به گزارش خبرگزاری مهر، احمدرضا خزاعی افزود: عراقی ها با ۱۳۹۰ نفر بیشترین تعداد مستمری بگیران خارجی در کشور را تشکیل می دهند و اتباع افغانستان با ۹۰۳ نفر و هندوستانی ها با ۱۲۶ نفر در رتبه های دوم و سوم تعداد مستمری بگیران غیرایرانی این سازمان هستند.
وی اظهار داشت: در میان مستمری بگیران خارجی تامین اجتماعی، اتباع کشورهای پاکستان، بنگلادش، آلمان، ترکیه، آمریکا، آذربایجان، انگلستان، ایتالیا، فیلیپین، لبنان، فرانسه، هلند، کویت، کانادا، سوئیس، ژاپن و مالزی نیز قرار دارند.
مدیر کل اتباع سازمان تامین اجتماعی گفت: اتباع خارجی مجاز از بدو شروع به کار، حق برخورداری از خدمات و تعهدات تامین اجتماعی را دارند و هیچ فرقی بین اتباع خارجی و ایرانی در کشور برای برخورداری از خدمات تامین اجتماعی وجود ندارد؛ آنان با داشتن پروانه کار و فعالیت در کارگاه های مشمول قانون تأمین اجتماعی مشمول بیمه اجباری بوده و کارفرمایان موظف به ارسال لیست آنان و پرداخت حق بیمه مربوطه هستند و سایر اتباع خارجی مجاز در کشور که شاغل نیستند میتوانند به صورت اختیاری خود را بیمه کنند.
وی افزود: ماده ۵ قانون تأمین اجتماعی که در سال ۱۳۵۴ تصویب شده، بیمه اتباع خارجی را همانند اتباع ایرانی در نظر گرفته؛ یعنی قانون تأمین اجتماعی هیچ فرقی بین شهروند ایرانی و خارجی برای دریافت خدمات قائل نشده است.
خزاعی افزود: این ویژگی، از سال ۱۳۵۴ تا ۱۳۹۴، (طی ۴۰ سال) مغفول مانده بود و فقط ۳ هزار و ۳۰۰ بیمه شده تبعه خارجی در ایران وجود داشته است.
وی گفت: با تشکیل اداره کل اتباع سازمان تامین اجتماعی در سال ۱۳۹۴ این موضوع مورد توجه جدی قرار گرفت به طوری که امروز نزدیک به ۴۲ هزار و ۵۰۰ نفر بیمه شده اصلی تبعه خارجی در داخل ایران تحت پوشش خدمات تأمین اجتماعی قرار گرفته اند که با احتساب افراد تبعی خود جمعیتی بالغ بر ۸۲ هزار نفر را شامل می شوند.
نظر شما