۴ مهر ۱۳۹۷، ۱۴:۴۹

نماینده ولی فقیه در استان قزوین:

آمران به معروف باید شناخت دقیقی از معروف و منکر زمان داشته باشند

آمران به معروف باید شناخت دقیقی از معروف و منکر زمان داشته باشند

قزوین- نماینده ولی فقیه در استان قزوین گفت: آمر به معروف و ناهی از منکر باید شناخت دقیقی از معروف و منکر زمان داشته باشد.

به گزارش خبرنگار مهر، آیت‌الله عبدالکریم عابدینی روز چهارشنبه در جلسه اخلاق حوزه علمیه استان قزوین که در شبستان امیرالمؤمنین (ع) مسجدالنبی (ص) برگزار شد، اظهار کرد: امام علی (ع) در نامه ۴۱ خطاب به فرزندان و همه کسانی که وصیت‌نامه حضرت به آنها می‌رسد سفارش‌های فراوان کرده‌اند و یکی از مهمترین سفارش‌های حضرت، سفارش به امر به معروف و نهی از منکر است.

وی تصریح کرد: حضرت تأکید می‌کنند مبادا نسبت به امر به معروف و نهی از منکر بی‌اعتنا باشید و آنرا جدی نگیرید چرا که اگر جدیت در امر به معروف و نهی از منکر نداشته باشید، بدترین‌های شما بر شما مسلط خواهند شد.

امام جمعه قزوین خاطرنشان کرد: امیرالمؤمنین (ع) در حکمت ۳۱ فرمودند کسی که امر به معروف و نهی از منکر می‌کند، کافران و منافقان را به ذلت می‌کشاند و این مهم به آن معناست که امر به معروف و نهی از منکر مایه عزت و سربلندی است.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین ادامه داد: در احادیث آمده است امر به معروف و نهی از منکر دو مخلوق از مخلوقات الهی و یا دو خُلق از اخلاق الهی هستند و هر کسی آن را یاری کند، خدا او را یاری خواهد کرد.

وی افزود: در ادامه حدیث آمده است هر کسی امر به معروف و نهی از منکر را تضعیف کند، خداوند او را خوار می‌گرداند و هیچ بهانه‌ای در این زمینه مورد پذیرش نیست چرا که امر به معروف و نهی از منکر رزق را کم نمی‌کند.

رئیس شورای حوزه علمیه استان قزوین ابراز داشت: امیرالمؤمنین (ع) آدم‌ها را به چند دسته تقسیم کرد و فرمود گروهی از آدم‌ها منکِر منکَر هستند و بدی‌ها را با دست، زبان و دلشان انکار می‌کنند و این کامل‌ترین برخورد در مقابل منکر است و آنها همه خیرها را برای خودشان جمع کرده‌اند.

این مفسر قرآن و نهج‌البلاغه ادامه داد: گروهی دیگر هستند که بدی را با زبان و قلب انکار می‌کنند اما اقدام عملی در مقابل آن ندارند و حضرت در خصوص آنها می‌فرماید این گروه دو خصلت از ویژگی‌های خوبی را برای خود جمع و دیگری را ضایع کرده است.

وی اضافه کرد: دسته سوم گروهی هستند که قلباً از منکر و بدی ناراحت می‌شوند اما زبان و عملشان هیچ کاری در مقابل منکر انجام نمی‌دهد و این گروه سه خصلت از خصلت‌های انسانی مؤمن را ضایع می‌کنند و یکی را برای خود نگه می‌دارند.

آیت‌الله عابدینی افزود: دسته چهارم گروهی هستند که بدی و منکر را با قلب، دست و زبان منکر می‌شوند و به آن اهمیتی نمی‌دهند؛ آن کسانی که هر سه خصلت را ضایع کرده‌اند، مرده زنده نما هستند.

نماینده ولی فقیه در استان قزوین با بیان اینکه باید بتوانیم به درستی معروف و منکر زمان خود را بشناسیم، اظهار کرد: امام حسین (ع) با بیعت نکردن با یزید و با قرار گرفتن در مقابل او نشان داد که معروف آن زمان امامت ولی خدا و منکر تسلط ظلم و طاغوت است.

وی تصریح کرد: امیرالمؤمنین (ع) می‌فرمایند لعنت بر کسانی که امر به معروف می‌کنند اما خودشان آن معروف را ترک می‌کنند و در حالی که نهی از منکر می‌کنند خودشان مرتکب منکر می‌شوند.

کد خبر 4413452

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha