به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام علی راد عصر یکشنبه در نشست خبری سلسله همایشهای ملی الگوی زندگی عفیفانه با رویکرد اسلامی که در بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، اظهار کرد: امام رضا(ع) ملجأ عاطفی اسلام، جهان تشیع و مرجع علمی و پژوهشی است و آستان قدس رضوی بیش از سه دهه است که به امر آموزش و پژوهش اهتمام دارد.
وی با اشاره به اینکه بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در سال ۱۳۶۴ تأسیسشده و وابسته به شورای عالی آستان قدس رضوی است، ادامه داد: در حال حاضر ۸ گروه پژوهشی شامل مطالعات قرآنی، حدیث پژوهی، فقه و اصول، فرهنگ و سیره رضوی، انقلاب و تمدن نوین اسلامی، کلام و اندیشه اسلامی، تعلیم و تربیت اسلامی و اخلاق اسلامی، مشغول به فعالیتهای پژوهشی هستند.
حجتالاسلام راد افزود: بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی با ۱۲۰ پژوهشگر اعم از حوزویان و دانشگاهیان در مقطع کارشناسی ارشد و دکتری مشغول پژوهش است و این بنیاد در بهره بردن از استعدادهای حوزوی و دانشگاهی تحقق شعار «وحدت حوزه و دانشگاه» است.
رئیس نمایندگی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی تصریح کرد: سال ۱۳۹۶ را به دلیل تغییرات رویکردی و ساختاری، میتوان از نقاط عطف بنیاد برشمرد و در ساختار جدید بنیاد دارای یک پژوهشکده، اندیشکده و مرکز پژوهشهای تراثی است.
وی نگاه تمدنی به آموزههای اسلامی و فرهنگ اهلبیت(ع)، مشارکت و همافزایی با مراکز پژوهشی کشور و جذب آثار و طرحهای پژوهشی را از جمله فعالیتهای بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برشمرد و اعلام کرد که آمادگی لازم برای جذب ایدهها و آثار فاخر حوزویان و دانشگاهیان را داریم.
حجتالاسلام راد تأکید کرد: بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی به اقتضائات، نیازها و چالشهای نظام اسلامی جهان تشیع و تقریب مذاهب و تقریب ادیان ابراهیمی اهتمام جدی دارد و آماده گفتوگو با سایر مذاهب و پذیرای طرحها و ایدههای آنان است.
رئیس نمایندگی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی با اشاره به اینکه همچنین ارتباط با مراجع عظام تقلید و اخذ راهبرد از مراجع، حفظ ارتباط با حوزه علمیه قم و استفاده از ظرفیت نخبگان حوزوی از موضوعات مدنظر بنیاد است، عنوان کرد: این بنیاد شعارش را در ده سال آینده دستیابی به مرجعیت دینی در حوزه دینپژوهی قرار داده و این مهم مرهون آیندهنگری دقیق تولیت محترم آستان قدس رضوی است که با تأسیس معاونت علمی به مجموعههای آموزشی و پژوهشی تحول جدیدی بخشیدند.
وی خاطرنشان کرد: عفاف با تهدیدات جدی روبهرو است و در فضای مجازی و حقیقی شاهد افول عفاف و به دنبال آن حجاب هستیم و هجمه اخلاقی غرب تمامی بنیانهای فرهنگی و تمدنی ایران را نشانه رفته و سرمایهگذاری سنگینی در این زمینه میکند.
حجتالاسلام راد گفت: رسالت دینی بنیاد در رویکرد جدید ورود به چالشهای فراروی فرهنگ اسلامی و نظام اسلامی است و در عفاف گفتمان قالب در سطح مدیران شکل نگرفته است و به دنبال این هستیم با برگزاری همایش «الگوی مفهومی عفاف جنسی» شاهد پیشرفت چشمگیری باشیم.
نظر شما