به گزارش خبرگزاری مهر، علی محمد مختاری ضمن بیان اینکه شناسنامهدار کردن درختان تهران گام موثری در حفاظت از آنها برای نسلهای آینده است گفت: براساس لایحه قانونی حفظ و گسترش فضای سبز در شهرها مصوب سال ۵۹ شورای انقلاب اسلامی و مصوبه یکصد و چهلمین جلسه شورای اسلامی شهرتهران، وظیفه شناسنامه دار کردن الکترونیکی درختان تهران با استفاده از فناوری نوین(تگ الکترومغناطیسی) بر عهده سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران قرار گرفت.
وی افزود: در همین راستا، عملیات مورد نظر به صورت آزمایشی از خیابان ولیعصر(عج) آغاز شد و تا مرداد ماه ۱۳۹۷ بیش از یک میلیون و ۳۵۰ هزار اصله از درختان شهر تهران که دارای محیط بن بالای ۳۰ سانتیمتر بودند از طریق نصب تگ الکترومغناطیسی، شناسنامهدار شدهاند.
مختاری در خصوص روش کار این تگهای الکترومغناطیسی گفت: این تگها، در برگیرنده یک چیپ الکترومغناطیسی هستند که تنها یک شماره RFID (کد شناسایی) بر روی آن ذخیره شده است. هر درخت توسط شماره کد شناسایی خود توسط دستگاه ریدر و تبلتهایی که نرم افزار "مدیریت درختان" بر روی آنها نصب شده تشخیص داده شده و از این طریق میتوان به جزئیات شناسنامه درخت از جمله آیتمهای منطقه و نشانی استقرار درخت، نوع گونه گیاهی، محیط بن، ارتفاع، تاج پوشش (به درصد)، شادابی (به درصد)، میزان انحراف، وضعیت طوقه، آفت و بیماری آن، عملیات به زراعی انجام شده روی درخت دسترسی پیدا کرد.
مختاری در ادامه تاکید کرد : پروژه پلاک کوبی الکترومغناطیسی درختان با هدف جمع آوری و حفظ اطلاعات درختان و بررسی وضعیت فعلی آن ها و همچنین برنامه ریزی کلان برای آینده آنها به انجام می رسد.
مدیر عامل سازمان بوستانها و فضای سبز شهر تهران با اشاره به این موضوع که پروژه پلاک کوبی درختان یکی از برنامههای حفاظت از درختان شهر تهران با تدوین استراتژی ثبت مشخصات مورفولوژیکی و جغرافیایی درختان است گفت: این فرایند در تکمیل طرح مستمر حفظ درختان ارزشمند شهر و در قالب طرحهای تغذیهای، کنترل آفات و بیماریها، هرس، آزادسازی طوقه درختان و رفع عوارض محیطی (کابل برق، انحراف شاخه و ...) به اجرا در آمده و امیدواریم با ادامه و تکمیل این پروژه شاهد همکاری و همیاری بیشتر مسئولان و شهروندان گرامی برای حفاظت از درختان شهرمان باشیم.
نظر شما