به گزارش خبرنگار مهر ، غلامحسین حیدری امروز طی نشستی مطبوعاتی در پاسخ به سئوال خبرنگار مهر ، تعداد دانش آموزان ایرانی کشور امارات را 6 هزار و دانش آموزان ویتنامی را 5 نفر اعلام کرد.
این مقام مسئول از تحصیل حدود 20 هزار دانش آموز در مدارس خارج از کشور و سیاست توسعه این مراکز آموزشی خبر داد و در ارائه دلیل این امر گفت: "همیشه مهمان خانه منازل باید شکیل تر از اتاق های معمولی باشد و مدارس ایرانی خارج از کشور نیز در حکم مهمان خانه های ما به شمار می روند."
وی تاکید کرد: از 15 سال پیش تا کنون سرفصل های عمرانی مدارس خارج از کشور به فراموشی سپرده شده و بودجه ای به این منظور اختصاص نیافته بود اما قرار دادن 400 هزار جلد کتاب درسی به زبان فارس در تاجیکستان ، سازش نامه تاسیس مرکز تربیت معلم در کابل افغانستان ، اعتبار 400 میلیون تومانی ستاد بازسازی افغانستان و تخصیص 300 میلیون اعتبار تالیف و چاپ همکاری دو وزارتخانه آموزش و پرورش ایران و افغانستان به منظور کامپیوتری کردن سیتم مدارس آن کشور از جمله فعالیت های انجام شده در جهت رسیدن به این اهداف بوده است.
حیدری در پاسخ به سئوال خبرنگاران مبنی بر اینکه "آیا چراغی که بر خانه رواست بر مساجد حرام است یا خیر" ، گفت: اعتبار بخشی به آبروی مدارس خارج از کشور به دانش آموزان ایرانی لطمه ای وارد نمی سازد.
وی در مورد تمایل نداشتن دانش آموزان ایرانی خارج از کشور به مدارس ایرانی این نظریه را رد کرد و افزود: مدارک تحصیلی ایرانی تا مقطع دیپلم برای تمام کشورها قابل قبول است و نیازی به تطبیق سازی ندارد.
معاون توسعه مشارکتهای مردمی وزارت آموزش و پرورش در ادامه سهم مشارکتهای غیر دولتی مدارس پاکستانی را حدود 40درصد و مدارس ژاپنی را 50 درصد عنوان کرد و ادامه داد: کلیساها امور 30 درصد مدارس ، کره ای ها 70 درصد و شهرداریها 80 درصد امور مربوط به مدارس را برعهده دارند.
حیدری اضافه کرد: بر اساس مصوبات شوراهای آموزش و پرورش مجلس (مصوب سال 72 در مجلس شورای اسلامی) ، شهرداریهای کشور تا 5 درصد عوارض خود را به ساخت مدارس اختصاص می دادند.
وی ادامه داد: این در حالی است که از امسال واژه " تا " از ایی قانون برداشته شده و با این حساب شهرداری ها می توانند رقم قابل قبولی برای ساخت مدارس اختصاص دهند.
این مقام مسئول از تحولات پرداخت وام به مدارس غیر دولتی خبر داد و افزود: این رقم به 22میلیارد تومان رسیده و برا ساس آخرین تصمیمات " طرح رافع" (کمک به مدارس مناطق محروم ) به 4/3میلیارد تومان رسیده وهر یک از مدرسان مناطق محروم می توانند 3نفر را به طور رایگان در مدارس غیر انتفاعی محروم ثبت نام کنند .
حیدری ، تعداد مدارس شبانه روزی دوره های راهنمایی و متوسطه را یک هزار و 850 باب عنوان کرد و گفت: هنوز به مدارس بیشتری نیاز داریم.
وی در این باره به اعتبار 186 میلیارد ریالی توسعه مدارس شبانه روزی اشاره کرد و افزود: امسال 500 روحانی در مناطق محروم به فعالیت آموزشی می پردازند.
معاون مشارکت های مردمی وزارت آموزش و پرورش رقم دریافتی این روحانیان را مانند سایر معلمان عنوان کرد و ادامه داد: به این ترتیب نیازهای دینی روستاهای دور افتاده نیز تامین خواهد شد.
نظر شما