به گزارش خبرنگار مهر، حسین سعدالدین ظهر چهارشنبه در نشست خبری با حضور خبرنگاران و اصحاب رسانه ضمن بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون یک هزار و ۴۶ پرونده به تعزیرات حکومتی شاهرود واردشده است، ابراز داشت: از این میزان به یک هزار و ۴۵ مورد پرونده رسیدگی شد که با توجه به وجود ۲۰ پرونده از سال قبل در حال حاضر ۱۹ پرونده دیگر در این سازمان باقیمانده است.
وی افزود: در همین مدت مشابه سال گذشته ۸۴۲ پرونده به تعزیرات حکومتی وارد و از این میزان ۷۸۶پرونده مختومه شد که در مقایسه با امسال آمار پروندههای تعزیرات حکومتی شاهرود رشد ۲۰ درصدی را نشان میدهد.
تشدید نظارت ها بر قاچاق کالا
رئیس اداره تعزیرات حکومتی شاهرود بابیان اینکه از میزان پروندههای امسال ۸۱۸ پرونده کالا و خدمات، ۹۵ پرونده قاچاق و ۱۳۳پرونده به بهداشت و درمان را شامل میشود، ابراز داشت: در حوزه قاچاق پروندههای سال گذشته ۵۸ مورد بود که افزایش تعداد پروندهای امسال بهواسطه تشدید نظارت نیروی انتظامی مبنی بر حمایت از کالای ایرانی در پاسگاه شهید نوری شاهرود بوده است.
سعدالدین بابیان اینکه عملکرد تعزیرات در بحث قاچاق ۱۰۱ درصد یعنی یک درصد بالاتری از حد مطلوب است، تصریح کرد: میزان محکومیت متخلفان در دو ناحیه شاهرود و میامی ۱۹ میلیارد و ۵۱۳ میلیون و ۹۴۶ هزار ریال است که این رقم در سال گذشته ۱۲ میلیارد ریال را شامل میشود.
وی در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر درباره انتظار مردم از تعزیرات، توضیح داد: تعزیرات حکومتی یک دادگاه است و مسئولیت نظارتی ندارد و در حقیقت قوه قضائیه کوچک در بدنه وزارت دادگستری محسوب میشود که به تخلفات اقتصادی، قاچاق و بهداشت و درمان رسیدگی میکند.
بالای ۱۰ هزار تومان خرید ارائه برگ خرید الزامی است
رئیس اداره تعزیرات حکومتی شاهرود بابیان اینکه مطلوب میانگین رسیدگی به پروندههای این سازمان ۱۵ روز است، ابراز داشت: از ابتدای سال جاری تاکنون میانگین رسیدگی به پروندههای کالا و خدمات هفت روز، به است و درمان شش روز و قاچاق ۵۵ روز بوده است و این درحالیکه این رقم در سال گذشته برای پروندههای کالا و خدمات ۲۰ روز، بهداشت و درمان ۲۱ روز و قاچاق ۸۵ روز را شامل میشود.
سعدالدین در ادامه تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون در حوزه کالا و خدمات عدم درج قیمت ۲۵۵ پرونده، عدم ارائه فاکتور ۱۵۵ مورد، گرانفروشی ۱۳۲ مورد، تقلب ۱۲۲ مورد، کمفروشی ۴۱ مورد در بحث قاچاق نگهداری کالای قاچاق ۳۲ مورد، حمل کالای قاچاق ۳۳ مورد، مباشرت در قاچاق ۱۷ مورد و در بهداشت و درمان ۸۱ پرونده در عرضه کالای غیربهداشتی، عدم رعایت مقررات بهداشت محیطی ۴۲ مورد پروندهها را شامل میشود.
وی افزود: واحدهای صنفی طبق ماده ۶۶ نظام صنفی برای ارائه کالاهایی باقیمت بالاتری از ۱۰ هزار تومان موظف به ارائه فاکتور هستند برای جلوگیری از تخلفات باید فرهنگسازی مناسب صورت گیرد و معتقدیم عدم آگاهی از قوانین باعث بروز تخلفات صنفی میشود.
۹۹ درصد کشفیات قاچاق خودروهای گذری
رئیس اداره تعزیرات حکومتی شاهرود بابیان اینکه اتاق اصناف موظف به ارائه آموزش و آگاهی به واحدهای صنفی است، ابراز داشت: در نشست با معدن و تجارت شهرستان دو برنامه در دستور کار قرار دارد نخست تثبیت قیمتها برای جلوگیری از ایجاد بازار سیاه و سپس الزامی شدن ارائه فاکتور برای واحدهای خدماتی که بهنوعی با مردم سروکار دارند و درنهایت آموزش کافی و ارائه قوانینی در بخش مشاغل خدماتی به نفع مردم و واحدهای صنفی باشند دنبال میشود.
سعدالدین بابیان اینکه بیشترین فراوانی قاچاق را در لوازمیدکی، چوب و سیگار گزارششده است، تصریح کرد: محموله سیگار از تهران به مقصد یکی از شهرهای همجوار در حال حمل بود که توسط پاسگاه شهید نوری شاهرود کشف شد ارزش این پرونده ۸۰۰میلیون تومان برآورد شد و این پرونده درحالیکه رسیدگی است
وی بابیان اینکه مبنای ارزشگذاری در صدور یک حکم گمرک است، افزود: بالغبر ۹۹ درصد قاچاق کشفشده مربوط به خودروهای عبوری است و شاید یک درصد آن را موردی داخل شهرستان تشکیل دهد و بیشترین کشفیات شعب گلوگاهی را شامل میشود.
۸۰۳ فقره پرونده مختومه شد
رئیس اداره تعزیرات حکومتی شاهرود در پاسخ به این پرسش که آمارها در حوزه میامی چگونه است، ابراز داشت: با توجه به اینکه شهرستان میامی دارای اداره مستقلی نیست بهصورت نمایندگی و حضور بازرس بهصورت هفتگی پایش میشود که در این شهرستان آمار پروندههای تعزیراتی بسیار پایین است.
سعدالدین بابیان اینکه میزان وصولی پروندهها دو میلیارد و ۱۸ میلیون و ۹۲۳هزار ریال است، تصریح کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون ۸۳۴ فقره پرونده وارد اجرای احکام تعزیرات شد و از این تعداد ۸۰۳ مورد مختومه اعلامشده است که در مقایسه با سال گذشته ۶۹۳ پرونده وارد و ۶۷۰ پرونده مورد رسیدگی قرار گرفت.
وی افزود: در مورد میانگین صور رأی اجرای احکام امسال در بخش کالا و خدمات شش روز، بهداشت و درمان پنج روز و قاچاق کالا ۵۴ روز را شامل میشود و این درحالیکه این رقم سال گذشته در بخش کالا و خدمات ۲۴ روز، بهداشت و درمان ۳۱ روز و قاچاق کالا ۱۰۰ روز گزارششده است.
هدفمند شدن گشتهای بازرسی
رئیس اداره تعزیرات حکومتی شاهرود ضمن بیان اینکه با هدفمند شدن گشتهای مشترک بازرسیها بهصورت روزانه انجام میشود، ابراز داشت: در حوزه احتکار دو پرونده به ارزش ۱۲ میلیارد ریال در جریان است که یکی از آنها منجر به صدور رأی شد و مورد دوم در مرحله اجرا قرار دارد و بیشتر این احتکارها لوازمخانگی را شامل میشود.
سعدالدین بابیان اینکه شاهرود تنها شعبه رسیدگی تعزیرات حکومتی با دو شعبه بدوی در سطح استان است، تصریح کرد: در اجرای ماده ۱۸ رسیدگی به تخلفات ارگانهای دولتی نیز در حیطه رسیدگی تعزیرات حکومتی است که به یک مورد پیامک متنی در شعبه سمنان رسیدگی و پرونده مختومه شد.
وی افزود: یکی از چالشهای موجود در اداره تعزیرات نبود کارشناسان خبره در سطح استان سمنان است و در مواردی برخی پروندهها ناگزیر به تهران ارجاع شد که اگر کارشناسان خبره در هر اموری وجود داشته باشند روند رسیدگی به پروندهها سریعتر و رأیهای خوبی نیز در قبال آنها صادر میشود.
به گزارش خبرنگار مهر پنجم لغایت ۱۱ آبان ماه به نام هفته تعزیرات حکومتی با شعار امسال این سازمان تعزیرات حکومتی، مردم، مبارزه با تخلفات اقتصادی نامگذاری شده است و این سازمان ۲۴ سال قدمت دارد.
نظر شما