به گزارش خبرنگار مهر، منصور کبگانیان در حاشیه نشست ۱۰۷ ستاد رهبری نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران گفت: موضوع پیش از دستور اول نشست آغاز به کار کمیسیون همکاری های علمی بین الملل بر اساس سند جامع روابط علمی بین الملل بود.
وی افزود: این کمیسیون در ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور با حضور نمایندگانی از مجموعه دستگاه های امنیتی، علمی و آموزش تشکیل شده است تا ضمن نظارت بر روند سند، محیط امنی را برای فعالیت های بین المللی محققان کشور فراهم آورد.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور با اشاره به مطالبات مقام معظم رهبری، گفت: براساس مطالبه رهبری در مجلس خبرگان، هیات های اندیشه ورزی ایجاد شده است، که کارگروه علم و فناوری این مجموعه ارتباط وسیعی با ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور برای تهیه گزارش کلان علم و فناوری دارد.
کبگانیان خاطرنشان کرد: دراین نشست گزارش پیشرفت های علم و فناوری را نیز در دستور داشتیم که چهاردهمین گزارش آن ارائه شد.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور افزود: بحث اصلی در جلسه، تبیین و تقسیم کار مربوط به مطالبات مقام معظم رهبری در دیدار با اساتید و نخبگان دانشگاهی (۲۰ خرداد) بود، در آن دیدار محورها و مطالب مهمی مطرح شد که برخی را دسته بندی و در چند محور کلان مشخص کردیم.
وی تاکید کرد: یکی از محورها که مطرح شد، شامل هدفمند کردن پژوهش و تحقیقات در کشور، حل مسائل کشور توسط دانشگاه ها و الزامات مربوط به این مطالب، هدایت اساتید و دانشجویان دانشگاه های کشور به سمت این فعالیت ها و تحقیقات بود.
کبگانیان گفت: دبیر شورای عالی عتف (علوم، تحقیقات و فناوری) گزارش وسیعی در این زمینه همراه با طرح ها و پیشنهادات وزارت علوم ارائه و حاضران نیز نظرهای خود را بیان کردند.
دبیر ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور با اشاره به بازنگری آیین نامه ارتقای اعضای هیات علمی افزود: تاکید شد، آیین نامه ارتقای اساتید با نگاه به اساسی بودن حل مسائل کشور بازنگری شود و این موضوع بعد از کارشناسی های لازم در دستور کار ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور قرار می گیرد.
کبگانیان خاطرنشان کرد: همچنین تاکید شد، طرح ماموریت گرایی دانشگاه ها براساس سند مصوب آمایش آموزش عالی که مدتی است ابلاغ شده و متاسفانه بعد از چند بار درخواست مکتوب، هنوز وزارت علوم، طرح های خود را در این زمینه ارائه نداده، در دستور کار کمیسیون آمایش قرار گیرد. ماموریت گرایی دانشگاه ها تاثیر بسیار مهمی در جهت گیری دانشگاه ها به سمت حل مسائل کشور دارد.
کبگانیان ادامه داد: مطالبه طرح رتبه بندی دانشگاه ها از وزارت علوم از دیگر مواردی بود که در جلسه مطرح شد، وقتی ما دانشگاه ها را براساس رتبه بندی و شاخص های درستی رتبه بندی کنیم، دانشگاههای پرتوان ما خود به خود به سمت حل مسائل کشور پیش می روند.
وی افزود: طرح هدایت تحصیلی مطالبه ای بود که از وزارت آموزش و پرورش داشتیم، زیرا کاهش اقبال دانش آموزان به رشته های ریاضی، علوم پایه و فنی و مهندسی نشان می دهد هدایت تحصیلی در این زمینه به درستی انجام نشده است.
کبگانیان خاطرنشان کرد: طرح تنظیم ظرفیت دانشگاه ها که به سنجش و پذیرش در دانشگاه ها مربوط است نیز، در جلسه مطرح شد. در مجموع مقرر شد، کارگروهی در شورای عالی عتف به ریاست معاون پژوهشی وزارت علوم تشکیل شده و بحث های آموزشی و پژوهشی در این کارگروه مطرح و پیگیری شود و کارگروه آمایش آموزش عالی در ستاد راهبری نقشه جامع علمی کشور نیز موارد دیگری را بررسی کنند، این دو کارگروه ظرف دو جلسه آتی گزارش خود را از محورهای سخنان مقام معظم رهبری که جمع بندی و بررسی شده ارائه می دهند.
کبگانیان با اشاره به محورهای سخنان مقام معظم رهبری افزود: تعداد مطالبی که مقام معظم رهبری فرمودند زیاد بود، بنابراین دسته بندی انجام شده و براساس آن ۵ محور از سخنان رهبری در حوزه ستاد نقشه جامع علمی کشور پیگیری می شود و بقیه موارد که به بخش های دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی مرتبط است در بخش های مربوطه پیگیری خواهد شد.
نظر شما