به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی در این دیدار با تاکید بر این مطلب افزود: نمایشگاه بین المللی کتاب تهران در زمره بزرگترین رویدادهای فرهنگی در منطقه خاورمیانه به شمار میآید و میلیونها ایرانی از اقصی نقاط کشور در آن شرکت میکنند.
وی در عین حال تصریح کرد: این نمایشگاه یک رویداد فرهنگی و ملی برای مردم و مسئولان کشورمان محسوب میشود و میتواند فرصتی را هم برای ژاپن به عنوان میهمان ویژه در دوره آینده فراهم کند تا روابط فرهنگی دو ملت بیش از پیش گسترش یابد.
صالحی با اشاره به روابط دیرینه ایران و ژاپن ادامه داد: دو کشور نزدیک به ٩٠ سال است که روابط دیپلماتیک با یکدیگر دارند و ٦٠ سال است که دارای موافقتنامه فرهنگی هستند و بر اساس آن فعالیتهای فرهنگی و هنری مشترک خود را پیش میبرند.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: روابط تاریخی و تمدنی دو ملت قدیمی و کهن است و اشتراکات و ارتباطات فرهنگی و هنری بر استمرار آن میافزاید.
وی با اشاره به سالروز شصتمین سال امضای موافقتنامه فرهنگی دو کشور و نودمین سال برقراری روابط دیپلماتیک ایران و ژاپن ادامه داد: این سالروز میتواند فرصتی برای گسترش روابط فرهنگی و دیپلماتیک میان دو کشور باشد و باید از آن حداکثر بهره را برد.
صالحی در ادامه با اشاره به عرصه فرهنگی و هنرهای سینما، موسیقی، تجسمی، نمایشی، ادبیات و ترجمه کشورمان بر همکاریهای مشترک در این زمینهها با هدف آشنایی دو تمدن بزرگ آسیایی ایران و ژاپن تاکید کرد.
وی افزود: سفارت ژاپن در حوزههای مختلف فرهنگی فعالیتهای خوبی در ایران داشته است و ما آمادگی استمرار و ادامه این فعالیتها را داریم.
عضو کابینه دوازدهم در ادامه بر همکاریهای دو جانبه در زمینههای گفت و گوهای ادبی و دینی تاکید کرد.
در این دیدار هیرویاسو کوبایاشی سفیر ژاپن در تهران با اشاره به روابط دیرینه فرهنگی و دیپلماتیک دو کشور گفت: خوشحالم که به عنوان سفیر ژاپن در ایران فعالیت میکنم و از کارم لذت میبرم.
وی افزود: ایران و ژاپن دارای روابط دیرینه تاریخی و فرهنگی هستند و بسیاری از کالاهای ایران از طریق راه ابریشم وارد ژاپن شده است. در حال حاضر روابط دو کشور در زمینههای مختلف گسترش یافته است.
سفیر ژاپن در تهران با اشاره به سفر وزیر امور خارجه این کشور در سال ٢٠١٥ به ایران گفت: در این سفر شورای همکاری ایران و ژاپن تاسیس شد که بر اساس این شورا، ٦ کارگروه تشکیل شد و کارگروه ورزش و فرهنگ یکی از این ٦ کارگروه بود و سال گذشته دومین جلسه آن برگزار شد و درباره همکاریهای مشترک فرهنگی و ورزشی دو کشور بحث شد.
وی ادامه داد: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در زمینههای مختلف فرهنگی، هنری و ادبی فعالیتهای گسترده ای دارد و ما به راهنماییهای آن برای پیشبرد روابط فرهنگی دو کشور نیاز داریم.
نظر شما