۱۲ مهر ۱۳۹۷، ۱۱:۵۹

رئیس مجتمع آموزش عالی علوم انسانی:

قوانین فقهی گردشگری دینی تدوین شود

قوانین فقهی گردشگری دینی تدوین شود

همدان - رئیس مجتمع آموزش عالی علوم انسانی خواستار تدوین قوانین فقهی گردشگری دینی شد و گفت: باید به دنبال قوانین اخلاقی موثر و مروج گردشگری باشیم.

به گزارش خبرنگار مهر، علی حاجی‌ده‌آبادی پیش از ظهر پنج شنبه در همایش سفیران و نخبگان فرهنگی در همدان اظهار کرد: گردشگری مذهبی از ادبیات علمی خوبی برخوردار نیست و وظیفه داریم آن را به لحاظ علمی غنی کنیم.

وی بابیان اینکه اگر گردشگری مذهبی از ماهیت علمی برخوردار باشد غنی خواهد بود، گفت: هر کاری که برمبنای علم نباشد ثمره خوبی نخواهد داشت اما اگر ماهیت علمی داشته باشد اثرات خوبی برجای می‌گذارد.

رئیس مجتمع آموزش عالی علوم انسانی با ارائه تعریفی از گردشگری گفت: ارکان تشکیل دهنده گردشگری کوچ و مهاجرت است و می تواند درون وطنی و برون وطنی باشد.

وی بابیان اینکه اگر گردشگری را از یک منظر حقیقی و یک منظر مجازی مورد بحث قرار دهیم خیلی خوب است که به سمت گردشگری مجازی برویم، گفت: با کمک شبکه های اجتماعی می توان از گردشگری مذهبی در فضای مجازی بهره برد.

حاجی بابیان اینکه گردشگری مذهبی می تواند بازدید از مکان مذهبی، شرکت در مراسم مذهبی و یا حضور در کنار یک فرد مذهبی باشد که امروز به عنوان صنعت پر بازده دارای آثار بسیاری است و در همه کشورها به آن توجه می شود، گفت: گردشگری مذهبی می‌تواند موضوع احکام خمسه باشد.

وی بابیان اینکه در فقه نیز برخی از گردشگری‌ها واجب است که در این میان می‌توان به سفر حج اشاره کرد، گفت: حج برای افرادی که دارای تمکن مالی هستند واجب است.

وی بابیان اینکه برخی گردشگری ها مستحب و بعضی نیز مباح هستند کمااینکه گردشگری حرام هم وجود دارد، گفت: در فقه اسلامی قواعدی داریم که مسلمانان را تهدید می کند که برای مثال نباید اقدامی شود که غیر مسلمانان از مسلمانان متنفر شوند.

حاجی‌ده‌آبادی با بیان اینکه قاعده نفی سبیل سلوک ما را در گردشگری مذهبی تعریف می‌کند، افزود: رفتار و سلوک ما باید به گونه ای باشد که باعث جذب به اسلام شود.

وی با اشاره به اینکه برخورداری از زمینه گردشگری حق انسان است، گفت: در گردشگری بیشتر به مقوله تفریح توجه می‌شود که ما معتقدیم این نگاه دارای کاستی‌هایی است زیرا به موضوع حقوق بشر در آن یعنی حق بر دینداری توجه نشده است.  

وی ادامه داد: دولت ها وظیفه دارند از آثار تاریخی حفاظت کنند و تخریب آثار تاریخی سوریه توسط داعش از بین بردن حقوق انسانی است.

رئیس مجتمع آموزش عالی علوم انسانی تاکید کرد: باید امنیت گردشگران در تمام ابعاد رعایت شود و مجموعه ای از قوانین با همبستگی کشورهای مسلمان تدوین شود.

وی افزود: امروز به جای قوانین حقوقی باید دنبال قواعد اخلاقی باشیم که در توسعه گردشگری مذهبی موثر است.

کد خبر 4420578

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha