به گزارش خبرگزاری مهر، نشست اتحادیه جهانی علمای مقاومت امروز دوشنبه در هتل پارسیان آزادی برگزار شد.
در این نشست، مولوی خیرالله از علمای اهل سنت ایران گفت: مسئله قدس با وجود شیطنت های تکفیریها در منطقه برای انحراف افکار عمومی، همچنان مسئله نخست جهان اسلام است و تا پاکسازی قدس هم مسئله نخست باقی خواهد ماند.
وی با اشاره به اینکه امروز امریکا ابزاری در دست صهیونیستهاست، اظهار کرد: صهیونیستها برای همراه سازی همه یهودیها از واژه «یهود» استفاده می کنند.
مولوی خیرالله با یادآوری اینکه روز قدس روز مقابله با سیطره ابرقدرتهاست، گفت: راهبردهایی که برای تقویت مقاومت می شود اراده داد عبارتند از؛ تاکید بر اسلام اصیل و طرح مجدد اسلام به عنوان مجموعه ای کامل.
۲ شرط قرآن برای پیروزی مسلمانان
محمد یعقوبی از علمای اهل سنت کشورمان گفت: اگر بناست که مسلمانان در مسیر حرکت خود به پیروزی برسند، باید دو شرط قرآنی را در نظر بگیرند؛ اول، اهل مقاومت نباید بترسند و دوم اینکه غمگین نشوند.
وی افزود: در نتیجه اگر بندگان خدا امید به نصرت خدا داشته باشند، یقینا پیروز خواهند شد و در این مسیر، مهمترین عامل در نیل به نصرت، خالص کردن نیت برای خداست.
فلسطین با مقاومت مردمی آزاد می شود نه به دست ارتشها
همچنین شیخ عبدالجلیل از رهبران جماعت زیتونیه تونس با تأکید بر اینکه اندیشمندان مسلمان باید بر مسئله وحدت تمرکز داشته باشند، گفت: قرآن به وحدت، حول محور پیامبران تاکید می کند.
وی افزود: خاورشناسان فهمیدهاند که برای تضعیف مقاومت باید جنگ را به میان مسلمانان بکشانند.
شیخ عبدالجلیل گفت: آزادی فلسطین و قدس یکی از اهداف جهان اسلام است و دست کشیدن از آن خیانت است، اما این آزادسازی از طریق ارتشها نخواهد بود بلکه از طریق مقاومت مردم فلسطین و لبنان خواهد بود.
علمای مسلمان به مسئولیت خود در قبال فلسطین عمل کنند
شیخ علی یاسین از علما عراقی شرکتکننده در کنفرانس هم گفت: خدا بر علما واجب کرده است که به مسئولیت خود در قبال فلسطین عمل کنند.
وی با یاداوری فتوای شیخ کاشف الغطا مبنی بر حرمت فروش زمین به صهیونیستها اظهار کرد: علما مسئولیت دارند مردم را برای ازادی فلسطین برانگیزانند.
شیخ علی یاسین با اشاره به اینکه ایران حمایتهای خود را از فلسطین بدون در نظر گرفتن گرایشهای مذهبی ادامه می دهد، گفت: جا دارد در این نشست از مظلومیت کودکان یمنی هم یاد کنیم.
۴۰میلیون نفر در کشورهای اسلامی به شیخ زکزاکی اقتدا کرده اند
همچنین نماینده شیخ زکزاکی نیز که در نشست، حضور یافته بود، خاطرنشان کرد: چهل میلیون نفر در کشورهای اسلامی به شیخ زکزاکی اقتدا کرده اند.
وی با اشاره به اینکه شیخ زکزاکی سه تن از فرزندان خود را در روز قدس سال ۲۰۱۴ به جهان اسلام اهدا کرد، گفت: الان سه سال است که ایشان در زندان است و کسی نامی از ایشان نمی برد و شایسته است که اینجا نام ایشان برده شود.
نماینده شیخ زکزاکی گفت: جبهه نخست مسلمانان قدس است، اما ایا نباید درباره مسلمانان مظلوم نیجریه صحبت کرد که ۶۰ نفر آنان در راهپیمایی اربعین امسال به شهادت رسیدند؟
جای هنر در تبیین مقاومت خالی است
همچنین ناصر دارابی هم که در این نشست حضور یافته بود، گفت: جای خالی هنر در تبیین مقاومت احساس می شود.
وی خاطرنشان کرد: بعد از جنگ ۳۳ روزه در سال ۲۰۰۶ خدمت شیخ نعیم قاسم رسیدیم و حوزه های مطالعاتی را برای کودکان و نوجوانان به ایشان معرفی کردیم و ایشان سفارشهایی کردند که منجر به راه اندازی کتابخانه ای مجهز شد.
دارابی بر ضرورت استفاده از ابزارهای فرهنگی و هنری در تبیین مقاومت تاکید کرد.
همچنین حجت الاسلام سید محمد هادی از علمای افغانستان گفت: نمونه کامل مقاومت در عصر ما امام خمینی(ره) است.
وی افزود: در افغانستان هم صد سال پیش علما در برابر انگلیس قیام کردند.
سید محمد هادی گفت: مردم افغانستان هرگز فلسطین را فراموش نکرده اند و از سالها پیش کمکهای نقدی جمع آوری کرده و به علاوه خونهای اهدایی به فلسطین می فرستادند.
این عالم افغانستانی تصریح کرد: مردم مظلوم افغانستان خود را شریک دردهای مردم فلسطین و همه مظلومان عالم می دانند.
همکاری علما در موضوع مقاومت دارای یک مرکزیت باشد
حجتالاسلام والمسلمین محمدحسن اختری، دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت با تأکید بر مسئولیت علمای دین در قبال موضوع مقاومت گفت: برخی از علما هنوز به این درک نرسیده اند و توانایی های خود را در تقویت مسئله مقاومت در نظر نمی گیرند.
وی با تأکید بر اینکه همکاری میان علما در موضوع مقاومت باید دارای یک مرکزیت باشد اظهار داشت: برخی اعضای اتحادیه جهانی علمای مقاومت هنوز نمی دانند که چه کارهایی باید انجام دهند.
اختری با اشاره به اینکه علما باید موضوعی قوی و عملی در موضوع مقاومت داشته باشند، گفت: باید مباحث مطرح شده در رسانه های جمعی منعکس شود که این نیاز به تنظیم روابط دارد.
دبیرکل مجمع جهانی اهل بیت با یادآوری اینکه امام خمینی(ره) پنجاه سال پیش اعلام کرد که وجوهات شرعی می تواند برای کمک به مقاومت پرداخت شود اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز امروز این موضوع را تأئید می کنند و دیگر علما هم باید از این فتوا حمایت کنند چرا که مقاومت امروز نیازمند حمایت های علماست و ما باید کمکهای مالی به مقاومت برسانیم.
شمار بیشتری از نخبگان جهان اسلام به اتحادیه علمای مقاومت بپیوندند
آیت الله محسن اراکی دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی با تأکید بر اینکه علما در شرایط کنونی می توانند نقش بزرگی در آماده سازی امت اسلامی داشته باشند، گفت: ما امروز نیازمند بسیج رسانه ای، بسیج اقتصادی و بسیج نظامی در حمایت فلسطین بوده و این مسئله نیازمند آن است که بیش از هر چیز، گستره علمای جهانی مقاومت را افزایش دهیم.
وی با درخواست از دبیرخانه اتحادیه جهانی علمای مقاومت جهت گسترش دادن دایره اندیشمندان مدعو اظهار داشت: منظور از علماء فقط علمای دینی نبوده بلکه هر فرهیخته و عالم و دانش آموخته دانشگاهی می تواند به این طیف اضافه شود چرا که باید شمار بیشتری از نخبگان جهان اسلام به اتحادیه جهانی علمای مقاومت بپیوندند و هر یک از اعضاء بتوانند نخبگانی را که می شناسند برای عضویت پیشنهاد دهند حتی فرهیختگانی که مسلمان هم نباشند می توانند عضو این اتحادیه شوند.
اراکی در بخش دیگری از سخنان خود درباره موضوع فتاوای علمای اسلام در مورد مسئله مقاومت گفت: ما فتواهای روشن و صریحی درباره حرمت روابط با رژیم صهیونیستی و آزادی فلسطین از بحر تا نهر از سوی علمای جهان اسلام داریم پس نیازی به فتواهای خاص وجود ندارد چرا که هم اکنون میان علما اجماع وجود دارد و حتی مورد تأیید علمای غیرمسلمان هم است زیرا بر این باورند که هر انسانی که سرزمینش اشغال شده باشد حق آزاد کردن آن را دارد.
وی با تأکید بر لزوم جمع آوری فتواهای صریح در مورد آزادی فلسطین از بحر تا نهر و نیز حق مبارزه برای مردم فلسطین تصریح کرد: باید صندوقی تأسیس شود با هدف گردآوری کمکهایی که آیت الله اختری در سخنان خود به آن اشاره کردند و این کمک کها همان چیزی است که قرآن نیز بر روی آن تأکید دارد چرا که تنها مسئله انفاق جان مطرح نیست بلکه اهدای مال هم مطرح است.
دبیرکل مجمع تقریب مذاهب اسلامی، با اشاره به ضرورت برگزاری کنفرانس های وحدت در سراسر جهان اسلام و محدود نشدن میزبانی به ایران و لبنان گفت: این به تلاش بیشتر علمای سایر کشورها نیاز دارد چرا که آنان باید آمادگی پذیرش میزبانی را داشته باشند و نمی توان از بیرون، هماهنگی ایجاد کرد.
علما سیاسیون را درباره حمایت از مقاومت قانع کنند
آیت الله محمدعلی تسخیری دبیرکل سابق مجمع تقریب مذاهب اسلامی با تأکید بر اینکه پیشنهادها و مطالب مطرح شده از سوی علما باید به حال جهان اسلام سودمند باشد، گفت: اگر علما بر اساس موقعیت اجتماعی خود، مردم و سیاستمداران را قانع کنند می توانند آنچه را که ضروری است به اجرا در آورند.
وی در ادامه و در تبیین موارد قابل تدوین به عنوان فتاوای شرعی در مورد موضوع فلسطین خاطرنشان کرد: حرام بودن هرگونه همکاری با رژیم اشغالگر قدس و تحریم تمام نهادهای صهیونیستی در جهان از جمله این موارد است که متأسفانه با وجود این که این فتوا صادر شده است اما بعد از مدتی کمرنگ شد و به دلیل فشارهای استعمارگران از اجرای آن صرف نظر شد.
تسخیری با تأکید بر اینکه جهاد، تنها گزینه برای آزادی و بازستانی حقوق ملت فلسطین است به تأکیدات رهبر معظم انقلاب اسلامی بر این موضوع اشاره کرد و اظهار داشت: اگر کشوری مورد محاصره قرار گرفت نباید در ضرورت مجاهدت علیه محاصره کنندگان و یا اشغالگران شک و تردیدی صورت گیرد و همانطور که رهبر معظم انقلاب تصریح کرده اند حکم شرعی در دفاع از فلسطین مطلبی روشن است.
وی در ادامه بر ضرورت صدور فتوا بر حرمت عقب نشینی از خاک فلسطین حتی به اندازه یک وجب تأکید کرد و با اشاره به اینکه قدس جزو حقوق همه مسلمانان است و حتی فلسطینی ها حق ندارند در قبال آن عقب نشینی صورت دهند، اظهار داشت: خرید کالاهای آمریکایی باید مورد تحریم قرار گیرد چرا که آمریکایی ها از صهیونیست ها حمایت کامل می کنند.
دبیرکل سابق مجمع تقریب مذاهب اسلامی با ابراز امیدواری نسبت به شکل گیری مکانیزم جهت جلب نظر علمای اسلام به منظور یکسان سازی طرح ها و ایده ها و مرکزیت دادن به تصمیم گیری در قبال آزادسازی فلسطین گفت: باید تصمیم شرعی گرفته شود که مقاومت تنها گزینه برای رهایی از ایدئولوژی های گوناگون است همانطور که بن گورین نخست وزیر اسبق رژیم صهیونیستی هم گفت ما در دنیا فقط از اسلام می ترسیم.
نظر شما