به گزارش خبرنگار مهر،صبح امروز نشست خبری دکتر فاطمه مهاجرانی رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانشپژوهان جوانبا موضوع تشریح برنامههای المپیاد جهانی زیستشناسی ۲۰۱۸ ، گفت: این المپیاد چهارمین المپیادی است که به میزبانی ایران برگزار می شود.
به گفته وی این میزبانی فرصتی است برای معرفی توانمندیها و دستاوردها و افراد برتر علمی کشور به جهان و از سوی دیگر ظرفیت بسیار خوبی است تا از تجربیات علمی سایر کشورها نیز بهترین بهرهبرداری را داشته باشیم. از همین رو ۶۰ معلم زیست شناسی کشور در کنار ۲۰۰ نفر از نام آوران زیست شناسی دنیا در این مراسم حضور دارند.
مهاجرانی در این نشست گفت: تجهیزاتی که باید خریداری می شده خریداری شده است. بودجه ما ۱۵ میلیارد تومان است و ابزاری چون میکروسکپ و لپ تاب و... با وجود نوسانات ارز خریداری شده است.
وی همچنین ادامه داد: المپیاد زیستشناسی ۲۴ تا ۳۰ تیرماه برگزار خواهد شد و در این المپیاد از سرود ملی المپیاد و تمبر المپیاد ۲۰۱۸ نیز رونمایی خواهد شد و از مقامات بلندپایه از جمله رئیس جمهور هم دعوت شده است که امیدواریم که حضور داشته باشند.
به گفته وی در شهریور ماه نشست مدال آوران ادوار مختلف المپیاد نیز برگزار خواهد شد.
رئیس مرکز استعدادهای درخشان در ادامه با بیان اینکه در کل المپیادها تاکنون ۷۱ درصد پسر و ۲۹ درصد دختر از کشور ایران حضور داشته اند، گفت: با احتساب اینکه امسال ۴ دانش آموز تهرانی در المپیاد زیست شناسی حضور دارند که ۲ نفر آنها دختر و ۲ نفر آنها پسر هستند، ما تعادل را به سمت حضور ۵۰ درصد ۵۰ درصد می بریم.
وی همچنین با اشاره به تاریخچه شرکت ایران در المپیادهای جهانی گفت: ریشه المپیادها به بلوک شرق بازمی گردد که با المپیاد ریاضی کار خود را آغاز کرد. هدف برگزاری المپیادها نیز این بود که علم را گسترش دهد و تعامل میان افراد در حوزه علم را ایجاد کند. بر همین مبنا گسترش و توجه به علوم پایه باعث ایجاد المپیادهای ریاضی، فیزیک، شیمی و... شد. کشور ایران از سال ۱۳۶۶ با شرکت در المپیاد ریاضی که در کشور کوبا برگزار شد، به جمع المپیادی ها پیوست و از آن پس به طور مرتب در تمام المپیادهایی که ایجاد شد، تیم هایی اعزام کرد.
وی افزود: ما تاکنون ۴ المپیاد را میزبانی کردیم که المپیاد نجوم، فیزیک، ریاضی و برای سال ۲۰۱۸ زیست شناسی از این جمله است.
معاون وزیر آموزش و پرورش درباره روند برگزاری المپیاد جهانی زیست شناسی که از ۲۴ تا ۳۰ تیرماه در تهران برگزار می شود، اظهارکرد: به طور کلی ۷۸ کشور عضو IBO که مرکز المپیاد زیست شناسی است، هستند و امسال ۷۰ کشور برای حضور در المپیاد زیست شناسی کشور ما ثبت نام کرده اند. ما هیچ محدودیتی برای ثبت نام کشورهای جهان در این المپیاد بجز رژیم غاصب صهیونیستی نداشتیم و حتی کشور آمریکا در این المپیاد ثبت نام کرد و بعداً ثبت نام خود را حذف کرد. در حال حاضر ۷۰ کشور در این المپیاد شرکت کرده اند که به نسبت سال گذشته که انگلستان میزبان این المپیاد بود و ۶۴ کشور حضور کردند، آمار قابل ملاحظه ای است. این را هم اضافه کنم که کشور ژاپن نخستین کشوری بود که در این المپیاد ثبت نام کرد.
مهاجرانی در ادامه بیان کرد: رونمایی از تمبر المپیاد زیست شناسی ۲۰۱۸ به همراه رونمایی از سرود المپیاد توسط رئیس جمهور و وزیر آموزش و پرورش انجام می شود.
به گفته وی: برای صیانت از سوالات این المپیاد که در دو بخش تئوری و عملی اجرا می شود، تمام تدابیر لازم اتخاذ شده است و امکان هیچ گونه تقلب وجود ندارد.
اما وی در بخش دیگری از سخنان خود درباره این موضوع که چگونه می توان توجه به رشته های علوم پایه را در میان دانش آموزان بالا برد و تمرکز را از رشته هایی مانند پزشکی برداشت بیان کرد: وقتی شما در جامعه بالانس درآمدی میان رشته های علوم پایه و رشته هایی مثل پزشکی و برخی رشته های مهندسی نداشته باشید، طبیعی است که تنها عده معدودی که کاملاً عاشق رشته فیزیک، ریاضی و یا شیمی هستند، جذب آن می شوند. اگر بنا باشد در این حوزه تغییرات سیستماتیک ایجاد شود، آموزش و پرورش به تنهایی کاری از دستش بر نمی آید. بلکه باید همه مسئولان در همه نهادها برای آن تلاش کنند. به طور مثال در تمام دنیا رشته های علوم پایه بعد از فارغ التحصیلی جذب حوزه های پژوهشی می شوند. ما در حوزه پژوهش با استاندارد جهانی فاصله زیادی داریم. برای همین تحصیلکردگان رشته های علوم پایه تنها راهشان این است که استاد دانشگاه شوند که باز هم حقوق آنها تفاوت فاحشی با رشته های تاپ مانند پزشکی دارد.
المپیاد زیست شناسی ۲۰۱۸، ۲۴ تیرماه برگزار می شود و محل برگزاری آزمون های عملی، دانشگاه شهید بهشتی خواهد بود.
نظر شما