۲۵ مهر ۱۳۹۷، ۱۳:۵۴

رییس شورای اسلامی مشهد:

مشوق های اقتصادی لازمه مشارکت مردم در بازآفرینی بافت فرسوده است

مشوق های اقتصادی لازمه مشارکت مردم در بازآفرینی بافت فرسوده است

مشهد- رییس شورای اسلامی مشهد گفت: باید بدانیم تا هنگامی که منفعت اقتصادی افراد مشارکت کننده در بازآفرینی بافت های فرسوده مشخص نشود مشارکت شکل نخواهد گرفت.

به گزارش خبرنگار مهر، محمد رضا حیدری ظهر چهارشنبه در همایش ملی باز آفرینی فضاهای شهری که در تالار شهر مشهد برگزار شد اظهار کرد: جریان مشارکت گریزی در جامعه ما یک نکته واضح است و کار تسهیل گران بیشتر به همین ابعاد اجتماعی و فرهنگی مرتبط می شود تا ابعاد فنی و عمرانی، لذا این موضوع باید ترویج و آموزش داده شود.

وی افزود: در ارزیابی که طی دو دهه به منظور یافتن جایگاه شهرداری در باز آفرینی انجام شده است، متوجه شدیم که مداخله مستقیم در باز آفرینی کارآیی نداشته است و نمونه های عینی آن بافت اطراف حرم، عامل و آبکوه است که شهردار نیز به آن ها اشاره کردند.

رییس شورای اسلامی مشهد تصریح کرد: یک دهه قبل مفهوم مشارکت وارد دستور کار باز آفرینی شد، اما در این حوزه نیز جز چند مورد نتوانستیم این فرهنگ را نهادینه کنیم.

وی با اشاره به تجربه شخصی اش در حوزه بافت فرسوده که به واسطه چند سال فعالیت در این حوزه به وجود آمده است، تاکید کرد: با توجه به تعریف مشارکت برای دستیابی به آن باید دو موضوع تحقق هدف خاص و منافع مشارکت کنندگان تامین شود. ما برای عملیاتی کردن مشارکت با موانع زیادی نظیر پرونده های زخمی مداخله مستقیم مواجه هستیم.

حیدری با بیان اینکه راهکار برای حل موانع وجود دارد اما عزم و اراده وجود ندارد، خاطر نشان کرد: مسئله بافت فرسوده یک موضوع بین بخشی است و نیاز است تا همه برای حل آن کمک کنند. به عنوان مثال در ساختار شهرداری سازمان باز آفرینی قبلا صرفا یک مجموعه حاشیه ای بوده که به آن توجه نمی شده است.

رییس شورای اسلامی مشهد با اشاره به موانع حوزه مشارکت، افزود: اولین مانع در حوزه مشارکت، مشکلات اقتصادی است چراکه مردم بر اساس کنش های عقلانی رفتار می کنند و تا هنگامی که منفعت اقتصادی همه افراد مشخص و تعریف شده نباشد، مشارکت شکل نخواهد گرفت.

وی ادامه داد : ما در شورای اسلامی مشهد وشهرداری حاضر هستیم که از منافع کوتاه مدت خود بگذریم و امکاناتی و مشوق هایی را فراهم کنیم که تا منفعت های اقتصادی تعریف شوند. تا سرمایه‌گذاری سود ده نباشد مردم به سمت سرمایه‌گذاری در این بخش جذب نمی شوند.

حیدری افزود: یکی از نکات دیگری که باید به آن توجه شود، معماری شهرسازی است. الگوریتم و سبک زندگی مردم در این فضاها باید لحاظ شود و برای مردم بیگانه نباشد. موانع زیادی در این راه وجود دارد و ما در حوزه سازمان باز آفرینی معتقد هستیم که باید به تجارب گذشته توجه ویژه ای داشته و با ایجاد انگیزه اقتصادی جریان اصلاح بافت فرسوده شهر را انجام دهیم.

کد خبر 4433071

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha