۱۱ مهر ۱۳۹۷، ۹:۰۹

در گفتگو با مهر بررسی شد؛

دلایل مردود شدن گل تیم السد مقابل پرسپولیس/ قانون چه می‌گوید؟

دلایل مردود شدن گل تیم السد مقابل پرسپولیس/ قانون چه می‌گوید؟

یک کارشناس داوری با بیان اینکه داور بازی پرسپولیس و السد به درستی گل دقایق پایانی را مردود اعلام کرد، به تشریح قانونی پرداخت که ابهامات زیادی را در این خصوص ایجاد کرده است.

به گزارش خبرنگار مهر، دیدار تیم های پرسپولیس و السد قطر در مرحله نیمه نهایی رقابت های لیگ قهرمانان آسیا، شامگاه سه شنبه در ورزشگاه جاسم بن حمد دوحه برگزار شد و با برتری یک بر صفر سرخپوشان به پایان رسید. 

تنها گل این دیدار در دقیقه ۸۵ توسط علی علیپور و از روی نقطه پنالتی به ثمر رسید. البته در دو دقیقه مانده به پایان ۶ دقیقه وقت اضافه  که داور برای نیمه دوم این دیدار در نظر گرفته بود تیم السد یک گل زد ولی داور آنرا مردود اعلام کرد. علیرضا بیرانوند دروازه بان پرسپولیس یک اشتباه بزرگ را مرتکب شد و درحالی که قصد داشت توپ را برای شروع مجدد بازی شوت کند «اکرم عفیف» بازیکن السد به توپ ضربه زد و آنرا وارد دروازه نماینده ایران کرد. 

این در حالی است که در تاریخ فوتبال جهان، بسیاری از گل ها در موقعیت مشابه به ثمر رسیده اند. همین موضوع ابهاماتی را در مورد صحت تصمیم داور سریلانکایی دیدار تیم های پرسپولیس و السد ایجاد کرد و اینکه گل به ثمر رسیده توسط بازیکن قطری، درست بوده یا خیر؟

هوشنگ نصیرزاده کارشناس داوری فوتبال در گفتگو با خبرنگار مهر با تاکید بر اینکه تصمیم داور برای مردود اعلام کردن گل به ثمر رسیده توسط بازیکنان السد قطر کاملا درست و قانونی بوده است، در مورد دلیل آن توضیح داد. 

وی در این زمینه گفت: تا ۱۰ سال پیش اگر بازیکنان حریف با سر به توپ دروازه بان حمله می کردند، داور نتایج این حمله را پذیرفته و اجازه ادامه بازی را می داد  اما اگر بازیکنان حریف با پا به توپ دروازه بان ضربه می زدند، داور آن را خطا اعلام می کرد. بعد از آن اما مقررات در این زمینه به ممنوعیت برای حمله با سر گسترش پیدا کرد. 

این کارشناس داوری ادامه داد: وقتی دروازه بان توپ را در دست دارد به نوعی مالک توپ به حساب می آید و این مالکیت تا زمانیکه توپ را برای ضربه زدن به آن، رها کند ادامه دارد. یعنی تا قبل از ضربه زدن به توپ، فرض بر این است که توپ همچنان در کنترل دروازه بان است. حتی اگر آن را به جلو پرتاب کند تا به آن ضربه بزند. 

«چرا در موارد مشابهی که در دیدارهای مختلف اتفاق افتاده، داور گل های به ثمر رسیده را پذیرفته است؟» نصیرزاده در پاسخ به این پرسش گفت: فقط در دو صورت مهاجم حریف می تواند بعد از رها کردن توپ توسط دروازه بان به آن ضربه بزند و آنهم زمانی است که دروازه بان توپ را با فاصله پرتاب می کند یا توپ را روی زمین قرار می هد. 

کارشناس داوری تاکید کرد: بر همین اساس داور سریلانکایی به درستی بازی خطرناک مهاجم السد قطر را اعلام کرد و گل غیرقانونی وی را هم نپذیرفت. 

نصیرزاده در ادامه در مورد پنالتی پرسپولیس در این مسابقه و اینکه آیا تصمیم داور در اعلام ضربه پنالتی باوجود خطا روی خط محوطه جریمه، گفت: به طور حتم بعدها صحنه ای که منجر به اعلام پنالتی برای پرسپولیس در دیدار برابر السد شد، در کلاس های داوری نمایش داده می شود و از شرکت کنندگان سئوال خواهد شد که این پنالتی درست بوده یا خیر؟ و قطعا همه باید به این پرسش پاسخ مثبت دهند.

وی در مورد دلیل این موضوع هم اینگونه توضیح داد: خط محوطه جریمه جزو همان محوطه به حساب می آید. اگر روی خط خطایی صورت بگیرد، گویا در خودِ محوطه انجام شده است و بنابراین باید اعلام پنالتی شود. 

هوشنگ نصیرزاده تاکید کرد که تصمیمات تعیین کننده داور سریلانکایی در دیدار تیم های پرسپولیس و السد درست بوده است. 

کد خبر 4419337

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha