به گزارش خبرنگار مهر، دکتر "منصور کبگانیان" صبح امروز در مراسم هفته پژوهش دانشگاه صنعتی امیرکبیر در این دانشگاه با بیان اینکه امید کشور به تحقیقات است افزود: بیانات مقام معظم رهبری در خصوص پژوهش در سال جاری غلو نیست. ایشان به صورت اجرایی وارد میدان شده اند و با ارائه آمار افزایش بودجه های تحقیقاتی را امری الزامی ذکر کرده اند.
وی اظهار داشت: در بحث بودجه بندی کشور جایگاه پژوهش به عنوان امری اجتناب ناپذیر که برای تمامی بخش های کشور ضروری است باید مشخص شود.
معاون پژوهشی وزارت علوم با اشاره به سهم پژوهش از تولید ناخالص ملی گفت: با عقب ماندگی کشور در بخش تحقیقات باید برای پژوهش سال آینده 26/1درصد و سال 1387 اعتبار 87/1 درصد از تولید ناخالص ملی را در نظر گرفت.
وی بر مدیریت علم و فناوری در کشور تأکید کرد و افزود: در شورای عالی علوم، تحقیقات و فناوری مقرر شده است تمامی وزارتخانه های کشور یکی از معاونین خود را در امر پژوهش به شورا معرفی کنند. دانشگاه های صنعتی نیز باید هر چه بیشتر در بحث مدیریت علم و فناوری فعال شوند.
کبگانیان نقشه جامع علمی کشور و تدوین نظام مدیریت اطلاعات پژوهشی را یکی دیگر از برنامه های مهم پژوهشی دانست و گفت: رسیدن به معیار TAI یا دستیابی به فناوری نیز که بیشتر با ثبت اختراعات و پتنت همراه است نیز در معاونت پژوهشی وزارت علوم پیگیری می شود.
وی در خصوص رتبه بندی دانشگاه های جهان اسلام که به معاونت پژوهشی وزارت علوم واگذار شده است اظهار داشت: در دانشگاه های ایران به دلیل عدم ارائه اطلاعات علمی به سایت های دنیا اکنون در 500 دانشگاه برتر دنیا جایگاهی ندارد. سایر دانشگاه های جهان اسلام نیز همین موقعیت را دارند. بر این اساس آیسسکو وزارت علوم ایران را مسئول رتبه بندی دانشگاه های جهان اسلام کرده است.
معاون پژوهش و فناوری وزارت علوم به توسعه پژوهشکده های زیر نظر دانشگاه های تأکید کرد و افزود: برونداد بسیاری از پژوهشکده ها و موسسات پژوهی تحت نظارت وزارت خانه های به جز وزارت علوم با حجم بالای بودجه های تحقیقاتی نزدیک به صفر است. حال آنکه موسسات تحقیقاتی زیر نظر وزارت علوم با حجم بالای فعالیت های تحقیقاتی، دارای اعتبارای بسیار پایین هستند.
نظر شما