به گزارش خبرنگار مهر، جستار (Essay) فرمی از نوشتار با پشتوانه هنری است که نویسندگان برجسته ای چون مونتنی، ولتر، گئورگ زیمل، والتر بنیامین، تئودور آدورنو، سوزان زونتاگ و ایوان کالیما، متن های ادبی و فلسفی خود را در این قالب نگاشته اند.
«تفکر در تنگنا: جستارهایی در علوم فرهنگی» مجموعه ای از جستارها در طیف گسترده موضوعات فلسفی، تاریخی، اجتماعی و هنری است که محمد علی کرادی-دانش آموخته فلسفه و علوم اجتماعی از دانشگاه فرای و دانشگاه برلین- در افق های علم فرهنگ (Kulturwissenschaft) در طول یک دهه از زمام بازگشت به ایران نگاشته و اینک همراه با مقدمه ای در مبانی فلسفی فرم جستار، تدوین و منتشر شدهاند.
محمدعلی مرادی دانش آموخته فلسفه در آلمان از فعالان سیاسی سالهای قبل از انقلاب و پس از انقلاب تا اواخر دهه ۶۰ بوده است که پس از سالهای آن دهه از فعالیتهای سیاسی دست کشیده و به فعالیتهای علمی در زمینه فلسفه پرداخت.
وی دانشآموخته فلسفه، جامعهشناسی و اسلامشناسی از دانشگاه برلین بود، پایاننامه او در مقطع کارشناسی ارشد فلسفه «مفهوم مفهوم در سنجش خردناب» و در مقطع دکترا «آگاهی و خوداگاهی نزد فیشته اغارین (۱۷۷۴)» بود. او پژوهشگر و مدرس در حوزه فلسفه ایدهآلیسم آلمانی به ویژه از کانت تا هگل بود.
کتاب مرحوم محمدعلی مرادی با عنوان «تفکر در تنگنا: جستارهایی در علوم فرهنگی» به قیمت ۲۳هزارتومان از سوی نشر نقد فرهنگ منتشر شده است.
نظر شما