به گزارش خبرگزاری مهر، برخی از اخبار مناطق شهرداری تهران به این شرح بوده است:
جشنواره "طهران قدیم" میزبان شهروندان تهرانی
شهردار منطقه چهار تهران از برگزاری جشنواره " طهران قدیم" و اجرای برنامه های متنوع و مفرح برای شهروندان تهرانی در بوستان پلیس خبر داد.
"سید علیرضا حسینی" با بیان این خبر افزود: برگزاری جشنواره "طهران قدیم" با هدف آشنایی شهروندان تهرانی با میراث کهن ایرانی – اسلامی، آشنایی با آداب و سنتها از جمله نحوه تهیه و طبخ غذاهای بومی ، تفریحات و سرگرمی از ۱۵ تیرماه آغاز شده و تا پایان فصل تابستان ادامه خواهد داشت.
وی افزود: در این جشنواره شهروندان در کنار فضایی پرنشاط و مفرح با نگاهی ویژه به ظرفیت های تهران شناسی و نمایش فرهنگ و هنر تهران کهن در راستای اهداف نظام مقدس جمهوری اسلامی با محوریت خانواده ، جاذبه های دیدنی ، غذاها، رسوم و سنت ها، موسیقی و میراث کهن ایرانی – اسلامی شهر تهران آشنا می شوند.
شهردار منطقه چهار در ادامه در خصوص محتوا و برنامه های جشنواره به خاطره گویی ، شب شعر ، شاهنامه خوانی ، استندآپ کمدی ، حضور هنرمندان و خوانندگان بنام و محبوب ، اجرای مسابقات متنوع و اهداء جوایز ، پخش سرود و همخوانی ، معرفی اماکن گردشگری پایتخت و ... اشاره کرد و گفت: سعی شده است در محتوای تمامی برنامه ها از آموزه های دینی و اسلامی درخصوص حقوق شهروندی و همسایگان ، همنوع دوستی و تعامل و برخورد مناسب در روابط اجتماعی بهره برداری شود.
حسینی در پایان با اشاره به برپایی غرفه هایی در حاشیه جشنواره با مضامین صنایع دستی ، گردشگری ، معرفی غذاهای بومی و محلی ، لباس های سنتی و ... گفت: برآنیم تا با اجرای برنامه های جالب و متنوع فضای شاد و مفرحی را برای شهروندان عزیز مهیا کرده و تابستانی خاطره انگیز را برایشان رقم بزنیم.
راه اندازی سامانه پیک پسماند در منطقه ۱۰ پایتخت
معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه ۱۰ از راه اندازی سامانه "الو پیک پسماند" خبر داد.
امیر رشیدی با اشاره به ضرورت نهادینه سازی فرهنگ بازیافت گفت: هدف از راه اندازی این سامانه افزایش سطح دانش و آگاهی اهالی نسبت به نحوه تفکیک زباله از مبدا و استفاده مجدد از مواد قابل بازیافت و همچنین ایجاد سهولت در انتقال پسماندها می باشد.
وی افزود: پیش بینی می کنیم با اجرای این طرح میزان تولید پسماندهای منطقه به عنوان یکی از مناطق پرجمعیت تهران کاهش یابد.
معاون خدمات شهری و محیط زیست منطقه خاطرنشان کرد: شهروندانی که امکان انتقال مواد بازیافتی به ۲۵ غرفه نواحی و یا ۵ ایستگاه بازیافت را ندارند می توانند با شماره ۰۹۰۲۸۷۹۲۷۰۶ تماس بگیرند تا ماموران اداره بازیافت در محل حاضر شوند و ضمن دریافت زباله های تفکیک شده در صورت تمایل شهروندان به آن ها مخزن، کیسه زباله، مواد شوینده و بسته های آموزشی تحویل دهند.
شهردار تهران از باغ کتاب تهران بازدید کرد
محمد علی افشانی، همزمان با حضور در جمع سفرا و رؤسای نمایندگی های جمهوری اسلامی ایران در خارج از کشورکه به منظور هماندیشی با شهردار تهران تشکیل شده بود، به همراه سید مجید حسینی، مدیر عامل باغ کتاب از بخش های جدید و طرحهای توسعهای باغ کتاب تهران بازدید کرد.
عصر شنبه ۶مردادماه از بخش های مختلف این مجموعه فرهنگی و فروشگاهی به ویژه طرح توسعه باشگاه رباتیک، مجموعه بازی و سلامت سالند و.... بازدید کرد.
باغ کتاب با مساحت حدود ۷۰ هزار مترمربع در شمال اراضی عباس آباد و در حاشیه بزرگراه حقانی قراردارد و بزرگترین کتاب فروشی جهان در دو بخش کودک و بزرگسال با ۲۵ هزار مترمربع زیربنا و ۴۰۰ هزار عنوان کتاب محسوب میشود.
این جموعه همچنین، شامل مجموعه های علمی متنوع از جمله باغ علم کودک و نوجوان و باشگاه رباتیک است که در وسعت ۱۲هزار مترمربع، یک شهربازی علمی محسوب میشوند.
روزانه حدود ۲۰۰۰ نفر از باغ کتاب تهران بازدید میکنند.
شهروندان ناظران اصلی پروژه های عمرانی جنوب شرق تهران
فرآیند طراحی و تدوین سامانه شفافیت "عمران در پیشگاه مردم "با حضور شهربانو امانی عضو کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر تهران، شهردار، معاونین، مدیران، شورایاران و مدیران محلات بیست و یک گانه منطقه ۱۴تشریح شد.
فرهود حمیدی فراهانی شهردار منطقه ۱۴ با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای گرانقدر بویژه ۲۷۰۰ شهید د ارالمومنین شهر تهران و تبریک ایام دهه ی کرامت به ارائه گزارشی از منطقه پرداخت و گفت: از اردیبهشت ماه سال ۹۴ که توفیق خدمت رسانی در منطقه را داشتم با برنامه های انجام شده اقدامات قابل توجهی در منطقه و با همکاری معاونان، مدیران، شورایاران و مدیران محلات در خصوص تکمیل سرانه های خدماتی و توسعه زیرساختها و اتمام پروژههای نیمه تمام منطقه که در سنوات گذشته وجود داشت که طی برنامه ریزی هایی که صورت گرفت بیش تر این پروژه ها به بهره برداری رسید.
حمیدی فراهانی بیان داشت: در سنوات گذشته پروژه های نیمه تمام متعدد و دیون مختلف در شهرداری منطقه۱۴ وجود داشت که به کمک همکاران و پیگیرهای مداوم سرانجام به بهره برداری از بیشتر پروژه ها و به حداقل رساندن دیون باقی بانده تا به امروز رسیده ایم.
شهردار منطقه ۱۴ تهران با اشاره به اهم پروژه های این منطقه در سال های گذشته عنوان کرد: طرح تعریض ضلع جنوبی خیابان پیروزی ، تعیین تکلیف اراضی تاکسیرانی پس از ۲۰سال، خرید و تحویل املاک مورد نیاز خط ۶ و ۷ مترو و تعیین تکلیف اراضی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جنوب، ساماندهی میادین و معابر خاص منطقه ۱۴، محوطه سازی بخشی از ایستگاه مترو خط ۶ و ۷، ساماندهی پایانه تاکسیرانی شهید محلاتی،انجام قسمتی از طرح تعریض خیابان کرمان، تعریض بزرگراه بسیج ، احداث، تجهیز، مرمت و نگهداری شبکه های اصلی جمع آوری آبهای سطحی از نمونه مهم ترین این پروژه های در سال گذشته است.
حمیدی فراهانی علاوه بر تکمیل پروژه های سالهای گذشته، به آسیب شناسی موارد باقی مانده از برنامه ی پنج ساله دوم اشاره کرد و افزود: تمام تلاش ما در مدیریت شهری این بود تا با برنامه ریزی اساسی و کارشناسانه براساس نیازهای مردم این آسیب ها را به حداقل برسانیم و آمار و اطلاعات بدست آمده گویای موفقیت های کسب شده در پیشبرد این اهداف است و خوشبختانه در این بخش از جمله مناطقی هستیم که بانک اطلاعاتی خوبی در منطقه داریم و کلیه موارد شفاف و اطلاع رسانی انجام می شود.
شهردار منطقه ۱۴ در بخش دوم از صحبتهای خود به پروژه های حوزه شهرسازی، حمل و نقل و ترافیک و خدمات شهری اشاره کرد و گفت: احداث مسیر تردد با دوچرخه در پایانه دانشگاه آزاد واحد تهران جنوب، احداث سوله بحران در تقاطع بزرگراه شهید محلاتی با تمام امکانات رفاهی اعم از ساخت پد پروازی برای نشست و برخاست هلیکوپترهای امدادی و..، بهره برداری از اسکان های کارگری منطقه، تجهیز و بهره برداری از سرای محله تاکسیرانی و شهر بازی بسیج از جمله پروژه های در حال انجام این منطقه است.
حمیدی فراهانی در ادامه به سه پروژه تعیین تکلیف اراضی دانشگاه آزاد اسلامی واحد جنوب،تعیین تکلیف بازار گل شهید محلاتی و تملک باغ وثوق الدوله و ریسی اشاره کرد و گفت: هر یک از مناطق شهرداری تهران دارای شاخصه و ویژگی های منحصر به فردی است که این سه پروژه ی خاص دارالمومنین شهر تهران باعث تحول اساسی و چشمگیر در سطح منطقه خواهد شد.
شهردارمنطقه ۱۴ در پایان به پروژه های فرا منطقه ای اشاره کرد و گفت: احداث کانال ساماندهی آبهای سطحی خیابان خاوران، احداث کانال جمعآوری آبهای سطحی خیابان پیروزی و اصفهانک، طرح مهار سیلاب اراضی قصر فیروزه، پیگیری اجرای پروژه بزرگراه شهید شوشتری، پیگیری احداث تقاطع غیره مسطح بزرگراه بسیج- بزرگراه محلاتی از جمله پروژهای ارزشمند در حال انجام ما در راستای افزایش آسایش و رفاه شهروندان این منطقه جنوبی و مناطق همجوار آن است.
وی افزود: از جمله اقدامات دیگر منطقه ۱۴ تهران ،مشارکت تدوین برنامه پنج ساله سوم شهر تهران بوده است که تشکیل دبیرخانه تخصصی تدوین برنامه پنج ساله سوم شهرداری منطقه ۱۴ تهران ،مشخص شدن اعضای کمیته تخصصی تدوین برنامه، اعمال دستورالعمل های ابلاغی و تعیین اعضای کمیسیون های تخصصی از جمله اقدامات صورت گرفته در همین راستا بود که در این جا از شورایاری محترم محلات که جهت پیشبرد اهداف این برنامه نهایت همکاری و مساعدت شایانی را داشتند تقدیر و تشکر می کنم.
حمیدی فراهانی در ارائه بخش دوم اجرای برنامه های سال ۹۷ به آسیب شناسی برنامه های قبل اشاره کرد و گفت: برگزاری نشست و هم اندیشی با نخبگان، اندیشمندان و سازمانها و ادارات سطح منطقه و از همه مهمتر تشکیل کمیسیون چهارگانه جهت نیاز سنجی شهروندان از جمله اقداماتی است که درتدوین برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران انجام گرفت.
حمیدی فراهانی در پایان گفت: همه اهداف ما در مدیریت شهری ارتقای کیفیت زیست شهری و رضایت شهروندان است که امیدواریم با تلاش و خرد جمعی بتوانیم شرایط مطلوبی را برای شهروندان فهیم و متدین دارالمومنین تهران فراهم کنیم.
احقاق حق مشارکت شهروندان با طرح سامانه"عمران در پیشگاه مردم"
شهربانو امانی عضو کمیسیون عمران شورای شهر تهران ضمن ابراز رضایت از پروژه های اجرا شده در منطقه ۱۴ گفت: مردم در تمایز خادم از خاطی هوشمند هستند و همانطور که شما نشان دادید قطعا هرکجا مردم در صحنه باشند با اثر بخشی بهینه و هزینه های کمتر پروژه های سطح منطقه با حداقل امکانات، اثر بخشی زیاد و از همه مهمتر کیفیت بالا پیش می رود در نتیجه ضمانتی برای مشارکت و اعتماد شهروندان به وجود می آید.
وی افزود: هر کس قبله ی خانه خود را بهتر میداند و در نتیجه هر شهروند نیازهای محله خود جهت بهسازی را بهتر می شناسد. مردم صبورانه به زحماتی که مسئولین در نواحی و منطقه کشیدند اعتماد کرده و اکنون فرصت مناسبی است به سبب این اعتماد و ارتباط، با هزینه های بسیار کمتر در جهت پیشبرد اهداف عمرانی، افزایش اعتماد مردم و حل مشکلات شهروندان گام برداشت.
امانی با تاکید بر اینکه در مجمع ۵۳ نفره نمایندگان تهران مشکلات شهروندان به طور دقیق دنبال میشود گفت: این دوره فرصت بسیار خوبی برای شهروندان تهرانی، دولت، مجلس و شورا فراهم شده تا مشکلات را حل و فصل کنند و از سوی دیگر برای مجلس، دولت و شورا فرصت خدمت رسانی بهتر فراهم شده است و این امر جز با مشارکت مسئولین و مردم در کنار یکدیگر محقق نخواهد شد.
عضو کمیسیون عمران شورای شهر تهران افزود: به امید خدا پس از احصا درخواستهای مردمی و تدوین برنامه بهسازی عمرانی حاصل از برگزاری جلسات هم اندیشی معاونت فنی و عمرانی با شهروندان محلات۲۱گانه منطقه۱۴، در هفته نخست شهریور ماه سال جاری از سامانه "عمران در پیشگاه مردم" در راستای ایجاد بستر شفافیت در کلیه فعالیتهای عمرانی در این منطقه رونمایی می شود.
امانی با بیان اینکه در هر گذرگاه تاریخی وقتی مردم مشارکت دارند مطمئنا نظارت و حضور مردمی در اثربخشی و رفع بحران های کشور بسیار پراهمیت است اظهار کرد: امید است که این پروژه با یافته های حاصل از اجرای طرح، مسئولیت سنگین و در عین حال زیبایی است که به صورت پایلوت در منطقه۱۴ عملیاتی می شود و باید تلاش کنیم به نحو احسن به انجام برسد و قطعا با این هم افزایی و هم گرایی می تواند هم در منطقه۱۴ و هم به عنوان الگو در کل مناطق شهر تهران نمود داشته باشد.
بهسازی عمرانی محلات با ارتقای شفافیت در عملکرد و مشارکت شهروندان دارالمومنین
در ادامه این نشست پوش پارس معاون فنی و عمرانی منطقه۱۴ در خصوص طرح و سامانه عمران در در پیشگاه مردم گفت: اوایل سال جاری با هدف ارتقای شفافیت در عملکرد حوزه عمران در مناطق و مشارکت شهروندان در تدوین برنامه بهسازی عمرانی محلات، طرح عمران در پیشگاه مردم در دو گام ترسیم و تدوین گردید. گام نخست تدوین برنامه بهسازی عمرانی در محلات با نظر مستقیم شهروندان است که به مکانیزم هر محله یک مسجد، از یک مرداد ماه هرشب در یک مسجد معاون و مدیران عمرانی منطقه و شهردار ناحیه با همراهی دبیران شورایاری در جمع شهروندان محله حضور پیدا کرده تا با طرح موضوعات نگهداشت عمرانی به احصا دغدغه ها و نیازهای مردم در بهسازی دست یابند.
وی افزود: در گام دوم، پس از احصا و اولویت بندی درخواستها به برنامه نهایی تدوین شده بهسازی عمرانی منطقه دست می یابیم. سپس در شهریور سال جاری با رونمایی سامانه عمران در پیشگاه مردم، همزمان با اجرای تعهدات برنامه، روند پیشبرد برنامه را با هدف شفافیت در اختیار مردم میگذاریم.
پوش پارس در پایان عنوان کرد: سامانه عمران در پیشگاه مردم، علاوه بر ارائه پیشرفت ریالی و فیزیکی پروژه های در حال اجرای منطقه، روند قرار دادهای انجام گرفته، پیمانکاران و مبالغ قراردادها را نیز جهت نظارت مستقیم پیش روی دیدگان شهروندان گرامی می گذارد.
گفتنی است؛ امانی عضو کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر تهران به همراه حمیدی فراهانی شهردار منطقه۱۴ و جمعی از مدیران اجرایی از محور خاوران، محور بزرگراه بسیج، پایگاه پشتیبانی و مدیریت بحران ناحیه۱ شهرداری منطقه۱۴ و پارکینگ طبقاتی امیر کبیر که از پروژه های عمرانی مهم سطح منطقه است نیز بازدید کردند.
سر در خانه تاریخی تیمورتاش رونمایی شد
سر در خانه تاریخی تیمور تاش در محل دانشگاه جنگ (باغشاه سابق) که به عنوان نخستین موزه جنگ کشور شناخته می شود؛ امروز طی مراسمی با حضور امیر سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران ، امیر سر تیپ ولیوند فرمانده دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش (دافوس ) و نصراله آبادیان شهردار منطقه ۱۱ رونمایی شد.
نصراله آبادیان در ارتباط با ساخت این بنا که با همکاری دانشگاه جنگ و شهرداری منطقه ۱۱ ساخته شده است؛ گفت: این بنا ۱۴۰ متر مساحت دارد که در معماری آن از طرح معماری فلات مرکزی ایران و همچنین از بافت قدیمی و سنتی دیگر ساختمان های پادگان استفاده شده.
آبادیان همچنین در ارتباط با عناصر اصلی استفاده شده در ساخت این بنا افزود: آجر قزاق قرمز و سقف های قوسی، آجر خشتی و طرحی از کلاه سربازان و ستون های سنگی و سنگ کاری شمسه و گچبری خاص مهرگردون از مهم ترین عناصر معماری استفاده شده در سر در خانه تیمورتاش است.
خانه تاریخی تیمورتاش(موزه جنگ) متعلق به عبدالحسین تیمورتاش وزیر دربار پهلوی عمارتی با نمای آجری، آیینه کاری نفیس در سقف تالار اصلی وگچ بری های ظریف در سر ستون ها است که در سال ۱۳۸۳ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.
گفتنی است خانه تاریخی تیمور تاش با قدمتی بیش از ۱۶۰ سال به عنوان نخستین موزه جنگ کشور شناخته می شود و در میدان پاستور، روبه روی مترو میدان حر در دانشگاه جنگ قرار دارد.
پروژه زیست اپ و تصفیه خانه بوستان نهج البلاغه منطقه ۲
یک عضو شورای شهر تهران از لزوم استفاده از اپلیکیشنهای جدید برای جمعآوری زباله و تفکیک از مبداخبر داد.
آرش میلانی در حاشیه بازدید از پروژههای زیست محیطی منطقه ۲ گفت: برنامهریزیهای خوبی در مورد استفاده از پساب و دره فرحزاد انجام شده است که حدود ۶۰ درصد پیشرفت داشته است و میتواند ۶۰ لیتر بر ثانیه تصفیه انجام دهد که امیدواریم بخشی از آب مورد نیاز بوستان نهجالبلاغه با روانآبها تامین شود.
وی با بیان اینکه تصفیهخانه نهجالبلاغه تا مهرماه فاز اولش به پایان میرسد، اظهار کرد: یکی از پروژههای منطقه ۲ احیاء رود درهها است اما در این بازدید تاکید کردیم که در الگوی احیای رود درهها، مداخله کمتری بر دامنهها انجام گیرد تا با هزینه کمتر بتوانیم فضای بکر بیشتری داشته باشیم.
این عضو شورای شهر تهران با بیان اینکه اتفاق خوبی که در منطقه ۲ رخ داده است استفاده از یک اپلیکیشن برای تفکیک زباله از مبدا است که مورد توجه کمیته محیط زیست نیز قرار گرفت، گفت: حتما باید مدلهای منطقی در مورد جمعآوری زباله از سطح شهر تهران پیشبینی شود که یک اپلیکیشن این مهم را طراحی کرده است، اما فعلا در مراحل جنینی است و نیازمند بررسیهای بیشتر است. به نظر میرسد میتوانیم با مشارکت مردم استفاده از تکنولوژی در زمینه تفکیک و جمع آوری زباله مردم را ترغیب کنیم تا از این روشهای نوین استفاده کنند البته نیازمند آن هستیم که سازمان مدیریت پسماند و معاونت خدمات شهری نیز طی جلسهای نظرات خود را اعلام کنند تا بتوانیم به یک نتیجه معقول برسیم.
میلانی همچنین در خصوص لغو مصوبه برج باغ اظهارکرد: در فاصلهای که مصوبه برج باغ ملغی شده است صدور پروانه در این حوزه به شدت کاهش یافته است اما مسالهای که وجود دارد این است که دیوان عدالت اداری حدود ۱۲-۱۰ ملک را که باغ بوده، کاربری مسکونی اعلام کرده است و این کار برخلاف سیاست حفظ باغات است.
عضوکمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر تهران با بیان اینکه دیوان عدالت اداری حتما باید ملاحظات و منافع محیط زیستی شورای شهر را در نظر بگیرد، گفت: امیدواریم به پیوستگی باغات در منطقه ۲ خدشه دار نشود.
نظر شما