به گزارش خبرنگار مهر، اکبر فتحی ظهر امروز پنج شنبه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار داشت: همه ما از بحران کمآبی حرف میزنیم ولی در عمل فقط حرف زدهایم و تا به حال هنوز به اعتقاد قلبی نرسیدهایم که در موضوع آب در شرایط بحرانی قرار داریم، بخشهای صنعت، کشاورزی و شرب مصرفکننده آب هستند و در دنیا عرف این است که بخش کشاورزی بیشترین آب را مصرف میکند.
وی افزود: اگر قرار بود امروز کشاورزان، تولیدکنندگان و بهرهبرداری به بحران کمآبی اعتقاد قلبی داشتند حال میبایست برای تجهیز باغات و اراضی کشاورزی به سیستم آبیاری تحتفشار مقابل دستگاههای ذیربط صف میکشیدند ولی عملاً این انتظاری که داریم اتفاق نیفتاده است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی، یکی از چالشهای اساسی استان آذربایجانشرقی را پایین بوده بهرهوری از منابع آبی در بخش کشاورزی عنوان کرد، گفت: تنها روی که برای مقابله با کمآبی در حال حاضر تجهیز باغات و اراضی کشاورزی به سیستم آبیاری تحتفشار بوده و دولت در این راستا 85 درصد هزینه آبیاری تحتفشار را پرداخت میکند.
فتحی اضافه کرد: طبق وظیفهای که قانونگذار بر قوه مجریه محول کرده بود و علیرغم تنگناهای مالی ولی دولت در این مدت بهخوبی توانست در تجهیز باغات و اراضی کشاورزی به سیستم آبیاری تحتفشار به تعهدات خود عمل کند، اما باید کشاورزان با توجه به شرایط زندگی آیندگان میبایست احساس تکلیف کرده و برای مقابله با بحران کمآبی به اصلاح روش آبیاری روی بیاورند.
وی بابیان اینکه تجهیز باغات به سیستم آبیاری قطرهای و اصلاح الگوی کشت از جمله راههای مقابله با بحران کمآبی در بخش کشاورزی است، گفت: در حال حاضر نیاز داریم تا کشت محصولات پرمصرف آب ممنوع شده و محصولاتی که به آب کمتری نیاز دارد در بخش کشاورزی ترویج شود در حالی که طی سالهای گذشته به اصلاح الگوی کشت در سطح استان و حوزه دریاچه ارومیه اقدام کردهایم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجانشرقی تصریح کرد: دولت مصمم است تا محصولات کشاورزی که به آب بیشتری نیاز دارند در محلهای کنترلشده منجمله گلخانهها کشت شود و از طرفی هم محصولاتی که کم آب بر است در عموم اراضی کشاورزی کشت کنیم تا بتوانیم بهرهوری بیشتری را حاصل نماییم.
نظر شما