۱۱ شهریور ۱۳۹۷، ۱۱:۱۸

در جلسه شورای شهر تهران مطرح شد؛

وضعیت نامناسب جمع آوری زباله های پزشکی/انتقاد از وزارت بهداشت

وضعیت نامناسب جمع آوری زباله های پزشکی/انتقاد از وزارت بهداشت

عضو شورای شهر تهران، در خصوص مدیریت پسماندهای ویژه پزشکی در شهر تهران تذکر داد.

به گزارش خبرنگار مهر، شهربانو امانی در جلسه علنی شورای شهر تهران گفت: از نظر قانونی مسئولیت نظارت بر مدیریت پسماندهای بیمارستانی و چگونگی بی‌خطرسازی این پسماندها با وزارت بهداشت است.

وی ادامه داد:طبق قانون «مدیریت پسماندها» مصوب  ۱۳۸۳.۲.۲۰ مجلس شورای اسلامی، مدیریت اجرایی پسماندهای صنعتی و ویژه به‌عهده تولیدکننده آن است. با این وجود بنابر ماده ۸ قانون «مدیریت پسماندها» و طبق مصوبه  ۱۳۸۶.۱۰.۴ شورای اسلامی شهر تهران تحت عنوان «تعیین بهای خدمات و چگونگی اعمال نظارت بر جمع‌آوری و دفع پسماندهای ویژه پزشکی، صنعتی و کشاورزی در شهر تهران»، شهرداری تهران پذیرفته است صرفاً به‌ صورت موقت و جهت حفظ بهداشت عمومی فضاها و معابر عمومی نسبت به جمع‌آوری و حمل پسماندهای ویژه پزشکی اقدام کند.

امانی ادامه داد: واحدهای تولید کننده پسماندهای پزشکی موظف هستند با استفاده از روش های مرسوم نسبت به رفع آلودگی و عادی سازی پسماندهای ویژه پزشکی اقدام کنند. متاسفانه طی بازدیدی که روز چهارشنبه از مرکز دفن زباله های بیمارستانی آرادکوه داشتیم، مشاهده شد بر روی اغلب زباله های بیمارستانی که به همکاران ما در سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران تحویل داده می شود، هیچ یک از اقدامات لازم برای رفع آلودگی، نظیر اتوکلاو انجام نمی شود. از این خطرناکتر آن است که متاسفانه همکاران ما در سازمان مدیریت پسماند شهرداری تهران معتقدند برخی از مراکز درمانی برای آنکه هزینه دفع این پسماندها را به شهرداری تهران پرداخت نکنند به صورت مخفیانه زباله های ویژه بیمارستانی را در سطل های زباله شهری رها می کنند.

به گفته وی، طبق ماده ۱ مصوبه تعیین بهای خدمات و چگونگی اعمال نظارت بر جمع‌آوری و دفع پسماندهای ویژه پزشکی، صنعتی و کشاورزی در شهر تهران و با استناد به مفاد ماده ششصد و هشتاد و هشت (۶۸۸) قانون مجازات اسلامی در صورتی‌که واحدهای تولیدکننده پسماند ویژه در انجام تکالیف قانونی خود مبنی بر تبدیل پسماندهای ویژه به پسماندهای عادی تخلف ورزند و یا امکان عادی‌سازی پسماندهای ویژه مذکور را نداشته باشند شهرداری تهران موظف است گزارش و مستندات لازم را با قید مسئولیت دستگاه‌های اجرایی مسئول و ناظر بر واحدهای تولیدکننده ذی‌ربط تهیه و به سازمان محیط‌زیست و مراجع قضایی مربوط اعلام و ارائه کند.

همچنین طبق تبصره ۱۰ ماده ۲ مصوبه «تعیین بهای خدمات و چگونگی اعمال نظارت بر جمع‌آوری و دفع پسماندهای ویژه پزشکی، صنعتی و کشاورزی در شهر تهران» شهرداری تهران مکلف بوده است هر سه ماه یک‌بار نسبت به ارائه گزارش از وضعیت اجرایی شدن مفاد این مصوبه به شورای اسلامی شهر تهران اقدام کند که گزارشی در این خصوص، حداقل به دست اینجانب نرسیده است.

کد خبر 4391553

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha