خبرگزاری مهر، گروه استان ها: این روزها بیرجند حال و هوای دیگری دارد. مسجدها، مجالس روضه و حتی محافل کوچک خانوادگی سراسر بوی اربعین گرفته است. غروب که می شود دلت می گیرد. صدای مداحی هایی که از گوشه و کنار به گوش می رسد، عمق دلت را ریش ریش می کند. با خودت می گویی امسال هم مسافر حرمت نشدم آقا... . امسال هم حسرت نوای زیبای «قدم قدم با یک علم، ان شاءالله اربعین میام سمت حرم» بر دلم ماند. امسال هم برای زیارتت در انتظار می مانم تا موسم وصل یار برسد.
این روزها به هر شبستان که می روی، دلت به نجف و کربلا می رود. دلت ناخواسته هوای بین الحرمین و نجواهای «لبیک یا حسین(ع)» می کند. به راستی کاش ماهم کربلایی می شدیم. کاش می توانستیم اشک چشم را بر قدم های پیاده گره بزنیم، شاید امام مان شفاعت کند.
کمک هایی برای دیار عشق
آری، این روزها در کوچه به کوچه و خیابان به خیابان بیرجند غوغایی برپاست. هر کس به طریقی می خواهد در خدمت به زائران امام حسین (ع) شریک باشد. سری به سه راه اسدی بیرجند می زنیم. جایی که پایگاه جمع آوری کمک های مردمی فدک فعالیت می کند.
پایگاه را سراسر وسایل اهدایی به زائران اربعین پر کرده است. برنج، روغن، چای، حبوبات و دیگر مواد غذایی در یک سو و کتری، قابلمه، پتو و غیره در سویی دیگر ردیف به ردیف چیده شده اند.
مراجعه ها همچنان ادامه دارد و دقیقه ای تمامی ندارد. یکی وجه نقد برای خدمت به زائران اربعین هدیه می دهد و دیگری از لوازمی که مورد نیاز زائران می شود اهدا می کند.
بانویی جوان در حالی که بسته ای از مواد غذایی در دست دارد، در گوشه ای ایستاده است. به طرفش می روم اما گویی حلاوت دنیای درونی اش وی را از فضای بیرونی دور کرده است.
در تفکری عمیق فرو رفته و گویی در دل نجواهایی می کند. با صدای صلوات اعضای حاضر در پایگاه افکارش جمع می شود. با وی هم کلام می شوم.
آرزوی حرم یار به دلم مانده است
فاطمه درسا احمدی نام دارد و در گفت و گو با خبرنگار مهر می گوید: تا نطلبد، نمی توانی بروی. خوشا به حال کسانی که پای پیاده به زیارتش می روند.
بغضی می کند و می گوید: ۲۵ سال عمر دارم اما هنوز حسرت زیارت حرم یارم امام حسین(ع) به دلم مانده است.
وی که سعی می کند هُرم اشک هایش را فروکش کند، ادامه می دهد: هر سال با خودم عهد می بندم که اربعین به پابوس امام غربیم بروم اما سال دیگر می شود و من همچنان در راه مانده ام.
بغضش امان نمی دهد. صورتش را در لا به لای چادر مشکی اش مخفی می کند و بی صدا، کربلا را فریاد می زند.
خواسته ام در کربلا اجابت شد
کمی آن سو تر دختری جوان ایستاده و هماهنگ با صدای مداحی اشک می ریزد. به طرفش می روم و سلام می کنم.
رقیه عبدی که گویی کمک هایش را به پایگاه سپرده است در وصف حالات درونی اش می گوید: بزرگ ترین خواسته ام سال گذشته در حرم امام حسین(ع) اجابت شد.
صدایش به لرزه می افتد و می گوید: می خواستم امسال هم مراسم اربعین را در بین الحرمین باشم اما لیاقتم نبود.
وی با بیان اینکه امیدوارم این میزان کمک اندکم مورد قبول واقع شود، می افزاید: در راه اهل بیت جانم را هم فدا می کنم.
دارایی هایی که اهدا می شود
یکی دیگر از افراد حاضر در پایگاه هم در گفت و گو با خبرنگار مهر می گوید: سال گذشته در مراسم اربعین شرکت داشتم اما امسال یک تصادف، مانع رفتنم به کربلا شد.
رضا ادهمی با بیان اینکه تنها دارایی ام پنج عدد گوسفند است که در راه اهل بیت(ع) می دهم، می افزاید: امیدوارم در خدمت به امام حسین(ع) و زائرانش کوتاهی نکرده باشم.
دستی به موهایش می کشد. پیشانی پر از چین و چروکش را ماساژ می دهد. گویی بی قرار شده است بغض مردانه اش می ترکد و می گوید: کاش می توانستم من هم راهی کربلا شوم.
با نفس های بریده بیان می کند: وقتی شور و شوق دیگر زائران را می بینم... وقتی حرم امام حسین(ع) را در قاب تلویزیون می بینم دلم بدجور می شکند و هوایی می شود.
آرزویی که بر زمین ماند
در گوشه ای دیگر، مادر و دختری در سکوتی سنگین به اقلام جمع آوری شده می نگرند و گاه و بی گاه نفسی تازه می کنند.
دختر که گویی فاطمه نام دارد در پایین دست مادرش ایستاده و مرا می نگرد. در اولین صحبت هایشان به خبرنگار مهر می گوید: به نیابت از دختر خاله ام آمده ام تا مقداری وجه نقد برای خدمت به زائران اربعین اهدا کنم.
اشک هایش به آرامی از گوشه چشمانش می غلطند. صدایش نازک می شود و می گوید: دختر خاله ام آرزوی دیدن حرم امام حسین(ع) و شرکت در پیاده روی اربعین را داشت اما فرصتی برای اجابت خواسته اش پیدا نکرد.
وی با بیان اینکه دختر خاله ام را در حادثه تصادفی از دست داده ام، می افزاید: در حال حاضر هر ساله اندکی کمک می کنم تا شاید روح دخترخاله ام شاد شود.
برپایی ۳۵ موکب خدمت رسان در عراق
رئیس کمیته مشاکت های مردمی بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی در گفت و گو با خبرنگار مهر بیان کرد: در سال جاری ۳۵ موکب برای خدمت به زائران اربعین حسینی ساماندهی شده اند.
محمد تقی سعیدی با بیان اینکه ۹۰ کامیون این اقلام را به عراق منتقل می کنند، افزود: استقبال مردم در جمع آوری کمک های مردمی در سال جاری نسبت به سال گذشته ۱۵ درصد افزایش داشته ایم.
وی با اشاره به فعالیت موکب های خراسان جنوبی در کاظمین بیان کرد: تمام امکانات لازم برای رفع نیازهای یک زائر فراهم شده است.
سعیدی از برنامه ریزی برای اسکان روزانه ۲۰ هزار نفر خبر داد و افزود: همچنین برای هر وعده ۳۰ هزار پرس غذا توزیع خواهد شد.
وی ادامه داد: همچنین موکب های نان، تغذیه، بهداشتی، خدماتی و غیره بدون هیچ چشم داشتی به زائران اربعین خدمت می کنند.
اعزام ۱۲۰۰ نیروی خدماتی
رئیس کمیته مشاکت های مردمی بازسازی عتبات عالیات خراسان جنوبی بیان کرد: هزار و ۲۰۰ نیرو به عنوان خادم در مراسم اربعین خدمت رسانی می کنند که از این تعداد ۴۵ نفر بانوان هستند.
وی با اشاره به دیگر خدمات ارائه شده بیان کرد: احداث ۱۵۰ چشمه توالت و حمام در باب صاحب الزمان برنامه ریزی و عملیاتی شده است.
سعیدی با بیان اینکه زمزمه های اربعین در خراسان جنوبی از عاشورا آغاز شده است، افزود: از مردم خواستارم با هر توان و به هر شکلی که می توانند در این مراسم شرکت کنند.
اربعین، حرکتی عظیم برای روایت اخوت و وحدت مسلمانان است تا به جهانیان به اثبات برسد راه امام حسین(ع) ادامه دارد و شعله عشق اهل بیت(ع) تا ظهور حضرت مهدی(عج) خاموش نخواهد شد.
بدون شک اهمیت زیارت اربعین و زیبایی های حضور در کربلا در یادمان خواهد ماند و تا قیام و قیامت از این حماسه عظیم غافل نخواهیم ماند.
نظر شما