۶ تیر ۱۳۹۷، ۱۱:۳۹

دربرلین؛

کنفرانس «مسئولیت ادیان در قبال صلح» برگزار شد

کنفرانس «مسئولیت ادیان در قبال صلح» برگزار شد

کنفرانس «مسئولیت ادیان در قبال صلح» با حضور نمایندگان ادیان جهانی از چندین کشور آسیایی در برلین برگزار شد.

به  گزارش خبرنگار مهر، شهر برلین هفته گذشته میزبان کنفرانس «مسئولیت ادیان در قبال صلح» بود که با حضور نمایندگان ادیان جهانی از چندین کشور آسیایی تشکیل شد. هایکو ماس، وزیر امور خارجه آلمان هدف از برگزاری این کنفرانس را تشویق به گفت‌وگو میان پیروان ادیان مختلف و ترویج صلح در جهان عنوان کرد.

برای هایکو ماس، همکاری با جوامع مذهبی ارزشمند و ضروری است. از دید او تمام ادیان بزرگ پیام‌آور صلح هستند. البته این دومین‌بار است که وزارت امورخارجه آلمان از نمایندگان مذهبی جهان برای گفت‌وگو درباره «مسئولیت ادیان در قبال صلح» دعوت کرده است. در هر دوی  این کنفرانس‌ها تاکید شده که در درگیری‌های جهان، نقش نمایندگان ادیان در تقویت جامعه مدنی مهم است.

هایکو ماس، سومین وزیر امور خارجه آلمان است که به این موضوع می‌پردازد. در سال ۲۰۱۵ فرانک والتر اشتاین‌مایر گفت‌وگو با نمایندگان مذهبی جهان را در برنامه کاری خود قرار داد. با این حال، جانشین او زیگمار گابریل در سال ۲۰۱۷ میزبان نمایندگان ادیان جهانی بود.

در روز افتتاحیه کنفرانس سال گذشته، گابریل ضمن خوشامدگویی به مهمانان گفت: حداقل من هیچ جامعه مذهبی را نمی‌شناسم که ایجاد صلح بین مردم را در کتاب یا سنت و عرف خود قرار نداده باشد. به گفته گابریل با این وجود، دین «در مرکز درگیری‌ها» قرار گرفته است. چرا که مذهب، در این سال‌ها مورد سوء‌استفاده گروه‌هایی قرار گرفته که می‌خواهند منافع سیاسی خود را تحقق بخشند.

امسال نیز نوبت هایکو ماس بود اما او به تنهایی این کنفرانس را برگزار نکرد. وزارت‌خانه‌های امور خارجه آلمان و فنلاند این بار با هم میزبان نمایندگان ادیان جهان بودند. تیمو سوئینی، وزیر خارجه فنلاند در کنفرانس امسال توضیح داد که تجربه او نشان می‌دهد تا چه اندازه تلاش رهبران دینی و نقش مذهب برای ترویج صلح در جهان، مهم است. به گفته او جوامع مذهبی بر اساس ارزش‌هایی مانند بخشش و شفابخشی شکل گرفته‌اند که اهمیت زیادی برای تحقق آشتی و عدالت در جهان دارند.

تمرکز کنفرانس امسال بر شرق آسیا بود و حدود ۷۰ مهمان از اندونزی، مالزی، فیلیپین، بنگلادش، پاکستان، میانمار، کره جنوبی، ژاپن و چین به این نشست دعوت شده بودند. نمایندگان ادیان اسلام، مسیحیت و یهودیت، بودیسم، هندوئیسم، آیین شینتو، تائوئیسم، آئین کنفوسیانیسم، زرتشت و... در این مراسم حضور داشتند. جالب است که سهم مهمانان زن در کنفرانس امسال مانند سال ۲۰۱۷ بسیار زیاد بود.

گرچه مذاهب آسمانی به گسترش صلح در جهان کمک ‌می‌کنند، اما به نظر می‌رسد که در برخی از کشورهای آسیای شرقی، انگیزه‌های مذهبی باعث گسترش درگیری‌ها شده است. برای مثال، درگیری‌های سال گذشته در شمال غرب میانمار میان اقلیت مسلمان روهینگیا و نیروهای دولتی نشان داد که ستیزه‌جویان بودایی چگونه رفتار می‌کنند.

به گفته دفتر وزارت‌خارجه آلمان، ایجاد شبکه‌ای از نمایندگان مذهبی در این منطقه یکی از اهداف کنفرانس بوده است.

ماس در این ارتباط گفت:تأثیر نمایندگان مذهبی در جامعه بسیار زیاد است و آنها مسئولیت مشترکی برای ایجاد صلح دارند.

کد خبر 4332173

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha