خبرگزاری مهر، گروه استانها- اعظم محبی: پاییز و برگ ریزان؛ مسیری زیبا و چشمنواز؛ راهی پیچ در پیچ در دل جنگل و شنیدن نغمه پرندگان. اینها بخشی از زیباییهایی است که در پیاده راه النگدره قابل لمس است.
تماشای درختان سر به فلک کشیده و نوازش نسیمی که با هر بار وزش، تازگی را برایت به همراه میآورد، همه و همه نشانههای یک مقصد رؤیایی است.
در خصوص پارک جنگلی النگدره میتوان گفت که مساحت آن حدود ۱۸۵ هکتار بوده و در پنج کیلومتری جنوب غربی شهر گرگان و در مسیر جاده ناهارخوران قرار دارد. این مکان با آب و هوایی کم نظیر، مکانی فوقالعاده برای بازدید به شمار میرود.
چندی پیش، جادهای که برای تردد خودروها در پارک جنگلی النگدره استفاده میشد در چند روز از ایام هفته به پیاده راه تبدیل شد که مورد استقبال مردم هم قرار گرفته است.
علاوه بر آن در النگدره پیاده راه چوبی هم توسط شهرداری ایجاد شده که طول آن هزار و ۵۰۰ متر است و با زیبایی بینظیرش توجه همگان را به خود جلب میکند.
در همین رابطه یک شهروند گرگانی به خبرنگار مهر گفت: پیاده راه النگدره بسیار زیبا و جالب است و من واقعاً از قدم زدن در آن لذت میبرم.
میلاد ابراهیمی دیگر شهروند گرگانی که مشغول پیادهروی در پیادهراه بود، به خبرنگار مهر گفت: هر روز در این مسیر پیادهروی کرده و شاهد استقبال گسترده مردم هستم.
وی افزود: مردم شهر به چنین فضایی نیاز داشتند و از اینکه چند روزی در النگدره تردد خودرو ممنوع شده کار فوقالعادهای بوده که اتفاق افتاده است.
تمجید نماینده ولی فقیه در گلستان از پیاده راه
کار شهرداری گرگان در پیاده راه النگدره مورد تمجید نماینده ولی فقیه در استان گلستان هم قرار گرفت به طوری که وی در نشستی که با شهرداری گرگان به مناسبت روز آتشنشانی داشت، از زحمات شهرداری در خصوص پیاده راه تشکر کرد.
اقدامات در شهر برای جذب گردشگری نیاز نیست بزرگ و با هزینه بالا باشد و میتوان با هزینههای کم اما هوشمندانه و هدفمند اتفاقات خوبی را رقم زدآیت الله سیدکاظم نورمفیدی با تقدیر از عملکرد شهرداری گرگان در این خصوص، گفت: اجرای طرح پیاده راه و همچنین طرح زوج و فرد در پارک جنگلی النگدره و ممنوعیت ورود خودرو در روزهای مشخص به این پارک، اقدام پسندیدهای است که جای تقدیر دارد.
وی اضافه کرد: من هم بارها در این منطقه پیادهروی کردهام و از اجرای این طرح خوشحال هستم زیرا اجرای این طرح یکی از خواستههای همه ما و مردم گرگان بوده است.
قدردانی مشاور وزیر امور خارجه از توسعه گردشگری در گرگان
علاوه بر نماینده ولی فقیه در استان، مشاور وزیر امور خارجه از اقدامات شهردار گرگان در جهت توسعه گردشگری در گرگان به ویژه اجرای پیادهراه در پارک جنگلی النگدره قدردانی کرد.
حسن قشقاوی در نشستی که با شهرداری گرگان در چهارم مهر داشت، گفت: من گرگان و گلستان را به خوبی میشناسم و بر این باور هستم که گرگان و گلستان بهترین جاذبه گردشگری را دارا است.
قشقاوی تصریح کرد: اقدامات در شهر برای جذب گردشگری نیاز نیست بزرگ و با هزینه بالا باشد و میتوان با هزینههای کم اما هوشمندانه و هدفمند اتفاقات خوبی را رقم زد.
پیاده راه النگدره یکی از زیباترین پیاده راهها در کشور است
در خصوص پیاده راه النگدره و ظرفیت گردشگری آن با رئیس شورای اسلامی شهر گرگان گفتگو کردیم، علی اصغر یوسفی به خبرنگار مهر گفت: پیاده راهی که اجرا شده یکی از زیباترین پیاده راهها در کشور است. راهی در دل جنگل با صدای آواز پرندگان که توانسته رضایت شهروندان را جلب کند.
وی افزود: طرح تکمیلی در کنار این پیاده راه این است که جاده النگدره در روزهای زوج از ساعت ۶ صبح تا ۶ عصر، مخصوص پیادهروی بوده و تردد ماشینها در آن زمان ممنوع است.
یوسفی ادامه داد: پیشنهادهایی از طرف شهروندان شده که این سه روز به پنج روز افزایش یابد و فقط پنجشنبه و جمعه یا تعطیلات رسمی تردد خودروها آزاد باشد. این طرح را هم مورد بررسی قرار خواهیم داد و اگر نظر اکثریت اعضای شورا و شهرداری مثبت باشد، تعداد روزها افزایش مییابد.
وی تصریح کرد: این طرح مورد توجه مسافرانی از اقصا نقاط ایران و حتی توریستهای خارجی قرار گرفته و از این مسیر در مصاحبهها و فضاهای مجازی استفاده کردند و این کار شورا و شهرداری را مورد تمجید قرار دادند.
پیاده راه به جذابیتهای النگدره افزوده است
یوسفی با بیان اینکه پروژه در دوره چهارم شورا شروع شده بود و در دوره پنجم به اتمام رسید، گفت: محور النگدره یکی از جاذبههای خوب گردشگری ما بوده که این پیاده راه به جذابیتهای آن افزوده است.
وی با اشاره به جشنواره «پاییز هزار رنگ» که در النگدره اجرا میشود، تصریح کرد: محور النگدره با محیط بسیار زیبا و درختان رنگارنگی که در فصل پاییز دارد بسیار چشمنواز بوده و به همراه پیاده راه که یک جاذبه گردشگری است یک بسته گردشگری را به وجود آورده است.
اهداف پروژه
شهردار گرگان هم در این خصوص به خبرنگار مهر گفت: جاده پیاده راه سلامت که با مصالح چوبی ساخته شده جزو معدود پیاده راههای منطبق با موضوعات طبیعی است که در کشور اجرا شده است.
هدف از اجرای این طرح استفاده بهتر شهروندان از ظرفیتهای گردشگری پارک جنگلی، فراهمسازی زمینه پیادهروی و افزایش سلامت شهروندان و حرکت به سمت شهر انسانمحور استعبدالرضا دادبود افزود: هدف از اجرای این طرح استفاده بهتر شهروندان از ظرفیتهای گردشگری پارک جنگلی، فراهمسازی زمینه پیادهروی و افزایش سلامت شهروندان و حرکت به سمت شهر انسانمحور است.
وی ادامه داد: همچنین در نظر داشتیم تا از تردد بیش از حد مردم در حوزههای خارج از منطقه پیادهروی (آسفالت و غیره)، جلوگیری کنیم تا فشار به خاک کاهش یابد؛ کاری که در کشورهای توسعه یافته برای تردد مردم در مناطق جنگلی انجام میشود و با این کار مردم میتوانند هم از ظرفیتهای مناطق طبیعی و جنگلی استفاده کنند و هم آسیبی به طبیعت نزنند.
نیازمند مساعدت استانی هستیم
شهردار گرگان با بیان اینکه برای اجرای این پروژه یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان هزینه شده، گفت: تا اینجای پروژه را شهرداری با هزینههای خود اجرا کرده است.
وی اضافه کرد: با توجه به اینکه حوزه ورزش و جوانان، برای ایجاد جاده سلامت اعتباراتی دارد، نامهای به استانداری نوشته و درخواست کردیم که اگر از این محل اعتباراتی پیشبینی شود شهرداری آمادگی دارد مجدداً سرمایهگذاری کرده و در نقاط دیگری از مناطق جنگلی و پارک النگدره نسبت به توسعه این کار اقدام کند.
دادبود تأکید کرد: نورپردازی این مسیر هم در دستور کار است و طوری اجرا خواهد شد که همخوان با طبیعت باشد.
دادبود تصریح کرد: ساعت پیاده راه به دلیل کوتاه شدن طول روز یک ساعت کمتر شده و فعلاً همان سه روز است.
وی بیان کرد: با توجه به جذابیتهایی که وجود دارد دانش آموزان زیادی از آنجا بازدید میکنند و تورهای زیادی به گرگان وارد میشوند.
شهردار گرگان تأکید کرد که طرح ایجاد پیاده راه با ضوابط مصوب پارک جنگلی النگدره مطابقت دارد.
ایجاد اماکنی در راستای سلامت مردم اقدام نیکویی است که باید برای آن ارزش قائل شد مخصوصاً در شهری مانند گرگان که فضای مناسب برای پیادهروی وجود ندارد.
البته اگر قرار است این پروژه ادامه یابد، شهرداری نباید این نکته را از نظر دور کند که تمام مسائل زیست محیطی طرح را در نظر گرفته و از مصالح بادوام استفاده کند.
نظر شما