به گزارش خبرگزاری مهر؛ محمد بنیادی، رییس هیأت داوران بخش مقدماتی مرحله کشوری چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم؛ گفت: بخش مقدماتی مرحله کشوری مسابقات از بیستم مردادماه آغاز شده و تا بیست و هفتم ادامه خواهد داشت.
وی با بیان این که این دوره از مسابقات نخستین دوره ای است که به شکل استودیویی برگزار میشود و شرکت کنندگان و داوران نیز از این شیوه راضی هستند، بیان داشت: یکی از محسنات دوره، این است که شرکت کنندگان بدون استرس میآیند و قرعهها از قبل مشخص شده است؛ یعنی میدانند که چه روزی باید در مسابقه حضور داشته باشند؛ و اسکان و برنامه ریزی های مورد نیاز افراد، به خوبی انجام شده است.
بنیادی ادامه داد: در باب داوری هم شور و مشورت بعد از اعلام نظر خود داوران وجود دارد و اگر اختلاف نظری بین نظر داوران باشد، خودشان با هماهنگی های صورت گرفته، به صدای واحدی در داوری رسیده و آن را اعلام می کنند و این یعنی هیچ داوری نافی و تخریب کننده داور دیگر نیست و نتیجه مسابقه با اتحاد داوران اعلام می شود تا حق شرکت کنندگان تضییع نشود.
مسئول دبیرخانه ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور با اشاره به این که در این مدل مسابقه بلافاصله بعد از اجرا، کارنامه متسابق صادر و به او تحویل می شود، افزود: متسابقین تا دو ساعت بعد از اجرا فرصت دارند که پرونده خود را مشاهده و اگر اعتراضی دارند، با تکمیل فرم اعتراض و تحویل آن به تیم داوری درخواست خود را مطرح کنند؛ فرم ها به داوران و کمیته مربوطه ارائه و بررسی می شود و در مرحله آخر اگر اعتراض وارد بود که موضوع مورد بررسی دقیق قرار گرفته و نتیجه مجدد اعلام می شود.
وی شیوه جدید را نقطه عطفی در برگزاری مسابقات قرآنی کشور دانست و خاطرنشان کرد: این شیوه باعث جذب حداکثری افراد به تماشای مسابقات قرآن در رسانه می شود و به نظر بنده قابل قیاس با دورههای گذشته از نظر فضاسازی و کاهش دادن استرس نیست و همه افراد در این شیوه پاسخگو هستند.
بنیادی عدم حضور شرکت کنندگان آزاد و تماشاگران در مجموعه مسابقات برخی کندی ها را از نواقص این شیوه دانست و گفت: این نواقص هم جزء موارد استثنایی است که در برخی اوقات ضرورت ندارد و یا چون کار رسانه ای است می طلبد با کندی هایی روبرو باشد؛ ولی با تدابیر و برنامه ریزی های خوب می توان این نواقص را نیز به حداقل رساند و شور و شوق مسابقات را افزایش داد.
رییس هیأت داوران بخش مقدماتی مرحله کشوری چهل و یکمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم تعداد داوران حاضر در مسابقات را تعداد ۳۴ نفر برشمرد و افزود: داوران در چند بخش « قرائت ترتیل، حفظ ۱۰ جزء و ۲۰ جزء»، «بخش حفظ کل و قرائت تحقیق» و «اذان، دعاخوانی و تواشیح» داوری انجام می دهند.
وی در بخش پایانی سخنان خود به تعداد شرکت کنندگان در مسابقه اشاره کرد و گفت: ۴۹در مجموع کل رشته های آوایی مسابقات قرآن حدود ۳۰۰ نفر شرکت کننده داشتیم که بعد از اتمام مرحله مقدماتی با تشخیص و بررسی داوران از هر رشته بین ۱۰ تا ۱۵ نفر به مرحله نهایی که مهرماه امسال در شهر اراک استان مرکزی برگزار خواهد شد، راه پیدا می کنند.
نظر شما