به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی شهرداری منطقه ۲۲، اولین جشنواره شاتوت با همکاری مشترک شهرداری منطقه ۲۲ و دهیاری سولقان روزهای پنجشنبه و جمعه در دهستان سولقان واقع در شمال غربی تهران برگزار شد.
در این جشنواره علاوه بر معرفی شاتوت استان های مختلف کشور، شاتوت و فرآورده های آن، صنایع دستی و سوغات دهستان سولقان نیز عرضه شد.
برگزاری کارگاههای آموزشی تخصصی و مشاوره، کارگاه های هنرهای خانگی شامل آشپزی و شیرینی پزی با شاتوت و کارگاه بررسی خواص درمانی شاتوت از جمله بخش های جانبی این جشنواره بود که با استقبال مردم رو به رو شد.
یکی از اهداف برگزاری این جشنواره تقویت روابط بین اسنانها،تقویت رابطه شهر و روستا و کمک به اقتصاد روستا است. در دوره جدید مدیرت شهری نشاط و شادابی شهروندان یکی از اولویتهای شهرداری تهران است که برنامههای جانبی جشنواره شاتوت در این راستا برگزار شد.
شهردار منطقه ۲۲ در مراسم افتتاحیه جشنواره شاتوت با تاکید بر لزوم آشنایی شهروندان ساکن شهر تهران با آداب و رسوم روستاهای حریم تهران گفت: برگزاری جشنوارههای فرهنگی زمینهساز همبستگی و توسعه گردشگری در روستاهای حریم تهران است.
وی گفت: شهرداری منطقه ۲۲ در راستای همراهی شهر تهران با روستاهای واقع در حریم منطقه ۲۲ جلسات متعددی را برای ایجاد هماهنگی برگزاری نخستین جشنواره شاتوت و محصولات محلی این منطقه برگزار کرد. در حقیقت هدف از این کار بهرهگیری از ظرفیتهای واقع در حریم منطقه ۲۲ انجام شد.
نوذرپور افزود: تلاش کردیم امکان و بستری فراهم کنیم تا آشنایی و همراهی میان شهروندان روستایی و شهروندان شهر تهران شکل بگیرد. بیتردید اگر این جشنوارهها با چنین هدفهایی برگزار شود کمک میکند که دو مجموعه زیستی یعنی شهروندان ساکن شهر و روستا نسبت به یکدیگر اعتماد و همبستگی بیشتری پیدا کنند. قطعا برگزاری این جشنوارهها همبستگی منطقهای را شکل میگیرد.
وی ادامه داد: آشنایی شهروندان تهرانی با ظرفیتهای طبیعت حریم منطقه ۲۲ یکی دیگر از اهداف برگزاری این جشنواره بود. قطعا در چنین فضایی شهروندان علاوه بر لذت بردن از طبیعت و آشنایی با محصولات تولیدی این منطقه میتوانند از ظرفیتهای فرهنگی سلوقان نیز استفاده کنند و شهروندان به ویژه نسلهای جدید با آداب و رسوم این منطقه آشنا شوند.
شهردار منطقه ۲۲ تاکید کرد: برگزاری چنین جشنوارههایی موجب انتقال فرهنگ خواهد شد و توسعه فعالیتهای کوچک گردشگری روستایی را نیز به همراه دارد. قطعا با توسعه این فعالیتهای کوچک فرصتهایی برای شرکتهای گردشگری ایجاد میشود و در کنار آن میتواند موجب شکلگیری واحدهای اقامتی کوچک، رستورانهای سنتی و تورهای گردشگری شود.
وی ادامه داد: برگزاری جشنوارههایی چون جشنواره شاتوت میتواند زمینه و بستر رونق مشاغل مرتبط با حوزه گردشگری در روستاها را فراهم کند لذا ما در منطقه به این جمعبندی رسیدهایم که پیگیر تعریف رویدادهای مختلف و اجرای آنها باشیم. به این ترتیب در روستاهای دیگر نیز متناسب با محصولات تولیدی هر روستا جشنوارههای مشابهی را برگزار خواهیم کرد و در خلال برگزاری این جشنوارهها برندهای مختلفی را جهت توسعه کسب و کار و اقتصاد مردم منطقه ایجاد میکنیم.
در ادامه این مراسم عیسیفرهادی (فرماندار شهرستان تهران) گفت: امروز ما در مسائل مختلفی ازجمله تولیدات پزشکی، تولید برق و... پیشرفت داشتهایم و چنین جشنوارههایی هم که به همت شهرداری منطقه ۲۲ و مجموعه زیر نظرشان برگزار شده در راستای همین موضوع بوده و اقدام بهشدت شایستهایست که هم در بحث اوقات فراغت و هم کار و معرفی محصولات منطقهای مفید بهفایده عمل کند.
وی افزود: البته چنین رویدادهایی به مشارکت مردم وابسته است و خوشبختانه این موضوع در این جشنواره چشمگیر بوده و انتظار میرود یا حمایت جناب نوذرپور در نقاط دیگر این منطقه نیز شاهد برگزاری چنین رویدادهایی باشیم.
نظر شما