به گزارش خبرنگار مهر به نقل از رویترز، روز سهشنبه، مدیر اجرایی ارشد آژانس بینالمللی انرژی (آیایاِی) گفت که قیمتهای بالای نفت به مشتریان آسیب میرساند و همچنین میتواند تاثیرات منفی برای تولیدکنندگان به همراه داشته باشد.
اقتصادهای مهم آسیا نظیر هند و اندونزی، امسال از قیمت بالا نفت خام آسیب دیدهاند. هرچند قیمتهای نفت در ماه جاری به شدت افت کردند، اما همچنان ۱۵ درصد از ابتدای سال بالاترند.
هزینه واردات سوخت به علت سقوط ارزهای بازارهای درحال ظهور در برابر دلار، گرانتر هم شده است. این باعث افت رشد اقتصادی و حتی اعتراضاتی در هند شده است که کنترل قیمت سوخت توسط دولت را به همراه داشته است.
فاتح بیرول، رییس آژانس بینالمللی انرژی، در کنفرانس انرژی سنگاپور گفت: کسری بودجه جاری بسیاری از کشورها تحت تاثیر قیمتهای بالای نفت بوده است.
او گفت: در حال حاضر دو عامل بر رشد جهانی تقاضای نفت فشار میآورند. یکی بالا بودن قیمت نفت که در بسیاری از کشورها به طور مستقیم باعث بالارفتن قیمتهای مصرفکننده شده است و عامل دوم کند شدن رشد اقتصادی جهان است.
او ادامه داد: تاثیر قیمتهای بالای نفت در آسیای جنوب شرقی پررنگتر خواهد بود، چراکه تقاضا به سرعت در حال رشد است اما افت تولید باعث شده است که این منطقه به واردکننده خالص نفت، گاز و زغالسنگ تبدیل شود.
بیرول گفت: علیرغم احتمال کند شدن رشد اقتصادی جهان، چشمانداز کلی مصرف سوخت نشان میدهد که مصرف به طور مداوم رشد خواهد کرد. تقاضای نفت در جهان حتی با وجود ظهور خودروهای الکتریکی به رشد خود ادامه خواهد داد چراکه صنایع پتروشیمی و صنایع هوایی بیشترین مصرف را به خود اختصاص خواهند داد.
نظر شما