مهندس داوود براتی در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: براساس آمار سازمان آتش نشانی تهران ، طی 6 ماهه اول امسال بیش از 600 مورد حریق خودرو در تهران توسط نیروهای آتش نشان اطفاء شده که در مقایسه با مدت زمان مشابه آن در سال قبل کاهش چندانی نداشته است.
وی ضمن یادآوری نسبت به خسارت جانی ومالی بسیار هنگفت ناشی از حوادث و سوانح خودرویی در کشور و بویژه در تهران، اظهار داشت: به طور کلی در ارتباط با اینگونه حوادث سه عامل انسان، راه و ماشین موثر هستند که با در نظر گرفتن خطاهای انسانی و مشکلات فنی موجود در راه های کشور ، توجه بیشتر بر اهمیت نقش اطلاع رسانی در جهت ترویج ایمنی و فرهنگ سازی با تاکید بر افزایش آگاهی و اطلاعات افراد امری ضروری است.
معاون پیشگیری و حفاظت سازمان خدمات ایمنی و آتش نشانی تهران عامل خودرو را مهمترین عامل در حریق های بوقوع پیوسته طی مدت زمان مذکور عنوان کرد و افزود: تجربه نشان می دهد مهمترین کانون های خطر در خودروها سیم کشی ها و شبکه برق ماشین است که اگر در قسمت فیوزها، سیم کشی ها و اتصالات بخش روشنایی که به طور مستقیم با نیروی محرکه کار می کنند ، نقصی موجود باشد وقوع آتش سوزی در این گونه خودروها حتمی است.
براتی ادامه داد: همچنین سیستم سوخت رسانی از دیگر کانون های پرخطر در خودروها محسوب می شود چرا که هر گونه نقص در قسمت باک خودرو ، لوله ها و اتصالات کاربراتور و به دنبال آن نشت بنزین به موتور و یا اگزور که بطور معمول دارای حرارت بالایی هستند، منجر به آتش سوزی در خودروها می شود.
به گفته وی ، در تمامی وسایل نقلیه انتقال صحیح سوخت از داخل باک خودرو به داخل کاربراتور از اهمیت به سزایی برخوردار است و باید این عمل از طریق لوله های بسیار مقاوم صورت گیرد.
معاون پیشگیری و حفاظت سازمان خدمات ایمنی و آتش نشانی تهران با اشاره به اطلاعات جمع آوری شده نسبت به علل اصلی بروز حریق در خودروها اظهار کرد: با توجه به حضور مستمر نیروهای آتش نشانی در عملیات اطفاء حریق و امداد و نجات حوادث خودرویی روزانه اطلاعات قابل ملاحظه ای جمع آوری، مستند سازی و از جهات مختلف مورد پردازش قرار می گیرد تا به دنبال آن علل اصلی بروز حریق در مدل های مختلف خودروها جمع آوری و در صورت لزوم نسبت به اطلاع رسانی مردمی اقدام شود.
براتی همچنین به نامه ارسال شده به وزارت صنایع و معادن مبنی بر انعکاس دغدغه ها و نگرانی های این سازمان نسبت به خسارات بسیار سنگین مالی و جانی ناشی از حریق و حوادث در خودروها اشاره کرد و گفت: به دنبال ارسال این نامه انتظار داریم توجه ویژه ای نسبت به پیگیری آتش سوزی خودروها از سوی این وزارتخانه صورت گیرد.
وی تصریح کرد: با توجه به رویکرد جدید مدیر این سازمان ، سوانح و آتش سوزی های خودرویی به طور جدی دنبال شده و تا زمانی که به نتیجه مورد قبول نرسیم از پیگیری و تلاش خود در این زمینه دست برنخواهیم داشت.
نظر شما