به گزارش خبرنگار مهر، بخش معارفی چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در رشته های تفسیر قرآن کریم، حفظ و معارف موضوعی قرآن کریم و حفظ و معارف احادیث ۱۰ خردادماه امسال در مرحله شهرستانی به صورت آنلاین و ۲۱ تیرماه در مرحله استانی به صورت آزمون برگزار شد که در مجموع ۲۱۰ نفر از برادران و خواهران مجوز حضور در مرحله مقدماتی مسابقات کشوری را پیدا کردند.
حجتالاسلام حسین صدیقی، دبیر بخش معارف چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم در خصوص مکان برگزاری مسابقات گفت:مسابقات معارف سال گذشته از یک رشته به سه رشته تبدیل شد و تا سال قبل مسابقات معارف تنها در قالب یک رشته، یعنی رشته تفسیر برگزار میشد که نوعاً منبع این رشته تفسیر ارزشمند نمونه و تفسیر المیزان بود.
وی ادامه داد:از سال گذشته بنا بر وعدهای که در مسابقات قبل، یعنی در سی و نهمین مسابقه در گیلان وعده داده بودیم که رشتههای معارفی افزایش پیدا میکند، از سال قبل یعنی در ارومیه این رشتهها افزایش پیدا کرد و به سه رشته رسید؛ رشتهها یکی رشته تفسیر است که در گذشته بود؛ دوم رشته حفظ و معارف حدیث که در قالب حدیث از کتاب نهج البلاغه آغاز شد، آن هم ۱۱۰حکمت اول نهج البلاغه در قالب کتاب زمزم حکمت بود.
صدیقی افزود:دومین رشتهای که اضافه شد، رشته حفظ و معارف موضوعی قرآن بود که این رشته نیز حاوی مطالب خوب در قالب کتابی با عنوان «با قرآن خوشبخت شویم» طراحی شد که این کتاب براساس مهارتهای زندگی طراحی شده و ۱۱۴ آیه قرآن را براساس این کتاب با خود آیه، حفظ آیه، آیات مشابه و توضیحات و نکات تکمیلی که در قالب احادیث، توضیحات و ... بوده ارائه شده است.
وی با اشاره به اینکه مسابقات شهرستانی مرحله اول به جای اینکه به سبک قدیم و به سبک سایر رشتههای شهرستانی برگزار شود، به صورت آنلاین و سراسری برگزار می گردد؛تصریح کرد:از آنجایی که نیاز به جابجایی مکانی یا محدودیت زمانی نبود و از ساعت ۱۰ صبح تا ۱۰ شب، افراد در داخل یا خارج از کشور و هر جا که میتوانستند به اینترنت متصل شوند، میتوانستند به این مسابقه پاسخ دهند؛ و کسی که نمره ۶۰ از ۱۰۰ را کسب می کرد، سامانه آزمون به وی اعلام میکرد که شما راهیافته به مرحله بعد هستید؛ و همه افرادی که نمره بالاتر از ۶۰ را کسب کرده بودند به مرحله استانی راه پیدا کردند.
صدیقی سهمیه بندی استانها را دومین کار در مسابقات معارفی اعلام کرد و اظهار داشت:امسال برای اینکه نزدیکتر به نفرات برتر کل کشور شویم،ممکن بود در رشتهای به دلیل این نحو عملکرد از استانی ۸ یا ۱۰ نفر راه یافته داشته باشیم که واقعاً حق آن استان بود؛ چون ۱۰ نفر برتر نمره کشور در آن استان بودند ولی یک نفر سهمیه داشت؛ ولی حق این بود چون نمره بالاتری دارد رانتخاب شود، از این رو تا جایی که ظرفیت اجازه می داد افراد انتخاب شدند و با این حساب ما نفرات بیشتری نسبت به سال قبل در مسابقات معارف کشوری داریم به عنوان مثال در رشته تفسیر آقایان یا خانمها سال قبل حدود ۲۵ نفر راه یافته داشتیم ولی امسال بالای ۴۰ نفر راه یافته داریم، لذا مسابقات نزدیک و سختی را پیش رو خواهیم داشت.
دبیر مسابقات معارفی در ادامه با اشاره به اینکه مسابقات از نهم الی شانزدهم شهریور ماه در تهران و در قالب استدیو برگزار می شود، تصریح کرد: شرکت کنندگان در سؤالات شفاهی متناسب با رشتههای تفسیر، حفظ معارف حدیث و حفظ معارف نهج البلاغه؛ سؤالات حفظی، معارفی و سؤال از واژگان دارند و یک بخش مشترک هر سه رشته خطابه قرآنی، حدیثی و معارفی است که افراد متناسب با آنچه که داور اعلام میکند مطابق آیه، فراز، موضوع یا روایت، چند دقیقه خطابه قرآنی خواهند داشت ۱۵ نفر راه یافته مشخص میشوند؛ تا در قالب سه گروه پنج نفره به مسابقه ادامه دهند.
دبیر بخش معارف چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم با اشاره به اینکه روز دوم مسابقات سه برنامه ضبط خواهد شد تصریح کرد:، سه برنامه استودیویی یعنی سه مسابقه که در آن بخشهای مسابقه هر سه گروه از لحاظ نوع، شیوه و پرسش مشابه هم هستند و در مجموع هر رشته معارفی ۶ برگزیده خواهد داشت که به مرحله نهایی که مهرماه در اراک برگزار میشود، راه خواهند یافت؛ در ۳ رشته معارفی ۱۸ نفر از آقایان و ۱۸ نفر از خانمها خواهند بود. در قسمت مربوط به مسابقه ضبط استودیویی، علاوه بر شبکه قرآن بشود از شبکههای دیگری هم مانند شبکه سه و نسیم به ویژه در ایام محرم که مناسبتی با معارف قرآن و اهل بیت(ع) دارد استفاده شود؛ از این جهت یک مقدار ظرافت این مسابقه بالاتر رفت؛ ناچار شدیم شیوهنامهها را بازنگری کنیم که علاوه بر اتقان و تنظیم مسابقه جذابیتهای بصری و جذابیتهای رسانهای مسابقه هم بالاتر برود تا بتواند پیشنهادی برای ادامه یافتن این گونه مسابقات در تمام سال باشد.
وی با اعلام زمان این مسابقه افزود:زمان دقیق برگزاری مسابقات در مرحله مقدماتی و نیمه نهایی از نهم تا شانزدهم شهریورماه در تهران است و فینال مسابقات نیز مهرماه امسال در اراک برگزار خواهد شد. شیوه برگزاری مسابقه هم به این صورت است که افراد در روز اول در مرحله مقدماتی، کتبی و شفاهی مسابقه می دهند و افراد برتر در روز دوم که بخش نیمه نهایی است در قالب سه گروه پنج نفره به صورت ضبط استودیویی به رقابت خواهند پرداخت و افراد برگزیده به مرحله نهایی و فینال در شهرستان اراک راه پیدا می کنند. مسابقات مرحله مقدماتی و نیمه نهایی مسابقات معارفی در استودیویی مجهز در غرب تهران برگزار خواهد شد.
صدیقی با اعلام متسابقین در این مرحله افزود: شرکت کنندگان در مرحله مقدماتی مسابقات در مجموع برادران و خواهران ۲۱۰ نفر هستند که از این افراد ۹۰ نفر به مرحله نیمه نهایی راه پیدا خواهند کرد و بعد از رقابت در مرحله نیمه نهایی ۳۶ نفر به مرحله نهایی میروند.
دبیر بخش معارف چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم گفت: اینکه درمسابقات معارفی، انگیزه اصلی برگزاری و انگیزه شرکت کنندگان این است که معارف قرآن و اهل بیت(ع) ترویج شود؛ برای این کار دو هدف را مد نظر قرار دادهایم، یکی اینکه بتوانیم از حضور متسابقین در این جمع قرآنی استفاده کنیم و برنامههای ترویجی آموزشی برای آنها داشته باشیم اثر بخشی که با عنوان خطابه قرانی قرار داده شده، افراد بتوانند آزادانه موضوع موردنظر خود برای خطابه قرآنی را انتخاب و بازگو کنند تا دردی از مشکلات جامعه را درمان و گرهای از گرهها باز کنند؛ در نتیجه وقتی ما ۱۸ برنامه پخش داشته باشیم و در هر برنامه ۵ متسابق، در مجموع ۹۰ متسابق داریم که ۹۰ پیام قرآنی و روایی را در قالب این برنامه به جامعه منتقل خواهند کرد که اگر برخی از این پیام ها نیز تأثیرگذار باشد خوب و ارزشمند است.
نظر شما