رحیم بنامولایی در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت تجارت امن بازرگانان ایرانی، اظهار کرد: در حال حاضر اقداماتی که برای مراودات تجاری ایران با دیگر نقاط دنیا ازجمله همسایگان، کشورهای حوزه خلیجفارس و آسیای میانه انجام میشود، همانند گذشته و تنها بر پایه روشهای سنتی است.
وی ادامه داد: هنوز بحث سیستمهای بانکی و گشایش اعتبار اسنادی یا «ال. سی» در کشورهای طرف مراودات تجاری ما بهدرستی دنبال نشده است و بانک مرکزی و سفارتهای ایران در این کشورها باید به دنبال راهحلی برای این قضیه باشند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز عنوان کرد: اساسیترین مشکل حال حاضر بازرگانان ما در خصوص انتقال وجه برای انجام هرگونه مراودات تجاری است، بهویژه اینکه در بحث صادرات تولیدات داخلی به خارج از کشور هیچگونه سیستم بانکی وجود ندارد که بهراحتی بتوان از سوی کشورهای طرف معاملات تجاری ایران، درآمد حاصل از فروش صادرات را برای تولیدکنندگانمان انتقال داد.
حضور هیئتهای تجاری خارجی در کشور ازجمله البرز کمرنگ ترشده استبنامولایی در خصوص آخرین وضعیت سرمایهگذاری صنعتگران و تولیدکنندگان استان البرز در دیگر کشورها نیز گفت: عدم بیثباتی در عرضه دلار و یورو و شناور بودن نرخ ارز در بازار موجب شده که در این حوزه با چالشهای زیادی در بحث صادرات و همچنین واردات کالا مواجه باشیم.
وی در ادامه با برشمردن اینکه بعد از خروج آمریکا از برجام حضور هیئتهای تجاری خارجی در کشور ازجمله البرز کمرنگتر شده است، افزود: اگر قرار باشد در آبان ماه سال جاری از سوی آمریکا تحریمهای جدید علیه کشورمان اعمال شود، ممکن است سطح مراودات تجاری ایران با کشورهای همسایه هم کاهش پیدا کند.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز در ادامه با اشاره به اینکه حل مشکلات ایجادشده در مراودات تجاری ایران با دیگر کشورها بر عهده بخش خصوصی نیست و بستگی به تصمیمات و چارهاندیشی دولت دارد، توضیح داد: حل این موضوع درگرو اقداماتی ازجمله روان کردن دیپلماسی اقتصادی از سوی دولتمردان ایرانی است.
تولیدکنندگان محصولات بهداشتی در البرز با کمبود مواد اولیه روبرو هستندبنامولایی در مورد دستاوردهای مهم شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی در استان البرز بیان کرد: در این جلسات تصمیمات مربوط به حمایت از سرمایهگذاران و یا درخواست تولیدکنندگان در خصوص ورود ماشینآلات و مواد اولیه به کشور مطرح است که به دلیل عدم اختصاص ارز دولتی، آنها را با مشکل مواجه کرده او حل این معضل هم درگرو تصمیمات بانک مرکزی است.
وی بابیان اینکه پیشنهاد دادهایم تا ارز حاصل از صادرات استان البرز به خود استان بازگردد، عنوان کرد: با دنبال کردن این اقدام در قالب یک مصوبه میتوان پشتوانه مالی خوبی در البرز ایجاد کرد، اما اگر این اقدام عملی نشود و تولیدکنندگان و صادرکنندگان البرز قرار باشد در بازار ثانویه ارز خود را مبادله کنند، ممکن است ارز حاصل از این معاملات وارد استانهای دیگر شود و درزمینهٔ هایی ازجمله تأمین مواد اولیه واحدهای تولیدی البرز با مشکل مواجه میشویم.
رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی استان البرز در مورد تعطیلی واحدهای تولیدی و کارخانهها به دلیل بیثباتی و به سیاستی در معاملات نرخ ارز، گفت: در البرز تولیدکنندگان محصولات بهداشتی با مواردی ازجمله کمبود مواد اولیه روبرو هستند و تولیدکنندگان قطعات خودرو و صنعتگران نساجی هم مشکلات زیادی دارند.
نظر شما