۱۸ شهریور ۱۳۹۷، ۱۵:۴۲

مزرعه های بادی و خورشیدی بیابان ها را حاصلخیز می کنند

مزرعه های بادی و خورشیدی بیابان ها را حاصلخیز می کنند

تحقیقی جدید نشان می دهد احداث مزرعه های بادی و خورشیدی در صحرا به افزایش بارش در این نقاط منجر شده و در آب وهوای محلی تغییراتی ایجاد می کنند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، طبق تحقیقی جدید احداث مزرعه های بادی و خورشیدی در صحراهای آفریقا بخش هایی از زمین های بی آب و علف را سبز می کند.

دانشمندان پیش بینی می کنند این سازه ها احتمالا تغییراتی در محیط زیست محلی ایجاد می کنند که موجب بارش در بیابان می شود و شرایط را در برخی از غیرقابل سکونت ترین نقاط جهان مساعدتر می کند.

محققان در کل معتقدند انرژی های تجدیدپذیر برای کاهش انتشار گازهای گلخانه ای ملزوم هستند. اما هنگامیکه این انرژی ها در مقیاس بزرگ برای برق رسانی جهان به کارمی روند، پیامدهایی ناخواسته به وجود می آورند.

دانشمندان پیش بینی می کنند هنگامیکه تعداد کافی توربین های بادی و پنل های خورشیدی نصب شود، وجود آنها  قابلیت انعکاس نور در زمین و حرکت جریان های هوا را تغییر می دهد.

مزرعه های بادی هوای گرم تر بخش بالایی جو را با جریان های خنک تر بخش پایینی جابه جا می کند. پنل های خورشیدی نیز اجازه نمی دهند نور خورشید در اتمسفر منعکس شود.

این تاثیرات احتمالا آب وهوای محلی را تغیر دهد. این درحالی است که به کارگیری انرژی های تجدیدپذیر برای اجتناب از تغیرات آب وهوایی است و به همین منظور باید پیامدهای آن به دقت بررسی شود.

دکتر یان لی از دانشگاه ایلینوی در این باره می گوید: ما می خواهیم تحقیق کنیم احداث مزرعه های خورشیدی و بادی بزرگ در صحرا  چه تاثیراتی در منطقه می گذارد.  

لی و تیمش با استفاده از یک شبیه سازی تاثیرات پروژه های بزرگ انرژی های تجدیدپذیر را در صحرا بررسی کرده اند.

در کل چنین مناطقی برای اجرای پروژه مذکور بسیار مناسب هستند زیرا جمعیت اندکی دارند. همچنین آنها در مکان مناسبی قرار دارند تا تقاضای مورد نیاز اروپا، آفریقا و  خاورمیانه را تامین کنند.

 محققان متوجه شدند هنگامیکه یک مزرعه بزرگ  بادی و خورشیدی احداث شود، زیربنای آن احتمالا حلقه های بازخوردی ایجاد می کند که بارش بیشتر و رشد گیاهان در صحرا را در پی خواهد داشت.

این درحالی است که بیابان های آفریقا، و خاورمیانه بخش هایی از خشک ترین نقاط زمین هستند و پروژه های کلان انرژی های تجدید پذیر در بخش هایی از شمال آفریقا و خاورمیانه در حال اجرا است.

کد خبر 4398147

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha