به گزارش خبرنگار مهر، محمد رجبی در مراسم آغاز به کار شرکت تعمیرات واگن قطارهای مسافری و باری گفت: بزرگترین شرکت حمل و نقل ریلی تصمیم گرفت تا بخش تعمیرات و معاونت امور فنی را از بدنه این شرکت جدا کرده و به صورت یک شرکت مستقل در خدمت تعمیر و بازسازی واگن های مسافری و باری این شرکت و سایر شرکت های حمل و نقل ریلی قرار دهد.
رجبی با بیان اینکه برای اجرای این فرآیند نرم افزار تدوین قیمت تمام شده تعمیرات و نیز نرم افزار سابقه تعمیراتی هر واگن را با همکاری شرکت های دانش بنیان داخلی طراحی کنیم، گفت: قیمت مناسب و کیفیت بالا در دستور کار شرکت تعمیرات واگن است و همچنین در دوره تحریم ها قصد داریم تا از حداکثر توان داخلی و قطعه سازان ایرانی برای بازسازی واگن ها استفاده کنیم.
مدیرعامل شرکت حمل و نقل ریلی، با بیان اینکه در قسمت واگن های خودکشش(ترنست)بیشترین وابستگی به خارج از کشور را داریم، خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه شرکت زیمنس به عنوان پشتیبان قطعات واگنهای خود کشش تولید انحصاری این واگن ها و قطعات را در اختیار دارد در برخی موارد مجبور به خرید قطعات از این شرکت هستیم اما در تلاشیم میزان خودکفایی در تعمیر و بازسازی واگن های مسافری و باری را افزایش داده و از وابستگی به خارج کم کنیم. به عنوان نمونه سیستم ترمز واگن ها به عنوان حساس ترین بخش ایمنی قطار در حدود ۱۰ سال است که به طور کامل قطع وابستگی شده و می توانیم آنها را در داخل تولید کنیم.
وی درباره کم شدن برخی از قطارهای حومهای اظهار داشت: قطار حومه ای به دلیل تفاوت سطح قیمتی تعمیرات و هزینه نگهداری نسبت به هزینه بلیت تفاوت زیادی دارد نیازمند تخصیص یارانه از سوی دولت است که در حال حاضر بخشی از هزینه ها را به صورت یارانه به شرکت رجا پرداخت می کند ولی نیازمند یارانه بیشتری هستیم تا این تفاوت قیمتی را جبران کنیم.
به گفته رجبی، قیمت بلیت قطار حومهای همچنان براساس قیمت سال ۹۴ محاسبه می شود در حالی که هزینه عملیاتی کردن این قطارها در دو سال اخیر بیش از ۵۰ درصد رشد داشته است. در حال حاضر برای هر صد کیلومتر تردد قطار حومه ای تنها سه هزار تومان از مسافر دریافت می کنیم که این قیمت در برابر هزینه ها بسیار ناچیز است و قطارهای حومه ای ما عمدتاً یک سر خالی تردد می کنند.
این مقام مسئول با بیان اینکه می توانیم سالیانه ۱۵۰ دستگاه واگن را در شرکت تعمیرات واگن بازسازی و اورحال کنیم درباره قیمت بلیت قطار تصریح کرد: قیمت بلیت قطار در سال جاری تنها ۱۰ درصد رشد داشت در حالی که هزینه های جابجایی مسافر ۳۷ درصد افزایش داشته است.
وی خاطرنشان کرد: تعداد واگن های آماده سیر رجا معادل ۸۰ درصد ناوگان ریلی کشور است و در نظر داریم تا پایان سال جاری ۱۵ دستگاه واگن نو به ناوگان رجا اضافه کنیم.
نظر شما