علی برازنده در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: نخستین فرونشست ها اواخر سال ۹۴ و در مرز آیسک و فردوس و مدتی بعد هم در مسیر جاده ی آیسک، دوحصاران و در مرز آیسک سه قلعه دیده شد.
وی با بیان اینکه طول برخی از این شکاف ها به ۸۰ متر و عرض ۲.۵ متر می رسد و در برخی نواحی عمق آن به پنج متر هم می رسد، افزود: فرونشست ها دقیقا تا نزدیکی منازل مسکونی در روستای دوحصاران بخش آیسک مشاهده شده که این روستا را تهدید می کند.
بخشدار آیسک ادامه داد: عدم توجه به بحث فرونشست ها می تواند به زیر ساخت ها، خطوط انتقال آب، گاز، برق، جاده و .. آسیب بزند که نمونه آن در جاده آیسک دوحصاران و در چندین نقطه دیده می شود و بعد از چند بار مرمت هنوز هم آثار آن وجود دارد.
برازنده تصریح کرد: در دهه های گذشته باید مسئولین با آگاهی دادن به کشاورزان و ترویج شیوه های نوین آبیاری و افزایش بهره وری از بروز این مشکل جلوگیری می کردند.
وی با بیان اینکه مردم نشان دادند اگر اطلاعات کافی و در کمال صداقت به آن ها داده شود حاضر به همه گونه همکاری هستند، گفت: در حال حاضر مردم ۵۰ درصد برداشت آب کشاورزی را کاهش داده اند که معیشت مردم را شدیدا با مشکل مواجه کرده است.
بخشدار آیسک ادامه داد: در حال حاضر کشاورزان مجاز به برداشت نیمی از آبی هستند که در گذشته برداشت می کردند که این موضوع به شدت مردم را با مشکل مواجه کرده است.
وی با اشاره به پیشنهادهایی برای پیشگیری از این بحران و ممانعت از پیشروی شکاف ها افزود: باید برای انتقال آب اقدام کرد چون مردم این منطقه به کشاورزی و دامداری اشتغال دارند.
برازنده با بیان اینکه برداشت آب از چاه های کشاورزی به نصف کاهش یافته است، خاطرنشان کرد: به تبع آن درآمد مردم نیز به یک سوم کاهش پیدا کرده است.
وی تاکید کرد: نیاز است دولت حمایت بیشتری از مردم منطقه داشته باشد و به نحوی به دنبال جبران درآمد آن ها باشد در غیر این صورت شاهد مهاجرت و آسیب های اجتماعی خواهیم بود.
نظر شما