ساوالان جماعتی نقاش درباره نمایشگاه نقاشی «روایت گمشده» که در گالری ساربان برپاست به خبرنگار مهر گفت: کار روی این مجموعه متشکل از ۳۰ تابلوی نقاشی از سال ۱۳۹۶ آغاز شد و سوژه این نقاشی ها از منطقه باستانی «شَهَر یِری» در چند کیلومتری مشکین شهر اردبیل الهام گرفته شده است.
وی بیان کرد: وقتی پا به این منطقه باستانی گذاشتم بسیار تحت تاثیر پیکره های سنگی موجود در این منطقه قرار گرفتم که فضایی مینی مال و انتزاعی ایجاد کرده بود. این پیکره های سنگی متعلق به ۸ هزار سال قبل از میلاد مسیح هستند و سعی کردم حسی را که فضای موجود این منطقه ایجاد می کند، نقاشی کنم.
جماعتی با اشاره به اینکه عمده پیکره های موجود در منطقه باستانی «شَهَر یِری» دهان ندارند، افزود: بومیان این منطقه معتقدند که این محل معبدی بوده که در مقابل خدایان نباید کسی سخن بگوید.
وی در مورد اندازه تابلوها و تکنیک به کار رفته در خلق آنها عنوان کرد: کوچکترین اثر در اندازه ۳۰ در ۳۰ سانتی متر و بزرگترین اثر در اندازه ۲ متر در ۱۵۰ سانتی متر با تکنیک رنگ روغن روی بوم ارایه شده است.
این هنرمند نقاش در پاسخ به اینکه آیا مخاطب عام با آثار نقاشی نمایشگاه «روایت گمشده» ارتباط برقرار کرده است، گفت: فضایی که در مواجهه با منطقه «شَهَر یِری» به من دست داد، فضای وهم و ترس بود که اتفاقاً مخاطبان نمایشگاه نیز همین فضا را تجربه کردند.
وی در پایان اظهار کرد: یکی از دغدغه هایم برای نقاشی پیکره های تاریخی یک منطقه باستانی به فراموشی سپرده شده، این بود که این شهر گمشده سر زبان ها بیفتد تا به این میراث و هویت فرهنگی توجه بیشتری شود.
نمایشگاه نقاشیهای ساوالان جماعتی با عنوان «روایت گمشده» به کیوریتوری فواد نجمالدین تا ۵ شهریورماه در گالری ساربان واقع در خیابان سهروردی شمالی، خیابان هویزه غربی، نبش خیابان شهید یوسفی، پلاک ۱۳۰ برپاست.
نظر شما