مرکز ماهر هشدار داد؛

ظهور بدافزار جدید بانکداری موبایل/دریافت لیست تماس و ارسال پیامک

ظهور بدافزار جدید بانکداری موبایل/دریافت لیست تماس و ارسال پیامک

مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه ای، نسبت به ظهور بدافزار جدید بانکداری موبایلی اندروید هشدار داد که امکان دریافت لیست اطلاعات تماس و ارسال پیامک به مخاطبان قربانی را دارد.

به گزارش خبرنگار مهر، محققان اخیرا یک تروجان بانکداری جدید کشف کردند که نسخه‌های ۷ و ۸ اندروید را هدف قرار می‌دهد و از کارگزار فرمان و کنترل (C & C) مشابه با ‫تروجان‌های LokiBot و Threat Fabric استفاده می‌کند.

این بدافزار، خود را به‌عنوان یک برنامه‌ فلش پلیر (Adobe Flash Player ) تحمیل می‌کند و از قربانی می‌خواهد تا «مجوز دسترسی استفاده» که قابلیت‌های نامطلوبی را فراهم می‌کند، به آن اعطا کند. پس از آن تلاش می‌کند تا نام بسته‌های برنامه‌ها را در پیش‌زمینه نظارت کند. این تروجان جدید که MysteryBot نامیده می‌شود، با استفاده از هم‌پوشانی، بیش از ۱۰۰ برنامه از جمله بانکداری تلفن همراه و برنامه‌های اجتماعی را هدف قرار می‌دهد.

مرکز مدیریت امداد و هماهنگی عملیات رخدادهای رایانه ای در این باره اعلام کرد: این بدافزار جدید علاوه‌ بر ویژگی‌های عمومی تروجان‌های اندرویدی، دارای قابلیت‌های تماس با شماره‌ تلفن داده‌شده، دریافت لیست اطلاعات تماس، تماس‌های انتقال‌یافته، کپی تمام پیامک‌ها، واردکردن ضربات کلید، رمزگذاری فایل‌ها در ذخیره‌سازی خارجی، حذف همه‌ مخاطبین، ارسال پیامک به تمام مخاطبین، تغییر برنامه‌ پیش‌فرض پیامک، تماس با یک شماره‌ USSD، حذف تمام پیامک‌ها و ارسال پیامک است.

طبق نظریه‌ محققان، این تروجان جدید یا یک به‌روزرسانی از تروجان LokiBot و یا یک خانواده‌ جدید بدافزار از همان فعالان تهدید است. این تهدید جدید سایبری، چند تفاوت نسبت به LokiBot دارد. این تفاوت‌ها شامل نام، دستورات بهبودیافته و ارتباطات شبکه‌ اصلاح‌شده است.

علاوه‌بر این قابلیت‌ها، این تروجان از یک تکنولوژی جدید به‌منظور اطمینان از موفقیت در دستگاه‌های اندروید ۷ و ۸ استفاده می‌کند؛ تکنیک جدیدی که MysteryBot از آن استفاده می‌کند، مجوز «Android PACKAGE_USAGE_STATS» (مجوز استفاده‌ مجدد) را برای ازبین‌بردن محدودیت‌ها دستکاری می‌کند و همچنین از «Accessibility Service» برای دریافت مجوزها سوءاستفاده می‌کند.

MysteryBot همچنین از روش جدیدی برای واردکردن ضربات کلید استفاده می‌کند. این بدافزار، محل کلیدهای روی صفحه را محاسبه می‌کند (درنظر می‌گیرد که هر کلید، دارای یک موقعیت مکانی روی صفحه است) و مختصات دیگری را روی هر یک از آن‌ها قرار می‌دهد (عرض و ارتفاع صفر پیکسل) که به او اجازه می‌دهد تا کلید فشار داده‌شده را ثبت کند.

به‌نظر می‌رسد که کد این بدافزار همچنان در حال توسعه است، زیرا هنوز قابلیت ارسال ضربات کلید واردشده به کارگزار C & C را ندارد.

MysteryBot همچنین شامل قابلیت‌های قفل‌کننده/باج‌افزاری است که توسط داشبورد جداگانه‌ای از این تروجان مدیریت می‌شوند. این تروجان می‌تواند هر فایل را به‌طور جداگانه در پوشه‌ ذخیره‌سازی خارجی رمزگذاری کند و سپس فایل های اصلی را حذف کند.

این بدافزار هر فایل را در بایگانی ZIP محافظت‌شده با گذرواژه قرار می‌دهد، اما از گذرواژه‌ مشابه برای همه‌ بایگانی‌ها استفاده می‌کند (این کلید در طول زمان اجرا تولید می‌شود). هنگام تکمیل رمزگذاری، این بدافزار، یک گفتگو را نمایش می‌دهد که ادعا می‌کند قربانی، موارد خطرناکی را مشاهده کرده است و از او می‌خواهد تا از طریق پست الکترونیکی، با مهاجم تماس بگیرد.

محققان امنیتی دریافتند که گذرواژه‌ این بدافزار فقط ۸ کاراکتر طول دارد و از حروف الفبای لاتین (حروف بزرگ و کوچک) همراه با عدد استفاده می‌کند. علاوه‌براین، شناسه‌ اختصاص داده‌شده به هر قربانی، تنها می‌تواند یک عدد بین ۰ و ۹۹۹۹ باشد؛ به این معنی که همان شناسه می‌تواند در واقع به چندین قربانی اختصاص داده شود.

متخصصان فناوری اطلاعات هنگام تجزیه و تحلیل ویژگی‌های باج‌افزاری MysteryBot، چندین خطا را شناسایی کردند. از آنجایی که گذرواژه‌ این بدافزار فقط ۸ کاراکتر طول دارد به‌راحتی می‌توان آن‌را با حمله‌ جستجوی فراگیر به‌دست آورد. همچنین، این احتمال وجود دارد که شناسه‌ منحصربه‌فرد داده‌شده به قربانی را بتوان با قربانی جدید با همان شناسه رونویسی کرد. بنابراین، قربانیان قدیم قادر نخواهند بود اطلاعات خود را بازیابی کنند.

به‌نظر می‌رسد Mysterybot یک گام جدید در توسعه‌ نرم‌افزارهای مخرب بانکداری برای اندروید باشد که هم ویژگی‌های مخرب Lokibot و هم ویژگی‌های باج‌افزاری و دریافت ضربات کلید را دارد.

کد خبر 4340440

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha