به گزارش خبرنگار مهر، هادی محمودنژاد ظهر شنبه در نشست خبری و در جمع اصحاب رسانه طی سخنانی با اشاره به برپایی موکب آستان مقدس حرم حضرت معصومه(س) در عمود ۱۰۸۰ در عراق همزمان با ایام اربعین حسینی(ع) عنوان کرد: ما به این مسئله هم توجه داریم که میزبان اصلی زائران اربعین، عراق است و برپایی موکب هم در راستای خدمترسانی بهتر به خیل میلیونی زائران صورت میگیرد.
وی در ادامه با اشاره به اینکه خدمات موکب به زائران در پنج بخش فرهنگی، انتظامی و حراست، درمانی، رفاه و فنی و مهندسی است، گفت: در بخش رفاهی در بخش اسکان، مهمانسرا، ایستگاه صلواتی، شست و شوی لباس، تعمیرات، خیاطی و کفاشی به زائران خدمات دهی میشود.
معاون اجرایی حرم حضرت معصومه(س) در ادامه افزود: در بخش اسکان خدمترسانی روزانه به ۵ هزار زائر برنامهریزی شده و در بخش مهمانسرا هم پیشبینی شده که طی ۱۰ روز برپایی موکب ۱۶۰ هزار نفر وعده غذایی بین زوار توزیع شود.
وی برپایی ایستگاه صلواتی، توزیع آب آشامیدنی و انواع نوشیدنی، استقرار نانوایی با پخت روزانه ۴ هزار عدد نان و تعبیه ۶۰ چشمه دستشویی و استقرار ۱۶ دستگاه لباسشویی را از دیگر خدمات پیشبینی شده برای زائران در موکب حرم حضرت معصومه(س) عنوان کرد.
محمودنژاد به خدمات بهداشتی و درمانی هم اشاره و عنوان کرد: بدین منظور نیروهای هلال احمر در محل موکب حضور دارند و همچنین پزشکان متخصص و عمومی هم به شکل شبانهروزی بیماران را ویزیت کرده و اقداماتی همچون عمل سرپایی، تزریقات و پانسمان را انجام میدهند و محلی هم به عنوان داروخانه تعبیه شده است.
تأمین امنیت روانی و جسمانی زائران
وی ادامه داد: در حوزه انتظامی و استحفاظی هم تیم امنیتی خبرهای از خادمان شکل گرفته که امنیت روانی و جسمانی زائران را تأمین میکنند و در این زمینه هم اقدامات و رایزنیهای خوبی با نیروهای امنیتی عراق صورت گرفته است.
معاون اجرایی حرم حضرت معصومه(س) گفت: در بخش فنی و مهندسی هم تیم ۲۲ نفره از مدتها قبل در عراق حضور دارند که در این دوره هزار و ۱۰۰ مترمربع به فضای مسقف موکب اضافه شده است و همچنین اقداماتی خوبی هم در راستای بهسازی موکب و ساختمانها و تکمیل آنها و همچنین ایستگاههای صلواتی صورت گرفته است.
وی بیان کرد: با توجه به مشکلاتی که در بخش تأمین آب وجود داشت امسال تلاشهای گستردهتری در راستای رفع این مشکل صورت گرفت و چاه کم عمقی هم برای برطرف کردن مشکل آب آشامیدنی حفر شده است.
محمودنژاد به برپایی قرارگاه اربعین ویژه زواری که در مسیر کربلا به قم سفر میکنند هم خبر داد و گفت: این قرارگاه در صحن جوادالائمه(ع) برپاست که روزانه ۷۰۰ نفر را از ساعت ۲۴ تا اذان صبح در زائرسرای کوثر اسکان میدهد و همچنین روزانه ۲ هزار غذا ببین زائران توزیع میشود.
وی با تأکید بر اینکه کلیه هزینههای موکب مردمی و با کمک خیرین است، ابراز داشت: هزینه ساخت و ابنیه موکب حدود هفتصد میلیون تومان و هزینههای خدمات رفاهی هم کمتر از یک میلیارد تومان پیشبینی شده است.
حضور ۲۰۰ خادم حرم حضرت معصومه(س) در موکب
در ادامه این نشست معاون فرهنگی آستان مقدس حرم حضرت معصومه(س) هم طی سخنانی با اشاره به برنامههای فرهنگی موکب، گفت: تلاش برای شناساندن نام و سیره حضرت معصومه(س)، تعریف موکب به عنوان پایگاه فرهنگی اهل بیت(ع) و مردمی بودن آن از جمله ویژگیهای شاخص و دارای اولویت موکب است.
حجت الاسلام صفر فلاحی هم با تأکید بر اینکه ما در عراق خود را مهمان دانسته و میزبان اصلی زائران را مردم عراق میدانیم، گفت: موکب آستان مقدس حرم حضرت معصومه(س) از ۲۸ مهرماه تا ۸ آبانماه در عراق به مدت ۱۰ روز بر پا است.
وی با اشاره به فعالیت حدود ۲۰۰ خادم حرم حضرت معصومه(س) در این موکب عنوان کرد: آمادهسازی حسینیه، اقامه نماز جماعت، برگزاری مراسم سخنرانی و مرثیه خوانی، اجرای برنامههای قرآنی و معنوی، برگزاری مجالس انس با قرآن، برگزاری نذرهای صلوات و ختم قرآن و همچنین حضور چهرههای قرآنی در موکب از جمله دیگر برنامههای فرهنگی است که در ایام اربعین به زائران ارائه میشود.
معاون فرهنگی آستان مقدس حرم حضرت معصومه(س) در ادامه با اشاره به اینکه برپایی نمایشگاه آشنایی با زندگانی حضرت معصومه(س) از اقداماتی است که برای اولین بار در موکب اجرا میشود، گفت: زیارت مجازی با محوریت زیارت حرم حضرت معصومه(س) و امام رضا(ع) هم از دیگر برنامهها است.
وی همچنین از حضور اصحاب رسانه در بخش رادیو و تلویزیون در موکب خبر داد و گفت: ۳۰ نفر از اصحاب رسانه در موکب حضور دارند تا در بخش ارائه خبر و مقاله و یادداشت به تولید محتوای رسانهای بپردازند.
نظر شما