به گزارش خبرگزاری مهر ، آیت الله هاشمی شاهرودی در دیدار جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و اعضاء کانون وکلای مرکز ، با تاکید بر نظارت جدی بر کار قضاوت و وکلا ، گفت: هدف عمده دستگاه قضائی ، توسعه امر وکلات و احیاء آن همراه با حفظ استقلال وکیل در مقابل قاضی است.
آیت الله هاشمی شاهرودی گفت: وکلات خدمتی است که مردم نیازمند نیز باید از آن بهره مند شوند و به صورت رایگان و منصفانه و عادلانه در خدمت مردم نیازمند باشد.
رئیس قوه قضائیه ؛ وکالت را کاری سنگین ، حساس و نیازمند شرایط ویژه دانست و تاکید کرد: وکلا باید علاوه بر آشنایی با اصول و مبانی حقوقی و قضائی روز دنیا ، از مبانی فقهی و دینی مرتبط نیز بهره مند و به آن مسلط باشند و توجه به عدالت را به عنوان رکن اصلی این کار، در خو تقویت کنند.
آیت الله هاشمی شاهرودی گفت: البته کارهایی از قبیل زیر سئوال بردن نظام و یا سعی در سیاسی کردن امور و مباحث حقوقی و قضائی به هیچ وجه کار پسندیده ای در امر وکالت نیست و توسل به این امور به بهانه استقلال وکیل یا کانون وکلا ، درست و شرعی نیست.
رئیس قوه قضائیه با تاکید بر اینکه مباحث سیاسی ربطی به کار وکالت ندارد ، گفت: وکالت ، کاری تخصصی و هدف آن دفاع از حقوق طرفین دعوا است و استقلال وکیل نیز این است که قاضی در مقابل وکیل اختیارات زیادی نداشته باشد و وکیل بتواند در تمام مراحل پیگیری پرونده حضور یابد.
آیت الله هاشمی شاهرودی همچنین با اشاره به این مسئله که استقلال وکلا با مسئله استقلال کانون وکلا یکی نیست ، گفت: استقلال کانون وکلا و دریافت مجوز از سوی این صنف به عنوان صنف مرتبط با وکلا مانند همه صنوف مربوط به دستگاهی است که مسئولیتش در ارتباط با کار و حیطه وظایف آن صنف است و در مورد کانون وکلا نیز به لحاظ اینکه وظایف این کانون مرتبط با کار حقوقی و قضائی است ، این مسئله به قوه قضائیه بر می گردد.
رئیس قوه قضائیه افزود: ما ضمن تاکید استقلال و کلا و کانون وکلا قائل به نظارت کلی بر آن هستیم و معتقدیم در این کار نیز انحصار باید باشد و فکرهای جدید و افراد جدید باید وارد شوند و ماده 187 برنامه چهارم توسعه نیز در این رابطه و به منظور از بین بردن انحصار در بحث وکلات بود که نتیجه آن نیز تا به امروز مطلوب بوده و نتیجه این کار باید حفظ شود.
آیت الله هاشمی شاهرودی با اشاره به اینکه "معتقدم قانون کانون وکلا قانونی قدیم است و اصلاحات سال 1376 نیز بر این قانون کافی نبوده است" ، افزود: این قانون باید اصلاح شود و دستگاه قضائی پیش نویس لایحه اصلاح قانون وکالت را آماده کرده و امیدواریم نمایندگان مجلس شورای اسلامی و کارشناسان حقوقی و قضائی و وکلا نیز در ادامه نظرات خود را در این خصوص اعلام کنند.
نظر شما