به گزارش خبرگزاری مهر، در ابتدای جشن محمدعلی اینانلو به عنوان مجری برنامه از جواد طوسی رئیس انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران دعوت کرد روی صحنه بیاید. طوسی هم در سخنان خود گفت: "همانطور که می دانید قصد داریم در انجمن در کنار حفظ حضور صنفی خود اهداف فرهنگی را نیز دنبال کنیم. حوزه نقد در سینمای ما زیاد جدی گرفته نمی شود و تنها حضور این انجمن در جشنواره فیلم فجر به عنوان انتخاب یک فیلم دیده می شود. اما ما سعی کردیم با همت اعضاء شورای مرکزی این جشن را برگزار کنیم."
وی علل تقدیر از جامعه سینمایی در جشن انجمن منتقدان و نویسندگان سینمایی را چنین ارزیابی کرد: "ما در این جشن قصد داریم از عزیزانی تقدیر کنیم که نقشی تاریخ ساز در سینمای ایران داشتند و در جامعه سیاست زده ما در حاشیه قرار گرفته اند. ما این امر را وظیفه اصلی انجمن می دانیم. البته از طرف دیگر قصد داریم نگاه جامعه شناسانه ای را ترویج دهیم تا با الگو دادن واسطه ای باشیم برای تحلیل معضلاتی که در جامعه سینمایی دیده می شود."
پس از صحبت های رئیس انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران، نماهنگی درباره مرحوم قادری کارمند مقتول سینما بهمن پخش شد و بعد از آن از خانواده آن مرحوم با لوح تقدیر به همراه بیمه نامه طلایی (آتیه سازان حافظ) و سکه بهار آزادی تقدیر و قدردانی شد. در ادامه برنامه کلیپی از اسداله یکتا بازیگر قدیمی سینما به نمایش درآمد. اما وی به دلیل بیماری در این مراسم حضور نداشت و لوح تقدیر به همراه بیمه نامه طلایی و سکه بهار آزادی به وی تقدیم شد.
پس از تقدیر از این بازیگر سینما، کلیپی از هوشنگ کاوه مدیر سینما عصر جدید برای حاضرین پخش شد و با حضور هوشنگ نورپور رئیس انجمن سینماداران از وی با تندیس به همراه بیمه نامه طلایی و سکه بهار آزادی تقدیر شد. در ادامه این مراسم با یادی از مرحوم بابک بیات، مانی رهنما قطعه ای از فیلم "مرسدس" را که موسیقی آن را مرحوم بیات تنظیم کرده بود برای حاضران با پیانو اجرا کرد.
در ادامه مراسم از حمیدرضا مدقق خبرنگار شبکه خبر و مهرداد حجتی خبرنگار رادیو برای احیاء سینمای ایران تقدیر شد. همچنین از فخری زاده مدیر انتشارات روزنه کار به خاطر نشر کتب سینمایی با دیپلم افتخار به همراه بیمه نامه طلایی و سکه بهار آزادی قدردانی شد.
پس از صحبت های مصطفی محمودی، نائب رئیس و سخنگوی انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران، موسیقی سنتی توسط گروه امیررضا نوربخش اجرا شد. سپس کلیپی از مرحوم مهدی سلیمی مدیر عامل سابق موزه سینما پخش شد. در بخش تقدیر از خانواده این مرحوم عزت الله انتظامی، وزیر رفاه، تقدس نژاد معاون اداری مالی صدا و سیما و دکتر نعمت زاده مدیر عامل آتیه سازان حافظ حضور داشتند.
وزیر رفاه هم در سخنانی با تشبیه صحنه فیلم به صحنه زندگی گفت: "من حضور این عزیزان هنرمند را در این مکان تبریک می گویم. ما همه بازیگر هستیم و در صحنه زندگی بازی می کنیم. اما آنچه به ذهنم می رسد این است که امیدوارم همه ما نقشی مثبت در زندگی ایفا کنیم."
در بخش تقدیر از هنرمندان برگزیده سینما، از فرشته طائرپور تهیه کننده فیلم "وقتی همه خواب بودند" برای نگاه انسانی به مسائل دینی و انسانی در عین سادگی و از منوچهر محمدی تهیه کننده "میم مثل مادر" برای تاثیرگذاری مناسب بر مخاطبان تقدیر شد. برگزیده بعدی تهیه کننده "به نام پدر" بود که به خاطر نگاه به بخش های دیگری از دفاع مقدس جایزه گرفت.
در ادامه کلیپی از بازیگری فرامرز قریبیان در سینما برای حاضران پخش شد و پس از نمایش این کلیپ، تندیس، بیمه طلایی و سکه بهار آزادی توسط سام قریبیان به پدرش اهدا شد. قریبیان پس از گرفتن این جایزه گفت: "من آدم خوش شانسی هستم که پس از هفت سال اینجا این هدیه را از دست پسرم دریافت می کنم. این هدیه برای من مهم است، چون از طرف منتقدین سینما به من اهدا شده و اگر این منتقدان نبودند ما سینما نداشتیم."
از شهلا ریاحی به عنوان نخستین زن کارگردان سینمای ایران نیز تقدیر ویژه شد که البته وی به دلیل بیماری حضور نداشت. همچنین از دکتر هوشنگ کاووسی نیز تقدیر به عمل آمد که وی نیز در سفر بود و در این مراسم حضور نداشت. در ادامه با حضور مسعود کیمیایی از جمشید ارجمند منتقد سینما تقدیر شد. وی پس از گرفتن این هدیه از کیمیایی گفت: "من بسیار خوشحالم برای این حرکت بسیار مهم و باارزش که در جامعه سینمایی ایران اتفاق افتاده است. من خودم سال 44 یا 45 بود که پایه گذار چنین انجمنی بودم. از جواد طوسی به خاطر انتخاب های شایسته ای که صورت داده منهای خودم بسیار سپاسگزارم."
رخشان بنی اعتماد از مسعود کیمایی پیشکسوت سینمای ایران با تندیس و لوح تقدیر قدردانی کرد و به همراه این تقدیر کلیپی نیز از این کارگردان قدیمی و برجسته سینما پخش شد. وی بعد از بخش این نماهنگ عنوان کرد: "از اینکه در این مراسم هوشنگ کاوه و جمشید ارجمند را دیدم بسیار خوشحالم و از زحمات رئیس انجمن منتقدان کمال تشکر را دارم. من این جایزه را به پرویز دوایی تقدیم می کنم."
پس از خواندن بیانیه شورای مرکزی انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران، ابتدا از فیلم "ازدواج به سبک ایرانی" به تهیه کنندگی علی معلم به دلیل استقبال مخاطبان تقدیر شد که جایزه این فیلم شامل تندیس به همراه بیمه طلایی و لوح سکه به دلیل سفر تهیه کننده فیلم به آذر معماریان همسر معلم تقدیم شد.
همچنین به دلیل پرداختن به روایتی تازه و موضوع فلسفی به شهرام مکری کارگردان فیلم "محدوده دایره" تندیس به همراه بیمه طلایی و سکه بهار آزادی اهدا شد. در ادامه نیز از محمود کیانی فلاورجانی برای کارگردانی فیلم کوتاه "زندگی" تقدیر به عمل آمد. از فرید مصطفوی و ابوالحسن داودی فیلمنامه نویسان فیلم "تقاطع" با تندیس به همراه بیمه طلایی و سکه بهار آزادی تقدیر شد. جایزه بهترین فیلمنامه نیز به دلیل روان بودن روایت به فیلم "به آهستگی" نوشته پرویز شهبازی اهدا شد و کامران ملکی جایزه او را گرفت.
در ادامه به خاطر حضور خلاقانه در یک لوکیشن محدود تندیس به همراه بیمه نامه طلایی و سکه بهار آزادی به سامان سالور کارگردان فیلم "چند کیلو خرما برای مراسم تدفین" اهدا شد. همچنین جایزه بهترین کارگردانی به جعفر پناهی برای فیلم "آفساید" تقدیم شد.
در بخش پایانی این برنامه به خاطر زبان تصویری مناسب فیلم "به آهستگی" از جهانگیر کوثری تهیه کننده فیلم تقدیر به عمل آمد. جایزه بهترین فیلم سال 85 به سیدجمال ساداتیان برای فیلم "چهارشنبه سوری" اهدا شد که وی نیز در این مراسم حضور نداشت و اصغر فرهادی هدیه وی را تحویل گرفت.
نظر شما