۴ آذر ۱۳۹۷، ۱۰:۳۶

ایرج اسکندری در گفتگو با مهر:

هنر بدون پیوند با گذشته زنده نمی‌ماند/ تعریف هنر و هنرمند انقلابی

هنر بدون پیوند با گذشته زنده نمی‌ماند/ تعریف هنر و هنرمند انقلابی

ایرج اسکندری هنرمند نقاش معتقدست هنر بدون پیوند با گذشته و سنت‌ها نمی تواند به حیات خود ادامه دهد و نشانه‌هایی از این تفکر در هر اثر وی قابل مشاهده است.

ایرج اسکندری نقاش پیشکسوت که این روزها نمایشگاه «حکایت شیرین» او در گالری ساربان برپاست درباره این نمایشگاه به خبرنگار مهر گفت: در دهه ۶۰ که دهه اول انقلاب اسلامی است مجموعه کارهایی داشتم که بیشتر با موضوع جنگ و دفاع مقدس بود، اما از آغاز دهه ۷۰ فعالیت‌ها و تجربه های جدیدی داشتم که بیشتر با تکسچر همراه بود و سابقه تکنیکی که در نمایشگاه «حکایت شیرین» استفاده کردم به دهه ۷۰ برمی‌گردد و این مجموعه در ادامه تجربه‌هایی است که پیش از این در قالب ۶ نمایشگاه انفرادی نیز به نمایش گذاشته شده است.

به گفته وی، پیش از نمایشگاه «حکایت شیرین»، در سال ۹۳ مجموعه کارهای او به همراه کارهای کاظم چلیپا با عنوان مروری بر آثار این ۲ هنرمند به مدت سه ماه در موزه هنرهای معاصر تهران به نمایش گذاشته شده بود.

این هنرمند نقاش درباره آثار نمایشگاه «حکایت شیرین» توضیح داد: آثار این نمایشگاه شامل چند مجموعه است که هر مجموعه تعداد مشخصی تابلو دارد مثلا مجموعه «خسرو و شیرین» شامل ۱۳ تابلو است که در این نمایشگاه ۱۱ تابلوی آن به نمایش گذاشته شده است و ۲ اثر دیگر در دهمین حراج تهران حضور خواهد داشت. مجموعه دیگر شامل ۱۲ تابلو است که «منطقه البروج» نام دارد و مجموعه «چهار فصل» و «پنجره ها» نیز به نمایش گذاشته شده است. این آثار همگی با متریال مختلف و با تکنیک ترکیب مواد کار شده است.

هنر بدون پیوند با گذشته و سنت‌ها نمی تواند به حیات خودش ادامه دهد

وی درباره اینکه چرا در هر مجموعه از مواد مختلفی استفاده شده است، بیان کرد: استفاده از آینه و متریال سنتی در این کارها با این هدف انجام شده است تا آثار را با سنت هایی کهن چون آینه کاری مرتبط کنم. من اعتقاد دارم هنر بدون پیوند با گذشته و سنت‌ها نمی تواند به حیات خودش ادامه دهد و نشانه هایی از این تفکر در هر اثر من قابل مشاهده است و باز نیز این کار را ادامه می دهم.

هنر در شرایط امروز باید سامان دهنده اوضاع باشد

این هنرمند انقلابی در ارزیابی هنر و هنرمند انقلاب در سال های اخیر به خبرنگار مهر گفت: هنرمند خودش را با شرایط روز هماهنگ می کند و به اعتقاد من امروز در شرایطی هستیم که باید فضا آرام و سامان‌دهی شود و هنر نیز باید ویژگی های این سامان‌دهی را داشته باشد. در حقیقت هنر یک وظیفه اصلی دارد و باید به خود هنر برسیم. به نظر من هنر به تنهایی شخصیت مستقلی دارد و خودش طالب حقیقت است.

وی ادامه داد: هر هنرمند می تواند با دریافت هایی که دارد کارش را انجام دهد، اما در هر حال من فکر می‌کنم هنرمند همیشه انقلابی است و اینطور نیست که اگر هنرمندی صرفا در خدمت انقلاب بود، انقلابی شمرده می شود. به نظر من، یکی از خصلت‌های هنرمند، انقلابی بودن او است. هنرمند دایم در حال خلق آثار است، به همین دلیل هنرمند فطرتاً انقلابی است.

رونمایی از فیلم پرتره و کتاب خاطرات اسکندری

اسکندری در پایان از نمایش فیلم «زروان» که پرتره ای درباره زندگی و آثار این هنرمند است و رونمایی کتاب خاطراتش در آینده ای نزدیک خبر داد.

به گزارش مهر، فیلم «زُروان» به تهیه کنندگی و کارگردانی فرانک آرتا و پرتره ای درباره زندگی و آثار استاد ایرج اسکندری است. عوامل این فیلم عبارتند از: پژوهشگر و کارگردان فرانک آرتا، تصویر ‌و صدا محمدرضا دلشاد، تدوین و صداگذاری دنیا چهرازی، تهیه کننده: فرانک آرتا با حمایت انجمن سینمای جوانان ایران. همچنین کتاب خاطرات ایرج اسکندری توسط انتشارات مجله تندیس منتشر خواهد شد.

نمایشگاه «حکایت شیرین» شامل آثار ایرج اسکندری تا ۵ آذرماه در گالری ساربان به نشانی خیابان سهروردی شمالی، خیابان هویزه غربی، نبش شهید یوسفی پلاک ۱۳۰ برپا خواهد بود.

کد خبر 4466022

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha