خبرگزاری مهر، گروه استانها؛ صبح امروز یک شنبه هفتاد و نهمین جلسه شورای شهر تبریز بدون حضور شکور اکبرنژاد رئیس شورای شهر تبریز و به ریاست سونیا اندیش نائب رئیس این شورا در عمارت ساعت شهرداری تبریز برگزار شد.
در ابتدای جلسه، لایحه تعیین حسابرس برای سال های مالی ۹۶ و ۹۷ در صحن علنی شورای شهر تبریز مطرح شد.
نظارت کافی از سوی حسابرس حین انجام هزینه صورت گیرد
محمدباقر بهشتی رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورا در این خصوص گفت: واقعیت این است که باید نظارت کافی از سوی حسابرس حین انجام هزینه صورت گیرد لذا شورا باید به تعیین حسابرس بپردازد تا حسابرس به بررسی هزینه ها پرداخته و گزارش آن را به شورا تقدیم کند.
وی سپس گفت: شورا موظف است حسابرس واجد صلاحیت انتخاب کرده و او نیز عملکرد شهرداری را بررسی کرده و به شورا گزارش دهد. حسابرسان شهرهای مختلف، درجه های مختلفی دارند، درجه شهر تبریز ۱۲ است و باید بهترین مجموعه حسابرسی به عملکرد شهرداری رسیدگی کنند.
بهشتی سپس ادامه داد: باید کمیسیون برنامه و بودجه با حضور اعضای اصلی و علی البدل تشکیل شود. حسابرسی سال های ۹۲ تا پایان ۹۵ در حال انجام است. از این پس تمامی مسایل مربوط به انتخاب حسابرس در شهرداری و سازمان های زیر مجموعه آن باید توسط کمیته مربوطه انتخاب شود.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تبریز ادامه داد: با کمتر از مبلغ قرارداد سال ۹۵، قرارداد حسابرسی سال ۹۶و۹۷ را منعقد کرده ایم. مجموعه هزینه حسابرسی شهرداری و سازمان های تحت نظر شهرداری در سال ۹۷، در حدود ۶۵۰ میلیون تومان است. هزینه حسابرسی مجموعه شهرداری در سال جاری طبق دستورالعمل جدید اعمال خواهد شد.
انتخاب حسابرس توسط خود سازمانها قانونی نیست
غلامحسین مسعودی ریحان نیز در ادامه بررسی این لایحه گفت: متاسفانه سازمانها خودشان در سالهای گذشته برای خودشان حسابرس انتخاب کرده بودند اما امیدواریم این امر به صورت قانونی اجرا شود، زیرا بازرسی و حسابرسی از سازمانها و مناطق مهمترین کاری است که باید به آن دقت داشت.
وی افزود: نظارت دقیق بر عملکرد مالی شهرداری، رضایتمندی مردم را افزایش می دهد و باعث کاهش فساد و رانت در طول زمان خواهد شد.
مسعودی ریحان گفت: افزایش تعداد حسابرسین برای بررسی عملکرد مالی مجموعه شهرداری، شفافیت بیشتری را به عهده خواهد داشت.
میزان عوارض باید بر اساس وضعیت اقتصادی مردم اعمال شود
محمد اشرف نیا عضو شورای شهر تبریز نیز در این جلسه گفت: میزان عوارض باید بر اساس وضعیت اقتصادی مردم اعمال شود.
وی گفت: شهرداری با حفظ مسائل شهری، معماری و رعایت طرح تفصیلی، باید مردم را به سمت ساخت و ساز تشویق کند.
اشرف نیا ادامه داد: در حال حاضر وضعیت پروانه های ساخت و ساز در تبریز اسفناک است و دو شهرداری منطقه در کمتر از یک ماه گذشته، فقط ۷ پروانه ساخت و ساز صادر کرده اند.
شورای شهر باید بتواند در تمامی امور شهری، نظارت عالیه داشته باشد
کریم صادق زاده سخنگوی شورا در ادامه این جلسه اظهار کرد: مهم این است که هرینه ها در یک سال اخیر به صورت منطقی صورت گرفته است یا خیر، لذا نظارت عالی باید در مباحث درآمد و هزینه ها صورت گرفته و رضایت مردم هم جلب شود.
وی گفت: منظور از حسابرسی، اصلاح روش ها و کنترل منابع است که باید حسابرسین در این زمینه توجه ویژه داشته باشند. شورای شهر باید بتواند در تمامی امور شهری، نظارت عالیه داشته باشد.
صادق زاده ابراز داشت: رعایت حقوق شهروندی باید در اولویت وظایف مدیران باشد.
انتقاد از توسعه نامتوازن کلانشهر تبریز
عبدالله تقی پور دیگر عضو شورای شهر تبریز نیز در این جلسه با انتقاد از توسعه نامتناسب کلانشهر تبریز گفت: در چند دهه اخیر هیجاناتی به وجود آمده که شهر تبریز را به توسعه نامتناسب و نامتوازن هدایت کرده است.
وی ادامه داد: منطقه ولیعصر تبریز به دلیل تراکم جمعیت و شدت ساخت و ساز در حال انفجار است. باید یک تصمیم واحد بگیریم و تخفیفات در عوارض محلی و تخلفات ساختمانی را به صورت سالانه اعمال کنیم تا مردم سردرگم نشوند.
تقی پور همچنین افزود: اگر می خواهیم اقتصاد شهری را از قبل ساخت و ساز به سمت پویایی ببریم می توانیم به عنوان مثال ۷۰ درصد تخفیف در یک بازه ساختمانی اعمال کنیم.
وی گفت: بهتر است در مناطق کم برخوردار، تخفیفی برای تخلفات ساختمانی در نظر نگیریم.
گفتنی است در پایان، این لایحه مورد تصویب اعضای شورای شهر قرار گرفت.
نظر شما