی در روستای بوکیت در منطقه ناراتیوات است . در منطقه فتانی یا جنوب تایلند مساجد بزرگ ، کوچک، قدیمی و جدیدی وجود دارند که از طریق مؤسسات اسلامی و یا افراد نیکوکار مسلمان تأسیس شده اند .
فتانی دارای کمیته و سازمانهای اسلامی است که به امور خیریه و خدمت به همه مسلمانان تایلند می پردازند. از معروف ترین این مؤسسات، مؤسسه جوانان مسلمان و اتحادیه دانشجویان مسلمان و کمیته یاور سنت محمدی هستند.
نیازهای مسلمانان تایلند
دو نشریه اسلامی در تایلند چاپ می شود، یکی به نام " الرابطه" که ازسوی انجمن جهانی مسلمانان منتشر شده و دیگری "الجهاد" است که در 4 استان جنوبی تایلند توزیع می شود.
مسلمانان تایلند نیاز شدیدی به ترجمه کتابهای اسلامی دارند .
توسعه آموزشهای اسلامی از طریق تأسیس مدارس و تمرکز بر آموزش اصول و تعالیم دین به زبان ملایو و عربی از دیگر نیازهای آنها به شمار می رود.
آنها خواستار توسعه کتابهای اسلامی و ترجمه کتابهای دینی به زبان ملایو و تایلندی هستند، از سوی دیگر خواهان اعزام گروهی از مسلمانان به منظور تحقیقات اسلامی و دینی در دانشگاههای اسلامی کشورهای اسلامی و عربی هستند .
مشکلات مسلمانان تایلند
در تایلند مشکلاتی وجود دارد و آن تلاشهای بودائیان برای تغییر نامهای مسلمانان و حتی تغییر نام روستاهای آنها است .
وجود تبعیض میان مسلمانان و بودائیان و ضعف اقتصادی در مناطق مسلمان نشین و تملک بودائیان بر مناطق سرسبز از دیگر مشکلات مسلمانان این کشور به شمار می رود.
خشونت و ارعاب علیه مسلمانان از سوی حکومت طی سالهای اخیر در جنوب تایلند افزایش یافته است، به طوری که آنها خواستار جدا شدن جنوب تایلند از آن هستند. برخی از مسلمانان می گویند: حکومت تایلند نسبت به توسعه و پیشرفت جنوب تایلند که مسلمان نشین هستند اهمال و کوتاهی کرده است.
نظر شما