خبرگزاری مهر- گروه استان ها: «بروجرد» در لرستان از روز سه شنبه ۳۰ مردادماه شاهد وقوع زمین لرزه هایی با شدت بین ۲.۶ تا ۳.۴ ریشتر بوده است تا مردم این شهر ۴ روز را در هراس وقوع زلزله سپری کنند.
وقوع زلزله هایی با شدت ۲.۶ تا ۳.۴ ریشتر
مطابق برآورد موسسه ژئوفیزیک نخستین بار ظهر سه شنبه بود که زمین لرزه ای با شدت ۳.۱ ریشتر در «بروجرد» لرستان به وقوع پیوست؛ پس از آن نیز دو زلزله دیگر با شدت ۳.۱ و ۲.۹ ریشتر در این شهرستان و در همان روز به وقوع پیوست تا بروجرد شاهد وقوع ۳ زلزله در ۱۸ دقیقه باشد.
روز چهارشنبه سی و یکم مردادماه زلزله ای در کانون بروجرد رخ نداد اما بامداد همین روز «چالانچولان» در ۱۸ کیلومتری بروجرد با زلزله ای ۲.۸ ریشتری لرزید.
روز جمعه بروجردی ها نیز با زلزله آغاز شد
اما روز گذشته یکم شهریورماه ۴ زمین لرزه در «بروجرد» به وقوع پیوست که بزرگترین آن ها ۳.۴ ریشتر شدت داشت و سه زلزله دیگر با شدت ۲.۷، ۲.۹ و ۳.۲ رخ دادند و همین موضوع نیز نگرانی و هراس مردم بروجرد را در پی داشت.
روز جمعه بروجردی ها نیز با زلزله آغاز شد تا این بار مردم در ساعت ۲ بامداد شاهد وقوع زلزله ۲.۶ ریشتری، در ساعت ۶ و ۴۳ دقیقه زلزله ۲.۹ ریشتری و در ساعت ۱۰ و ۴۵ صبح شاهد وقوع زمین لرزه ای ۳.۱ ریشتری باشند.
زمین لرزه ها خسارت جانی و مالی در پی نداشته است
سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری لرستان گفته است که هیچکدام از این زمین لرزه ها خسارت جانی و مالی در پی نداشته است اما به هر روی موجب نگرانی مردم شده است.
رضا آریایی فرماندار ویژه بروجرد نیز در گفت و گو با خبرنگار مهر با اشاره به وقوع چند زمین لرزه در بروجرد اظهار داشت: کانون همه این زلزله ها درون شهر بوده است.
کانون تمام زلزله ها در داخل حریم و محدوده شهر بروجرد بوده است
وی افزود: برخلاف گذشته که کانون زلزله های بروجرد با شهر فاصله زیادی داشت اما کانون تمام زلزله های امروز در محدوده شهر بروجرد و در داخل حریم و محدوده شهر بوده است.
فرماندار ویژه بروجرد با بیان اینکه اما نکته قابل توجه این است که ریشتر این زلزله ها پایین است و بزرگی کمی دارند، تصریح کرد: این موضوع باعث می شود تخلیه انرژی زمین را به صورت تدریجی داشته باشیم.
آریایی با تاکید بر اینکه اما واقعیت این است که کسی نمی داند زیر زمین چه خبر است و نمی شود با صراحت راجع به آن صحبت کرد، افزود: به مردم توصیه می کنیم که خونسردی و هوشیاری خود را حفظ کنند.
مهم ترین پارامتر در این قبیل اتفاقات این است که مردم خونسرد باشند
وی با اشاره به اینکه گسل هایی در منطقه زاگرس میانی وجود دارند، عمده گسل های فعال در شمال استان واقع شده اند و دشت سیلاخور که بروجرد هم جزیی از آن است در این منطقه واقع شده است، اظهار داشت: چند گسل بزرگ در این منطقه داریم، از جمله گسل نهاوند، دورود و گسل اصلی زاگرس، به نوعی شهر بروجرد روی گسل های فعال بنا شده است و وقوع زلزله در این منطقه طبیعی است؛ اما اینکه پیش بینی کنیم چرا زلزله ها در محدوده شهر اتفاق می افتد و یا اینکه شدت آن ها کاهش یا افزایش می یابد را نمی توانیم بگوییم.
فرماندار ویژه بروجرد با تاکید بر لزوم حفظ هوشیاری و خونسردی از سوی مردم بروجرد ادامه داد: مهم ترین پارامتر در این قبیل اتفاقات این است که مردم خونسرد باشند.
بنابر این گزارش، استان لرستان به علت قرارگیری بر روی منطقه لرزه ای زمین ساخت زاگرس از نواحی زلزله خیز کشور است که وقوع زمین لرزه های مخرب در دره سیمره، سیلاخور و بروجرد در ادوار گذشته بهترین گواه لرزه خیزی استان لرستان است.
نظر شما